Ben de onu diyorum.Olamaz zaten.Lotr kadar destansı değil.
Ben de onu diyorum.Olamaz zaten.Lotr kadar destansı değil.
Kitap olarak yazılsa idi ve bir geçmiş otursaydı SW de gayet sağlam bir seri olurdu bence.Karakterleri güzel kurgulanmış.Ben de onu diyorum.
Serinin geçmişini anlatan epey kitap, çizgi roman ve oyun var. Aralarında epey güzel hikayeler de var. Fakat bunlar hep Disney tarafından geçersiz ilan edildi orası ayrı.Kitap olarak yazılsa idi ve bir geçmiş otursaydı SW de gayet sağlam bir seri olurdu bence.Karakterleri güzel kurgulanmış.
Bi Yüzüklerin Efendisi değil.
İki serinin türü farklı, Lotr bir edebiyat başyapıtı iken SW bir sinema başyapıtı. Bu açıdan Lotrun daha destansı olması normal zira SWnin böyle bir iddiası yok. Diğer yandan bana göre SW evreni, karakterleri, hikayesi, filme bakarsak muzikleri lotru katlar.Olamaz zaten.Lotr kadar destansı değil.
Bi Gollum, Bi Boramir var mı la Star Wars'ta Gerçi var daha iyisi var hemdeİki serinin türü farklı, Lotr bir edebiyat başyapıtı iken SW bir sinema başyapıtı. Bu açıdan Lotrun daha destansı olması normal zira SWnin böyle bir iddiası yok. Diğer yandan bana göre SW evreni, karakterleri, hikayesi, filme bakarsak muzikleri lotru katlar.
Kitap olmadığından destansı olmadığını belirtmiştim zaten.Gerçi kitap olması destansı olacağı anlamına da gelmez.Yazar var yazar var sonuçtaİki serinin türü farklı, Lotr bir edebiyat başyapıtı iken SW bir sinema başyapıtı. Bu açıdan Lotrun daha destansı olması normal zira SWnin böyle bir iddiası yok. Diğer yandan bana göre SW evreni, karakterleri, hikayesi, filme bakarsak muzikleri lotru katlar.
Tolkien gibi bir edebiyat dehasından çıkmadığı sürece Orta dünya kitapları kadar efsanevi olamaz. Ki yine yazarın muhteşem kaleminden dolayı herşeyi ile Orta dünya, Star Wars'tan üstündür. Peter Jackson çok iyi iş çıkarmıştır, Faramir'i rezil etmesi dışında.Serinin geçmişini anlatan epey kitap, çizgi roman ve oyun var. Aralarında epey güzel hikayeler de var. Fakat bunlar hep Disney tarafından geçersiz ilan edildi orası ayrı.
http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars_Legends
Gollum ne Boramir ne abi ya, altına acıklı hikaye yazmakla olmaz o iş, Obi Van Kenobi var mı, Qui Gon var mı, Chewbacca var mı, R2D2 bile yok lem.Bi Gollum, Bi Boramir var mı la Star Wars'ta Gerçi var daha iyisi var hemde