Bu konuyu kaç kez tartıştım pek hatırlamıyorum.
Ancak sıkı bleach takipçisi bilir ki Starrk daha güçlüdür vs avantajlarını es geçersek.
Çünkü Ulquiorra için öne sürülebilecek sadece tek bir cümle falan var.O da İshida'nın reiatsusu okyanus çok farklı demiş olması.Bu laf ise bir kriter olamaz.İshida doğru düzgün Espada salınımı görmüş bir arkadaş bile değil.İlk 3 espada yahut Grimmjow kıyaslayabileceği birisi yok hollow olarak.Szayel Aporro görmüştü.Yani bu tür laflar güçlü olan her karakter için söylenebilir.Neliel reiatsuyu saldığı zaman hueco mundo ayağa kalkıyordu misal onun yancıları da bu güçlü etkinin ona ait olduğunu anlıyorlardı.Güçlü isimler için benzer laflar söylenebilir.İshida kendi tayfasıyla kıyaslıyor ve seviyenin yüksek olduğuna vurgu yapıyor haliyle.
Starrk neden daha güçlü tek bir örnek vereceğim.
Bu iki arkadaş hiçbir şekilde küçümsenecek arkadaşlar değiller.Bir tanesi yeni başkaptan diğeri ise ona denk ayarda olan Ukitake.Ve bu ikisi Yamamoto ile denk bir mücadele içerisine girişiyorlar.Üçü de shikai ilk salınımlarını kullanarak.
Starrk bu iki arkadaşa da bankai açtıracaktı birebir kapışmalarda.Shunsui açacakken engellendi.Daha sonrasında ise Starrk 1000 cero gönderirim geri bana yollayamazsın diye tehdit etti diğer kaptanı.Blöf yapmıyordu Ukitake huzursuzlandı derken birebir kapışma yine bölündü.
Yani Primera Espada şu resimde Yamamoto'nun olduğu gibi üstünlükle bir denk kapışmaya girişemese de bu ikisine aynı anda karşı durabilecek biçimde ayakta kalmayı başarıyordu.Üstelik henüz yeteneklerinin limitini göstermemişken.İki kaptan shikai kullanıyordu Yamamoto karşısında olduğu gibi.
Yamamoto'nun shikai kullanarak dövüştüğü seviye de yabana atılmamalı.Bu seviyeye karşı 2 vs 1 dövüş çıkarmak bile çok çok büyük bir iş.Sebebine gelince....
Aralarında Bazz - B gibi güçlü birinin de bulunduğu bu 3 arkadaş Yamamoto'nun elinin tersiyle saldırmasıyla anında tek yediler.Hatta tek yemeyi bırak gidiciymişler de.Bazz - B alevleriyle biraz dengelemiş ve yanıklarla kurtarmışlar.
Bu üçünü geçtim çok daha iyi bir gösterge var.O da Aizen.Aizen Yamamoto shikai kullanırken yenilmek üzereydi.Tüm kaptanları feda edecek olsa da Aizen'in base halini Yamamoto alev çemberine almış işini bitirecekti.Aizen önlem olarak daha önceden ayarladığı arrancar sayesinde kurtulabildi.Bir an için Aizen'in yüzündeki endişeyi görmüştük arrancar yapmış olsa bile.
Demem o ki Shunsui ve Ukitake'in bu adamla kafa tutacak şekilde dövüşmesi bile büyük başarıydı.Starrk ise bu adamlarla aynı anda aralarında kalarak dövüştü sonrasında da 2 kişiyle daha dövüştü.
Ben şahsen Ulquiorra'nın ne salınım yapmış olursa olsun Shunsui ve Ukitake ile 2 vs 1 dövüş içerisinde daha iyi bir performans gösterebileceğini düşünmüyorum.Çünkü adamlar başkaptanın öğrencisi.Birisini zor duruma düşürsen diğeri yardıma koştu.İkisinin de bankai açmasına gerek kalmadı.İkisini karşısına almışken Ulquiorra da bu adamlara bankai açtıramazdı isterse gözlerinden ışın atsın.