Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Aşağıdaki resim bu konuda bulunsun istedim, hayvanlardan tek farkı düşünmek olan ve onu da tam yapamayan insanların, onların öldürülmelerini istemek haddine değildir. Çocuk koruma konusunu öne sürenlere de şunu hatırlatmak isterim. Çocuklar 18 yaşına gelene kadar ebeveynlerinin gözetimi altında olmalıdır. Çocuğunuzu bu kadar düşünüyorsanız zaten onu tek başına büyüyene kadar ortalığa salmazsınız. Affedersiniz köpek saldırısı değil de otobüs çarptı diyelim, bu seferde otobüs şoförleri mi öldürülsün diyeceksiniz? Yoksa tepkiniz sadece kendisini size karşı savunamayacak olan canlılara mı?
Köpekten daha akıllı ve gelişmiş bir varlık olarak kendi türüne zarar verdiği taktirde, bunu engellemek için bölgedeki köpek popülasyonunu azaltmak gayet de insanların haddinedir.Devlet ve toplum tam olarak insanları bunun gibi sorunlardan korumak için vardır.Düzenli olarak insanların zarar gördüğü ve hatta öldüğü bir konuda devlet bu sorunu çözmek için köpeklerin bir bölümünü öldürmek dahil bazı radikal kararlar alabilir.Çünkü devletin ilk amacı kendi halkını korumaktır köpekleri korumak değil.Oldukça komik olan otobüsçü soruna da cevap vermek gerekirse,çocuğu öldüren adamı hapse atar devlet ve suçun cezasını çeker öldüren kişi.Milyonlarca köpeği ise hapse atmak pek mantıklı ve gerçekçi bir fikir değil.

Aşağıdaki resim bu konuda bulunsun istedim, hayvanlardan tek farkı düşünmek olan ve onu da tam yapamayan insanların, onların öldürülmelerini istemek haddine değildir. Çocuk koruma konusunu öne sürenlere de şunu hatırlatmak isterim. Çocuklar 18 yaşına gelene kadar ebeveynlerinin gözetimi altında olmalıdır. Çocuğunuzu bu kadar düşünüyorsanız zaten onu tek başına büyüyene kadar ortalığa salmazsınız. Affedersiniz köpek saldırısı değil de otobüs çarptı diyelim, bu seferde otobüs şoförleri mi öldürülsün diyeceksiniz? Yoksa tepkiniz sadece kendisini size karşı savunamayacak olan canlılara mı?
Öldürülmesi zorunlu ise acı vermeden uyutabilirsiniz demiş bu arada gayet. Kimse bu hayvanlar yok olsun demiyor zaten. Attığın şeyle çelişiyorsun.

Bu kararı alanlar insan hayatına bu kadar değer verse bugün Afrika'da açlıktan sussuzluktan insanlar ölmezdi.

Aynen çocuklarımızı 17 yaşında bile markete ellerinden tutarak götürmeliyiz.Yani savunduğun şey bile o kadar saçma ki...

O bahsettiğin 2. maddeye gelince "Bir hayvan türü olan insan,öbür hayvanları yokedemez" yazıyor.Peki bir hayvan türü olan köpek insanları yok edebilir mi ? Edemez.Benim mantığıma göre bi canlı bana zarar veriyorsa otomatik olarak benimde ona zarar verme hakkım doğar.Bir köpek bana ya da hele sevdiğim birine hayati bir şekilde zarar versin o köpeği orda 5 parçaya bölerim.Bu da yanlış bir hareket olmaz bana göre.
Devam et kardeşim bu kafayla kendini üstün gördüğün köpeğin seviyesine in farkın kalmasın.

Öldürülmesi zorunlu ise acı vermeden uyutabilirsiniz demiş bu arada gayet. Kimse bu hayvanlar yok olsun demiyor zaten. Attığın şeyle çelişiyorsun.
Zorunlu ise. Son çare yani. Attığım şeyle çelişmiyorum dediğim şey 2. maddede geçiyor.

Köpekten daha akıllı ve gelişmiş bir varlık olarak kendi türüne zarar verdiği taktirde, bunu engellemek için bölgedeki köpek popülasyonunu azaltmak gayet de insanların haddinedir.Devlet ve toplum tam olarak insanları bunun gibi sorunlardan korumak için vardır.Düzenli olarak insanların zarar gördüğü ve hatta öldüğü bir konuda devlet bu sorunu çözmek için köpeklerin bir bölümünü öldürmek dahil bazı radikal kararlar alabilir.Çünkü devletin ilk amacı kendi halkını korumaktır köpekleri korumak değil.Oldukça komik olan otobüsçü soruna da cevap vermek gerekirse,çocuğu öldüren adamı hapse atar devlet ve suçun cezasını çeker öldüren kişi.Milyonlarca köpeği ise hapse atmak pek mantıklı ve gerçekçi bir fikir değil.
Otobüs örneğini ciddi bir örnek olarak algılaman garip. Devlet bu kararları alabilir ama kararı devletin alması o kararın doğru yada yanlış olduğunu belirleyemez. Bu bildiri o karar alınsa da yanlış bir karar olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Gündüz vakti evinden iki sokak ötede 10 tane köpek tarafından parçalanan çocuğun ebeveyni suçludur. Vahşi doğada yeteri kadar gelişmemiş yavru tek başına bırakılmaz. Çocukları yüksekten düşse yer çekimine dava açacak olan insanlar var tepkileri ben de abartılı buluyorum.

• Like
Tepkiler: Roo
İnsana hayvan demişler... Neyse bildirideki falsolara çok değinmek istemiyorum, onlar başka mesele. İkinci maddedeki insan bireysel olarak bir insanın bir hayvanı öldüremeyeceğinden bahsediyor. Oysa 3. maddede öldürülmesi zorunlu olanların nasıl öldürülmesi gerektiği anlatılmış. Bu konuda zaten o muğlak olan zorunluluk durumu tartışılıyor. Öte yandan şu bildirinin çıktığı Paris'in bulunduğu ülkeye bakıyorsun, sokakta başıboş hayvan yok; olursa topluyorlar. Savunduğun fikre dair ironi niteliği taşıyan bir argüman sunmuşsun.

Avrupa ve ABD'de işlerin nasıl yürüdüğüne dair yazı bulunan bir link ve o yazıda Fransa'ya dair kısa bir alıntı paylaşıyorum.
.
Fransa'da da kamu güvenliği nedeniyle evcil hayvanların ve evcilleştirilmiş vahşi hayvanların sokağa başıboş bırakılması yasak.

Ülkede "tehlike" arz edebileceği düşünülen köpek türlerinin halka açık alanlarda tasmayla dolaştırılması zorunlu. Bazen belediye kararıyla tasma zorunluluğu tüm köpekler için de geçerli olabiliyor.

Zorunlu olduğu halde köpeğini tasmasız gezdiren evcil hayvan sahiplerine 38 avro, eğer köpeği "tehlikeli" türler kategorisinde ise 150 avroya kadar ceza söz konusu.

Sokakta başıboş gezen hayvanların toplanmasından ve bakımından kanunen belediyeler sorumlu.

Sokakta başıboş gezen hayvanlar, vatandaşlar veya belediye ekiplerince toplanarak, geçici bakım merkezlerine bırakılıyor. 8 iş günü sonunda sahibi bulunamayan veya sahibi tarafından alınmayan hayvanlar, "terk edilmiş" ilan ediliyor.

Kuduzun yaygın olmadığı bölgelerde, "terk edilmiş" başıboş bir hayvan, veteriner tavsiyesi sonrası hayvan koruma derneklerinin yönettiği yüzlerce barınaktan birine gönderiliyor veya veteriner tarafından gerek duyulursa uyutuluyor.
Bu arada ben hayvanların uyutulması gerektiğini savunmuyorum, burada birkaç defa da düşüncemi net olarak ifade etmiştim zaten. Sadece, ortada var olan ciddi bir sorunu sanki yokmuş gibi lanse eden argümanına dair bir fikir beyan etmek istedim.

Hayati ihtiyaçların dışında onun yaşama hakkını gasp ediyorsun o yüzden
Yarın bir gün köpek tarafından saldırıya uğramak istemiyorum 2 kardeşimin, kız arkadaşımın saldırıya uğramasını istemiyorum belki düşük bir olasılık ama bu riski neden alalım ki? Bu hayvanlar sokakta çok mu kaliteli yaşam sürüyor? Sözde hayvanseverlerin sokağa döktüğü makarnalarla yemek artıklarıyla besleniyorlar, kavga ediyorlar birbirlerini yaralıyorlar bazılarına araba çarpıyor. Napalım istiyorsun? zaten krizdeyiz bu kadar hayvana barınak açıp mama paralarımı ödeyelim? Şu anki barınaklarda bile doğru düzgün bakılmıyor hayvanlara. Et tüketen bir ülkeyiz hiç sokak hayvanlarında olduğu kadar polemik yapıldığını hatırlamıyorum sırf sokak hayvanları daha sevimliler diye öldürülmesine karşısınız. Canım istediğinde gidip hamburger yememle aynı şey sokak hayvanlarının uyutulması, hatta Hamburger yemem daha kötü bir hareket.

Devam et kardeşim bu kafayla kendini üstün gördüğün köpeğin seviyesine in farkın kalmasın.
Kendimi tam olarak nerde üstün gördüm ? Gayette adaletli bir şeyden bahsettiğimi düşünüyorum.Sana ya da sevdiğin birine ölümcül bir şekilde saldıran bir canlıya seninde aynı şekilde ölümüne saldırmanın yanlış olan kısmı ne ? Köpekle masaya oturup anlaşmaya varmaya mı çalışalım ? Bu pollyannalığı mı bekliyorsun ?

Mesajında çocuklar 18 yaşına kadar ailesinin gözetimi altında tutulmalıdır yazıyor.Cidden 16-17 yaşında çocuğu bile markete elinden tutarak mı götürmeliyiz ?

Çocukların öldürülmesini haklı bulacak noktaya gelinmiş. Yahu çocuk değil bildiğin yaşını almış insanları parçaladı köpekler.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık