300-500km değil olum 300-500km olsa bir şey demezdim. Hakkariden İstanbul'a gitmeye kalksan kuş uçuşu bin kilometre falandır herhalde.Benim kızdığım nokta şu; 5 senedir bu diziyi bekliyoruz değil mi? 1 Milyar dolar harcıyoruz, senaristlerimiz şunlar, bunlar vs diye şişirdiğin zaman saçma sapan mantık dışı şeyleri de diziye eklemeyeceksin.
Buz Troll'unü 4-5 hamlede indirdi Galadriel. Bizim Yüzük Kardeşliğinde 5 tane savaşçı vardı zar zor indirdiler o mağara Troll'ünü. Yani umarım anlatabilmişimdir. Bir tanesi 2000'li yılların şartları bir tanesi de 2022'nin şartları.
Reis harita denen bir şey var elimizde. Cennetin kapıları dediğin mekan Orta dünyanın en batısı. Orta dünyaya dönmek için 300-500 km arası yüzmen gerekiyor. Türkiye'nin yüz ölçümünün 300-400 katı yüzmek demek bu. Umarım anlatabilmişimdir.
Saldakilerin Güneyden geliyoruz diye bahsettiği yer MORDOR olacak olan mekan. Eğer Orta Dünyanın haritası kafanda canlandıysa Güneydoğudan Batıya gelişlerini sen hesap et. Galadriel'i yanındaki lavukla beraber hikaye akışını Numeror'a bağlayacaklar. Ama bu şekilde bağlanması çok saçma çok daha kaliteli şekilde bağlanabilirdi. Sonuçta büyük bir yatırım var burada. Akla son gelebilecek şey yüzdürmek ve denizde birbirlerini bulmalarını sağlamak! Altı boş ve insanın içinde hay yapacağınız işi diye sövmelik bir hissiyat oluşuyor.
Bir tane zenci Elf var. Dizideki diğer tüm Elf'lerden daha ELF gibi hareket edip duruyor. Elrond'a ısındım, Turin'in o duygusal yapısını da çok güzel yansıtmışlar. 2. bölümü Kzad-Dum kurtarmış resmen. Turin'in eşi siyahi diye kızmıştık ama bence karakterin hakkını verdi. Birde o mücevher Arken taşı mı?
Meteor adam Sauron diye düşündüm ama kitaplara çok hakim olmadığım için sadece fikir olarak kaldı.
Sen ona 10-15bin kilometre de en azından.