Bu bana yeni nesil oyunları hatırlattı.
Teknoloji ne hale geldi ama en çok oynanan oyunlar Pubg, League of Legends, Counter Strike.
Animeler, sinemalar, oyunlar vs her ne kadar her yaştan insana diye anılsa da kitlelerin %70'ini gençler oluşturuyor. Ve her yeni jenerasyon, bir öncekinden daha kültürsüz, daha prensipsiz ve daha basit şeyleri daha çok tercih eder hale geliyor.
Yeni nesil ile eski nesil arasındaki beğeni kıstasları da farklı tabii. Eskiden hikayenin derinliği, karakterlerin duyguları, dramatik altyapı vs daha çok önemseniyordu. Şimdi önemsenen şey ana karakter ne kadar karizma, çizimler ne kadar güzel, dövüşler ne kadar şekil vs.
Eskilerden bir OP kaldı işte. FMA bitti, Bleach bitti, Naruto bitti. Dragon Ball'ı saymıyorum aslen yıllar önce bitmiş bir seri benim için. HunterxHunter ise bayramdan bayrama dedesini ziyaret eden çocuk gibi bir şey.
Edit: Bir de bu tarz serileri sevebilmek için insanın içinde biraz çocuksu bir ruh, biraz gerçekten iyilik olması gerekiyor. Artık bunlar günümüzde şimdiki yeni nesil için çok da önemli şeyler değil. Haliyle Luffy'nin arkadaşı için gerekirse tüm dünyayı karşına alması senin için benim için inanılmaz bir şey, ancak bazıları içinse sadece aptallık.