Oyunu birkaç saat deneyim etme fırsatım oldu ve bu kadar eleştiri alması gayet normalmiş. Oyun başlangıçta sizi içine çekemiyor. Fallout New Vegas başladığında kumar çipi taşıyan bir kuryeyiz kafaya bir kurşun yiyoruz bir bandit grubuyla kasaba arasındaki çatışmanın arasında buluyoruz kendimizi Skyrimde ise idam edilecekken ejderha ortalığı yakıp yıkıyor ve bu durumdan kaçıyoruz mesela bunlar beni direkt içine çekiyordu burada ise ellerindeki tek şey gizem ve onu bile düzgün vermemişler. Combatı bile RPG oyunu diye yedirirsin de bu yapay zeka ne ya. Cyberpunkın yapay zekası bile bunun yanında F.E.A.R gibi kalıyor. Koskoca milyar dolarlık stüdyonun bu kadar kötü combat ve yapay zeka için hiçbir bahanesi olamaz. Animasyonlar ise bildiğin rezillik BG3 oynadıktan sonra daha da gözüme batar oldu. Fallout 4 ve bu oyunu yan yana koysam 2023 oyunu demeye dilim varmazdı oyun motorunu artık değiştirmeleri lazım umarım Elder Scrolls 6 ya da Fallout 5 aynı motorla geliştirilmez.
Uzay ve keşif konusunda ise daha 3 gün önce No Mans Sky oynadım ve bu konuda da Starfield vasat kalıyor. Companionları zaten son 15 yılda hiç değiştirmemişler bir RPG oyunu için bu da rezilliktir yani. Sadece 3 saatte bu kadar şey gözüme battı kim bilir daha neler göreceğiz. Bu oyunu ancak modcular kurtarır. Bethesdanın düzelteceğini sanmıyorum.
Uzay ve keşif konusunda ise daha 3 gün önce No Mans Sky oynadım ve bu konuda da Starfield vasat kalıyor. Companionları zaten son 15 yılda hiç değiştirmemişler bir RPG oyunu için bu da rezilliktir yani. Sadece 3 saatte bu kadar şey gözüme battı kim bilir daha neler göreceğiz. Bu oyunu ancak modcular kurtarır. Bethesdanın düzelteceğini sanmıyorum.