Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] The Pitt (2025-)

Diziyi izleyip beğendiniz mi?

• Kullanılan toplam oy
    3

Sezon Sayısı: 1
Bölüm Sayısı: 15
Türü: Tıbbi Drama
Durumu: Devam edicek

IMDB: 8.9
Rotten Tomatoes: %95
Yayınlanan platform: HBO Max

Konusu:
Pittsburgh Pennsylvania'daki bir hastanede çalışan sağlık profesyonellerinin, kritik hastaları tedavi etmenin duygusal yüküyle boğuşurken günlük ve hastanedeki yaşamları.

2. Sezon için Ocak 2026 da tanıtımı yapması beklenen dizi her bir bölümünde acil servisteki bir saatini anlatıyor. 12 saatlik nöbete giren acil servis çalışanları ilk saatlerden itibaren işe yeni başlayanlar olsun, sıkıntılı hastalar olsun, kendi günlük yaşamlarındaki sıkıntılar olsun hepsiyle birden uğraşırken aynı zamanda hayat kurtarmaya çalışıyorlar. Diziyi izlediğinizde bizim ülkemizdeki hastanelerle karşılaştırırken sadece fiziksel imkanlarla karşılaştırmayalım bence. Bu arada sağlıkla uğraşan herkese öneririm bu diziyi.
@Shakan @Ölüm cerrahı

Seni evlat diye bağrına basanda kabahat. Pis şımarık ergen.
Caps, meme falan yapan hiç olmamış mı yav sadece beni sinirlendirmiş olamaz.😒 2. sezonda oynamıyor olması büyük lütuf.

Yeşil alanda saatlerce bekletildiğimiz için pek farkına varamasak da özellikle metropollerde acil servislerin yoğunluğu akıl almaz boyutta olabiliyor. Dizide bazı vakaların olumsuz sonuçlarının ardından doktorlar üzülmeye bile vakit bulamadan, başka bir vakaya yetişmeye çalışmak zorunda kalıyorlar hani, bunun gerçekte de olduğuna cidden inanıyorum. Sağlık sektöründeki tüm rolleri hakkıyla yerine getirdiklerini düşünüyorum, bazen tıbbi terimler havada çokça uçuştuğu için anlayamadığım şeyler oluyor elbette ama sonra sıradan insanların anlayacağı dilden açıklanıyor mutlaka. Dizideki tüm süreyi akademik bilgiyle doldurmuyorlar yani onu rahatlıkla söyleyebilirim.👍

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını daha fazla işleyeceklerini düşünmüştüm açıkçası, sadece 9. bölümde gösterdiler. Bu tür olayları aralara sıkıştırarak daha çok işleyebilseler iyi olurdu ama çok fazla göze sokulması da hoş olmayacağı için sınırlandırılmış sanırım. Bunun haricinde bizim ülkede de olduğu gibi acil serviste yaşanan yaygın sorunlardan biri, hasta yakınlarının böğüre böğüre hastanın üstüne kapaklanması, görevlilere dayılanması. Zamanında yapılamayan müdahaleden dolayı acil servisin suçlanması vs. Internetten / medyadan alınan bilgilerden dolayı hastaya müdahale edilmesine bilinçli olarak engel olunmasının yanında böyle bilinçsizce engel olunduğu zamanlar da var, böyle mevzulara da yer verilebilir.

İzlemesi en zor olaylar, deri hastalıkları ve boşaltım sistemiyle ilgili problemlerin olduğu sahnelerdi, bazen gözlerimi ekrandan ayırdığımı itiraf edeyim.🙈

Şu üvey oğula biraz sövsek olmaz mı ya ben yeni izledim.

Son bölümde faks makinesini koyduklarında koptum yav o iğrenç ses bayağı nostaljik.🤣
Olur öyle tepkiler ya. İnsan suçlayacak birini arıyor, çok şey etmemek lazım. Ama gönlün olacaksa sövelim biraz.

Ahahah. Özlemişiz.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık