Fırsat bulunca Vegetayla ilgili bir analiz mi yapsan abi? Ondaki gurur değil de saplanti gibi geliyor bana. Hani bazı isimler vardır, çocuk o ismin ağırlığını kaldıramadı denir ya Vegeta da buna benziyor. Ben Saiyanların Gururlu Prensiyim dedikçe ağzına vurdular, dedikçe küsküyü verdiler, dedikçe çok fena dövdüler. Bu saplantısı onun birkać kere ölümüne vs neden oldu. Bilemiyorum bu gurur mu başka bir şey mi.
Gururu saplanti degil gibi aslinda. Saplanti yaptigi sey icten ice gokunun varligi ve basardiklari. Ayni kotomine kirei gibi.
Gururu gercek ve irkinida gercekten seviyor ve gururla en guclu olmaya calisiyor. Olmeden once soyledikleri ve babidinin bile aslinda onu kontrol edemiyeceginin , vegetanin kendisinin izin verdiginin belirtilmesi bu iki seyide kanitliyor.
Babidi onu kontrol edemezdi cunku hem gucu hemde gururu izin vermezdi. Kendisi izin verdi cunku gokuyu saplanti haline getirmisti.
Vegeta gibi cok karakter var gibi duruyor. Zebra, zaraki , gajeel bu tip adamlar toplum tarafindan anlasilmayan sorunlu tipler olarak resmediliyor. Ama vegeta kendisinden cok sey beklenilen bir dahi ve bu sekilde buyuyup elinin altinda sadece gururu kalana kadar eziliyor.en sonundada saiyajinlerin gururlu prensi olmaya devam ediyor. Kaderde tabi yardim edip evrenin en guclusunu onun irkindan cikariyor boylelikle kabul etmeside daha kolay oluyor =)
Yinede cidden belki bosluk bulursam yazarim. Vegetanin kendini feda edisi muthistir. Yani herkes yapardi onuda vegetanin yapisi harbi muthistir.