Bizim yarışmaya katılan eleman hiç mi bir işe yaramaz? Geçen yarışmanın her şeyine vakıfsın. İlk tur başlamadan her şeyi açıkla, bunlar bizi kaçırdı, ölümüne bir turnuva bu, sadece bir kişi kazanabilir, geri kalan herkes ölür, tek başıma kazandım, geri kalan 455 kişi öldü vs. vs. anlatsana mübarek? Yarışmanın ortasında dişini kontrol edip bir şeylere uyanıyorsun, sonra kaos çıkarıyorsun. 001’den şüphe duymuyorsun, geçen yarışmada olanlara rağmen. Geçen yarışma duvarlarda yarışmaların motiflerinin çizili olduğunu gördün, bu yarışmada ne bakıyorsun, ne de millete söylüyorsun bu durumu. Artı 45 milyar won’un var ama bunu sadece elemanı bulmak, yarışmaya katılmak ve tekrar rezil olmak için kullanıyorsun. Onca paraya helikopter vs. kiralayıp ada ada dolaşsan, belki bir şeyler bulacaksın, o da yok.
Polise bütün sezon boyunca nedense tek kelime eden yok, bahaneleri de “polis bir işe yaramaz”. Kendileri sanki bütün yarışma düzenleyicileri bulup imha etmişler gibi, polis hiçbir halta yaramaz diyorlar. Tek işlevleri fare gibi yarışmaya gidip yok yere ölmek. Artı bütün yarışma boyunca oyuna devam edeceğiz diyen elemanların tek motivasyonu para kazanmak, o da her yarışmanın sonunda yok olması gerekiyorken hala yarışmaya devam edelim derdindeler.
Tek başına takılan polisin zaten hiçbir işlevi olmadı sezon boyunca. Geçen sezonda o kadar gördük, en sonunda vuruldu, kayıtları da çöpe gitti. Yönetim kademesine dair hiçbir şey gördüğümüz yok, eski sezonda gördüklerimizi tekrar gördük, sadece yeni oyuncular o kadar. Hiçbir gizemin aydınlatıldığı yok. Bomboş sezon.
Sonunda isyan ediliyor, bizim manyak katil olarak bildiğimiz O‘ya basanlar birden suspus oluyor, kimseden çıt çıkmıyor, üç beş kişiyle isyan yapıyorlar. İnsan orada gaza gelip ben de isyan edeceğim moduna bürünür, bunlar sanki hiç ölüm görmemiş gibi tepkisiz duruyorlar, isyana katılmıyorlar, kedi gibi köşelerine geçip bekliyorlar. Saçma sapan olaylar.