Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Burada bahsetmek istediğin şey ne tam olarak?

Zaten aklı başında insanlar köpekleri suçlamıyor. Köpeklerin doğası bu, gruplaşınca daha sinirli ve saldırgan oluyorlar. Biz burada devleti suçluyoruz çözüm üretmedikleri için. Ama ortada şöyle bir gerçek var, sen devlete 50 kere şikayette bulunuyorsun. Buna rağmen bulunduğun sokakta çok tehlikeli köpek sürüsü var ve çocuğun dışarı çıkamıyor. Bu durumda insan onları öldürmeye yönelecek. Altını çizeyim, en büyük kabahat devletin ve dolaylı yoldan halkın.
Zaten direkt köpekleri neden suçlayalım ki? Ben önceki senelerde Beylikdüzü’nde kuzenimi 20 dakikalık yolda metrobüse bırakıyordum. Korkuyordu çünkü 20 dakikalık yolda üç farklı noktada 6-7 şerli köpek grupları vardı. Özellikle kadınlar ve çocuklar için çok büyük korku ve tehlike kaynağı.Köpek sorunu sadece kısırlaştırılarak çözülemez. Sadece tehlikelileri bulup toplayalım demeyle çözülemez. Çünkü hangisinin ne zaman saldıracağını bilemezsin. Bir kısmı toplanıp, kısırlaştırılıp, bir kısmının uyutulması gerek. Çünkü çok fazlalar. Hoşumuza gitse de gitmese de kesin bir çözüm lazım.

Zaten direkt köpekleri neden suçlayalım ki? Ben önceki senelerde Beylikdüzü’nde kuzenimi 20 dakikalık yolda metrobüse bırakıyordum. Korkuyordu çünkü 20 dakikalık yolda üç farklı noktada 6-7 şerli köpek grupları vardı. Özellikle kadınlar ve çocuklar için çok büyük korku ve tehlike kaynağı.Köpek sorunu sadece kısırlaştırılarak çözülemez. Sadece tehlikelileri bulup toplayalım demeyle çözülemez. Çünkü hangisinin ne zaman saldıracağını bilemezsin. Bir kısmı toplanıp, kısırlaştırılıp, bir kısmının uyutulması gerek. Çünkü çok fazlalar. Hoşumuza gitse de gitmese de kesin bir çözüm lazım.

Bir kısmının uyutulmasi gerek demiştin bunun nedeni de aslında zamanında kısırlaştırmanin yapılmaması.Ben kendim sürekli bu işlerin içindeyim. Köpekleri kısırlaştırmaya gönderene kadar uğraşıp duruyorum.

Örnek vereyim şikayet oluşturuyorum sonra bana mesaj geliyor ilgili bölgeye gidilmiştir ama köpek bulunamamıştır şeklinde. Eve geldik yokdunuz diyen işgüzar kargocular gibi

Bir kısmının uyutulmasi gerek demiştin bunun nedeni de aslında zamanında kısırlaştırmanin yapılmaması.Ben kendim sürekli bu işlerin içindeyim. Köpekleri kısırlaştırmaya gönderene kadar uğraşıp duruyorum.

Örnek vereyim şikayet oluşturuyorum sonra bana mesaj geliyor ilgili bölgeye gidilmiştir ama köpek bulunamamıştır şeklinde. Eve geldik yokdunuz diyen işgüzar kargocular gibi
Tamam işte zamanında alınmayan önlemler ve işini düzgün yapmayan insanlar yüzünden şuanki durum sorun teşkil ediyor. Kısırlaştıralım desek bile şuan sayılarının bu şekilde azalması yine yıllar alacak sorun devam edecek. Bence bir kısmının uyutulması zorunlu içinde bulunduğumuz durumdan dolayı.

Tamam işte zamanında alınmayan önlemler ve işini düzgün yapmayan insanlar yüzünden şuanki durum sorun teşkil ediyor. Kısırlaştıralım desek bile şuan sayılarının bu şekilde azalması yine yıllar alacak sorun devam edecek. Bence bir kısmının uyutulması zorunlu içinde bulunduğumuz durumdan dolayı.

Evet acı ama çözümlerden biri bu olabilir. Daha iyi bir çözüm bulunmazsa saldırganlık yapanlar uyutulabilir.

Bu arada üslubunu ve çözüm odaklı yaklaşımını takdir ediyorum.Bu konuda
İhtiyaç var buna

1- O küçümsediğin çocuklar arasından topluma fayda sağlayacak doktor, mühendis, avukat vesaire çıkabilir, o sebepten 10 tane çocuk yapan adama bakmak tabii ki daha mantıklıdır, sokak köpeğine bakmak yerine. Bebeklere niye bakılıyor derken şaka yapıyor olmalısın? :) Bebeklere dediğim gibi aralarından topluma çok büyük fayda sağlayacak kişiler çıkacağı, ve çıkmasa bile insan sağlığı herşeyden önce geldiği için bakılır. Yasaları, kanunları, teknolojiyi insan oğlu icat etti, hayvanlar değil. İnsanların mirası bu, hayvanların mirası değil, tabii ki insanlara bakılacak.

2- Fare haşeredir, sokak köpeği değildire nasıl karar verdin merak ettim? Fare besleyenlerde var. Olay hastalık yaymaksa köpeklerde bir çok hastalık yayabilir, E. Coli bakterisi ve Kuduz dahil. Önceki sayfalarda bilgiyi paylaştım, onlarda hastalık yayıyor ve bununla kalmayıp insanlara saldırıp ölümlere sebep oluyor. Bir canlının bir canlıyı doğal ekolojik sistemde yemesi tabii ki sorun değil, sen anlamadın. Köpekler insan eliyle kurtlardan evrimleşen canlılar olduğu için doğada diğer yırtıcı hayvanlar gibi tek yaşayıp kendi kendilerine avlanarak hayatlarını sürdüremezler. Yani aslan, gidip bir canlıyı avlayıp karnını doyurur. Sokak köpeği bunu yapamaz. İnsan avlanarak karnını doyurur. Sokak köpeği bunu yapamaz. Sokak köpeğine insanlar sürekli avlanarak, veya hayvan yetiştirerek bu hayvanları mamaya çevirerek eliyle beslemek zorunda kalıyor, yani insan yardım etmezse, sokak köpeği yiyecek bulamayacağı için yaşayamaz. Haliyle burada bir hayvanı tutup, bir diğer hayvana yem ediyoruz biz insanlar olarak, sebep? Sokak köpeğinin diğer hayvandan üstünlüğü ne? Ben sen yiyorsam diyorsun, bunu insanlar avlanarak, hayvan yetiştirerek oluşturduğu sistem sayesinde insanoğluna miras kalan bir şey, icat edilen para ile ödeyerek alınan yiyeceklerle insanlar hayatlarını devam ettiriyor, sokak köpekleri para ödeyip mama mı alıyorlar? Hayvanlara miras kalan bir şey değil dediğim gibi. Kuzu veya tavuğun, sokak köpeğinden daha aşağı olmayacağına göre, insan gidip kuzu ve tavuğu tutup sokak köpeğine yem etmemeli. Sahipli hayvanları insanlar istediği gibi besler, ancak sokak köpeğinin beslenmesini isteyen varsa sorumlu olsun, birisini öldürüp yaraladığında da bu köpeğin sahibi ve sorumlusu kimse o hapse girsin, ancak bunu da istemiyorlar, sokaklarda her an tehlike oluşturuyorlar ve sahibi, sorumlusu yok bunların.

3- Hayvanlar insanlara veya başka hayvanlara saygı diye bir şeyi düşünemezler bile, kanun, yasa vesaire düşünemezler, eğitilmeleri bir yere kadardır, sadece yapabildikleri şeyi yaparlar, ne görürse onu yerler. İnsan haklı diye bir şey demedim, hayvan da elinde güç olsa insanı yer, bu çok belli bir şey. Yani ne insan suçlu ne hayvan, doğanın kanunu böyle. Köpekler bir çok soyu tükenmekte olan doğal canlının sonunu getirebilecek canlılar aynı şekilde. Zevk için öldürmezler diyorsun, sokak köpekleri birçok canlıyı, kedi, vesaire öldürüp yemiyor, bu zevk için öldürmek değil midir? Eğer insanların icat ettiği kanunları, yasaları ve teknolojiyi kullanmak istemiyorsan bu senin bileceğin bir şey, gidip ormanda hayvanlarla yaşamayı deneyebilirsin kimse de seni durdurmaz, ama insanların icat ettiği yasaları, kanunları ve teknolojiyi kullanıp, sonra insan ve hayvan eşittir demen abesle iştigal eder. İnsan merkezli olmak zorundayız ister istemez, insanız çünkü hayvan değil.
Çocukları küçümsemedim. Bunu ima eden tek bir ifadem bile yok. Neye dayanarak bunu söylüyorsun açıklarsan memnun olurum. Ayrıca o çocuklar içinden çıkan topluma faydalı her bir birey için topluma zararlı kaç birey yetişiyor orana vurduğumuzda çıkan sonuç işte ülkemiz. Topluma faydalı birey dediğin insanlar ülkeyi terk ediyor. Geriye de diğerleri kalıyor. Ee ne işe yaradı şimdi o mantık? Ayrıca o bahsettiğin miras da sadece bizim mirasımız değil, aldığımız her ilerleme içinde yanımızda tuttuğumuz o hayvanların da emeği var. Bu miras onların da mirası. Ne güzel ya. Tarlayı öküz sürsün ama mahsül sadece benim. Sürüyü köpek korusun ama hak sadece benim. Deneyleri ilk hayvanlar üzerinde yapalım ama teknoloji sadece insanın diyelim. İnsanlık tarihinden hayvanların katkısını çıkarsana bir ne kalıyor bizim teknolojimizde mirasımızda?
Haşere konusu da benim verdiğim bir karar değil. Kavramlarla ilgili sorunların varsa bunu tartışman gereken ben değilim. Sahipli evcil hayvanlarla ilgili değil sokaktakilerle ilgili konuşuyoruz zaten. Kuduz için de köpekler aşılanıyor. Şu an ülkede kuduz köpek sorunu var mı? Ayrıca söylediğin gibi sokak köpeklerini insanlar evcilleştirdiği için doğada hayatta kalamayacaklarsa zaten suçlu insan olduğu için sorunu çözmesi gereken de insandır. Cezayı o hayvanlara kesmenin anlamı ne şimdi?
Son olarak bal gibi de hayvanız. İnsan türüne dahil olmamız hayvan olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Bu yüzden bal gibi de eşitiz o diğer türlerle. İçgüdüsel olarak kendi türümün devamı için onu diğerlerinden kayırmaya meyilli olmam benim türümün diğerlerinkine eşit olmadığı anlamına gelmez. Çünkü aynı içgüdü diğer türlerde de var. Zevk meselesine gelince o senin kendi çıkarımındır. Köpeğin yemeyeceği hayvanı niye öldürdüğü merak konusu evet ama bunu zevk için yaptığına dair bilimsel bir açıklama görmedim. Bu yüzden evet hayvan suçlu değil ama insanın çok suçlu.

Çocukları küçümsemedim. Bunu ima eden tek bir ifadem bile yok. Neye dayanarak bunu söylüyorsun açıklarsan memnun olurum. Ayrıca o çocuklar içinden çıkan topluma faydalı her bir birey için topluma zararlı kaç birey yetişiyor orana vurduğumuzda çıkan sonuç işte ülkemiz. Topluma faydalı birey dediğin insanlar ülkeyi terk ediyor. Geriye de diğerleri kalıyor. Ee ne işe yaradı şimdi o mantık? Ayrıca o bahsettiğin miras da sadece bizim mirasımız değil, aldığımız her ilerleme içinde yanımızda tuttuğumuz o hayvanların da emeği var. Bu miras onların da mirası. Ne güzel ya. Tarlayı öküz sürsün ama mahsül sadece benim. Sürüyü köpek korusun ama hak sadece benim. Deneyleri ilk hayvanlar üzerinde yapalım ama teknoloji sadece insanın diyelim. İnsanlık tarihinden hayvanların katkısını çıkarsana bir ne kalıyor bizim teknolojimizde mirasımızda?
Haşere konusu da benim verdiğim bir karar değil. Kavramlarla ilgili sorunların varsa bunu tartışman gereken ben değilim. Sahipli evcil hayvanlarla ilgili değil sokaktakilerle ilgili konuşuyoruz zaten. Kuduz için de köpekler aşılanıyor. Şu an ülkede kuduz köpek sorunu var mı? Ayrıca söylediğin gibi sokak köpeklerini insanlar evcilleştirdiği için doğada hayatta kalamayacaklarsa zaten suçlu insan olduğu için sorunu çözmesi gereken de insandır. Cezayı o hayvanlara kesmenin anlamı ne şimdi?
Son olarak bal gibi de hayvanız. İnsan türüne dahil olmamız hayvan olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Bu yüzden bal gibi de eşitiz o diğer türlerle. İçgüdüsel olarak kendi türümün devamı için onu diğerlerinden kayırmaya meyilli olmam benim türümün diğerlerinkine eşit olmadığı anlamına gelmez. Çünkü aynı içgüdü diğer türlerde de var. Zevk meselesine gelince o senin kendi çıkarımındır. Köpeğin yemeyeceği hayvanı niye öldürdüğü merak konusu evet ama bunu zevk için yaptığına dair bilimsel bir açıklama görmedim. Bu yüzden evet hayvan suçlu değil ama insanın çok suçlu.
Sokak köpeğinin bir gram faydası yok tam tersine bir sürü zararı varken insanlar ve çocuklar beslenmesin ama sokak köpekleri beslensin demen insanların ve çocukların potansiyel olarak sunacağı katkıları
küçümsemen anlamına geliyor.

Köpeklerin insanların ilerleyişi olarak insanlara bir mirası yoktur, insanlar köpekleri kurtlardan evrimleştirerek onların oluşmasına sebep olmuştur. Öyle bir demişsin ki sanki köpekler gelip insanlara durduk yere yardım etmiş gibi. İnsanlar olmasa köpek diye bir canlı olmayacaktı. Kurt olarak yaşamaya devam edeceklerdi.

Kuduz sebebiyle halen doğuda insanlar ölüyor tabii ki halen bu sorun var bunu bilmiyorsan fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmanda fayda var.

Sokak köpeklerine ceza kesilmiyor insanların can sağlığı için sokak köpeklerinin sokaklardan alınması isteniyor. Zaten sokaklarda yiyecek sorunu ve her an araba çarpma tehlikesi ve türlü türlü hastalık yayma tehlikesine sahipler, onların doğal yaşam alanı sokaklar olamaz. Sokaklar hayvanların doğal yaşam alanı diyenler yalan söylüyordur.

İnsan ile hayvan eşit değildir.

İslam: neredeyse tüm ibrahimi dinler gibi insanları hayvanların sahibi olarak kabul eder. Kuran'da ise hayvan kelimesi bazen hakaret olarak kullanılır
.

Bu yaradılış gereği böyledir sen buna inanmayabilirsin o senin bileceğin bir şey dediğim gibi insanların sana sunduğu her türlü yasa, kanun ve teknolojiyi kullanıp sonra hayvanlar insanlarla eşit demek mantıksız.

Ayrıca Kuran-ı Kerim'de geçer:
Hayvanlardan beş tanesi vardır ki hepsi fasıktırlar. Harem sınırlarında veya haricinde öldürünüz. Bunlar: “Saldırgan köpek, karga, çaylak, akrep ve fare‟dir. (Buhârî, Bedu’l-halk, 16; Müslim)
Gördüğün gibi köpek ile fare aynı gruba konmuştur her ne kadar sen fare ve başıboş köpek farklı desende.

Ayrıca geçmişte yine hastalıkları ve başıboş köpeklerin insanlara saldırmasını engellemek için onların itlaf edilmesi ile ilgili kararı Atatürk hükümeti yürürlüğe koymuştur.

Dediğim gibi fareler ile başıboş sokak köpeklerinin bir farkı yoktur, aksi halde bunların itlaf edilmeleri ile ilgili karar alınmazdı.

Başıboş köpekler evet zevk için diğer hayvanlara ve insanlara saldırabilir, bunu bir köpek eğitmeni şu şekilde anlatıyor:

- ''köpek mıntıkada kendini reis yapmak ister, bu sebepten tedirgin gördüğü insanlara karşı saldırıya geçer''

Yani gücünün yettiği canlıları tedirgin gördüğü vakit kendini ''reis'' yapmak için saldırmak, (aç kaldığı veya korktuğu için değil) zevk için saldırıp öldürmenin başka bir tanımıdır. Yani bu konudada elinde bir argüman kalmamış oldu.

Sokak köpeğinin bir gram faydası yok tam tersine bir sürü zararı varken insanlar ve çocuklar beslenmesin ama sokak köpekleri beslensin demen insanların ve çocukların potansiyel olarak sunacağı katkıları
küçümsemen anlamına geliyor.

Köpeklerin insanların ilerleyişi olarak insanlara bir mirası yoktur, insanlar köpekleri kurtlardan evrimleştirerek onların oluşmasına sebep olmuştur. Öyle bir demişsin ki sanki köpekler gelip insanlara durduk yere yardım etmiş gibi. İnsanlar olmasa köpek diye bir canlı olmayacaktı. Kurt olarak yaşamaya devam edeceklerdi.

Kuduz sebebiyle halen doğuda insanlar ölüyor tabii ki halen bu sorun var bunu bilmiyorsan fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmanda fayda var.

Sokak köpeklerine ceza kesilmiyor insanların can sağlığı için sokak köpeklerinin sokaklardan alınması isteniyor. Zaten sokaklarda yiyecek sorunu ve her an araba çarpma tehlikesi ve türlü türlü hastalık yayma tehlikesine sahipler, onların doğal yaşam alanı sokaklar olamaz. Sokaklar hayvanların doğal yaşam alanı diyenler yalan söylüyordur.

İnsan ile hayvan eşit değildir.

.

Bu yaradılış gereği böyledir sen buna inanmayabilirsin o senin bileceğin bir şey dediğim gibi insanların sana sunduğu her türlü yasa, kanun ve teknolojiyi kullanıp sonra hayvanlar insanlarla eşit demek mantıksız.

Ayrıca Kuran-ı Kerim'de geçer:

Gördüğün gibi köpek ile fare aynı gruba konmuştur her ne kadar sen fare ve başıboş köpek farklı desende.

Ayrıca geçmişte yine hastalıkları ve başıboş köpeklerin insanlara saldırmasını engellemek için onların itlaf edilmesi ile ilgili kararı Atatürk hükümeti yürürlüğe koymuştur.

Dediğim gibi fareler ile başıboş sokak köpeklerinin bir farkı yoktur, aksi halde bunların itlaf edilmeleri ile ilgili karar alınmazdı.

Başıboş köpekler evet zevk için diğer hayvanlara ve insanlara saldırabilir, bunu bir köpek eğitmeni şu şekilde anlatıyor:

- ''köpek mıntıkada kendini reis yapmak ister, bu sebepten tedirgin gördüğü insanlara karşı saldırıya geçer''

Yani gücünün yettiği canlıları tedirgin gördüğü vakit kendini ''reis'' yapmak için saldırmak, (aç kaldığı veya korktuğu için değil) zevk için saldırıp öldürmenin başka bir tanımıdır. Yani bu konudada elinde bir argüman kalmamış oldu.
Attığın kuduz haberi konumuzla pek uyuşmuyor çünkü köpeklerden insanlara bulaşan kuduzun çok uzun yıllardır ülkemizde görülmediği net bir şekilde iki yerde söylenmiş. Ülkede yaygın olarak görülen kuduzun sadece hayvanlara bulaşan kuduz olduğu söyleniyor. Genel olarak da vahşi doğadaki hayvanlarda olduğu ya da sahipli hayvanlarda görüldüğü yazıyor. İşte fare ve sivrisineğin riski burada farklı çünkü onlar insanlara hastalık bulaştırıyor. O yüzden köpekleri onlarla kıyaslamanın bir anlamı yok.
He bulaştırmasa da hasta bir köpek bizim için sorun mudur, sorundur. Çünkü onlar toplumumuzun bir parçası. Sağlıkları tabiki önemli. Bunun dışında köpek kuduzu insan kuduzunda olduğu gibi saldırganlık yaratıyor mu bilmiyorum. Eskiden gördüğümüz insan kuduzunu taşıyan köpekler saldırganlaşıyordu ama çok uzun yıllardır kuduz bir köpeğin bir insana saldırdığıyla alakalı bir haber görmedim ben.

Ayrıca hala köpeklerin insanlığa bir faydası yok diyorsun pes! Uzaya ilk giden canlı bir köpek, hiç mi duymadın bunu da?
Köpek diye bir türü bizim var ettiğimizi söylüyorsun da hiç demiyorsun biz doğada kendi düzeninde var olan kurtlara niye salça olduk. Onu hiç sorgulamıyorsun, neden? Acıdığımız ya da sevimli oldukları için mi yaptık bunu sanıyorsun? Hiç düşünmediysen söyleyeyim onlara ihtiyacımız olduğu için kurtları evcilleştirip köpek ırkını var ettik. Yapmasaydık hayatta kalamazdık çünkü. Yani medeniyetimizin her bir karesinde o hayvanların emeği dolayısıyla hakkı var. Sen kabul etmek istemesen de gerçek bu.
Köpeklerin itlaf edilmesini ve küçücük yerlere kapatılmasını savunan biri olarak onların sokaklarda araba kazası tehlikesi altında olduğunu dile getirmen de tuhaf. Doğada başıboş gezen kurtlardan evrildiklerini söyleyip doğalarında sokakta gezmek yok demen gibi.
Hayvanın doğasında "sürü lideri" vasfını dolduracak bir üye aramasının da zevkle alakası yok. Ona bakarsan acıkan hayvan da saldıyor bu da mı zevk yani?
Doğasında saldırganlık olan hayvana tehlikeli demen bir gerçeği dile getirmektir ama bunun zevki bir eylem olduğunu iddia etmen alenen düşmanlıktır. Olaya böyle taraflı bakıp sorun falan çözülmez. Burada ciddi ciddi hem insanları hem hayvanları tehdit eden bir sorun söz konusu. Düşmanlığı bir kenara bırakıp o çok özel ve üstün gördüğün "insani" bir yolla çözüm aramanı tavsiye ederim. İçinde kıyım ya da işkence olmazsa çok güzel olur.

Attığın kuduz haberi konumuzla pek uyuşmuyor çünkü köpeklerden insanlara bulaşan kuduzun çok uzun yıllardır ülkemizde görülmediği net bir şekilde iki yerde söylenmiş. Ülkede yaygın olarak görülen kuduzun sadece hayvanlara bulaşan kuduz olduğu söyleniyor. Genel olarak da vahşi doğadaki hayvanlarda olduğu ya da sahipli hayvanlarda görüldüğü yazıyor. İşte fare ve sivrisineğin riski burada farklı çünkü onlar insanlara hastalık bulaştırıyor. O yüzden köpekleri onlarla kıyaslamanın bir anlamı yok.
He bulaştırmasa da hasta bir köpek bizim için sorun mudur, sorundur. Çünkü onlar toplumumuzun bir parçası. Sağlıkları tabiki önemli. Bunun dışında köpek kuduzu insan kuduzunda olduğu gibi saldırganlık yaratıyor mu bilmiyorum. Eskiden gördüğümüz insan kuduzunu taşıyan köpekler saldırganlaşıyordu ama çok uzun yıllardır kuduz bir köpeğin bir insana saldırdığıyla alakalı bir haber görmedim ben.

Ayrıca hala köpeklerin insanlığa bir faydası yok diyorsun pes! Uzaya ilk giden canlı bir köpek, hiç mi duymadın bunu da?
Köpek diye bir türü bizim var ettiğimizi söylüyorsun da hiç demiyorsun biz doğada kendi düzeninde var olan kurtlara niye salça olduk. Onu hiç sorgulamıyorsun, neden? Acıdığımız ya da sevimli oldukları için mi yaptık bunu sanıyorsun? Hiç düşünmediysen söyleyeyim onlara ihtiyacımız olduğu için kurtları evcilleştirip köpek ırkını var ettik. Yapmasaydık hayatta kalamazdık çünkü. Yani medeniyetimizin her bir karesinde o hayvanların emeği dolayısıyla hakkı var. Sen kabul etmek istemesen de gerçek bu.
Köpeklerin itlaf edilmesini ve küçücük yerlere kapatılmasını savunan biri olarak onların sokaklarda araba kazası tehlikesi altında olduğunu dile getirmen de tuhaf. Doğada başıboş gezen kurtlardan evrildiklerini söyleyip doğalarında sokakta gezmek yok demen gibi.
Hayvanın doğasında "sürü lideri" vasfını dolduracak bir üye aramasının da zevkle alakası yok. Ona bakarsan acıkan hayvan da saldıyor bu da mı zevk yani?
Doğasında saldırganlık olan hayvana tehlikeli demen bir gerçeği dile getirmektir ama bunun zevki bir eylem olduğunu iddia etmen alenen düşmanlıktır. Olaya böyle taraflı bakıp sorun falan çözülmez. Burada ciddi ciddi hem insanları hem hayvanları tehdit eden bir sorun söz konusu. Düşmanlığı bir kenara bırakıp o çok özel ve üstün gördüğün "insani" bir yolla çözüm aramanı tavsiye ederim. İçinde kıyım ya da işkence olmazsa çok güzel olur.
Nasıl uyuşmuyor? ABD bizim ülkemiz kuduz riski yüksek diye hayvan gönderilmesini ve getirilmesini yasaklamış, sen konumuzla uyuşmuyor diyorsun. İnsanlara bulaşmasa, diğer evcil hayvanlara bulaşacak, yine bu hastalık var. Daha geçen doğuda kuduz haberleri oldu, köpekler toplandı gene.

Daha geçen dediğim işte burada:
''Mardin'de 7 kişiye saldıran köpeğin kuduz çıktığı mahalledeki karantina sürüyor. Belediye ekipleri ilçedeki tedbirleri artırdı, vatandaşlar kuduz aşılama takvimine alındı.''

Sana göre kuduz yok galiba? Daha bu yıl içerisinde olmuş bir şey bu. Sen haberleri takip et ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan vazgeç.

Ayrıca fare ile başıboş köpek arasında bir fark olmadığını da kanıtlamama rağmen sen bunu kabul etmek istemiyorsun, hem dinen hem bilimsel olarak bu kanıtlanmış bir şey, yukarıda kaynakları gösterdim.

Uzaya ilk giden canlı bir köpek derken şaka yapıyor olmalısın? :) Başıboş köpek mi gitmiş uzaya? Sahipli ve eğitimli köpeklerle bir derdimiz yok zaten. Sıkıntı başıboş köpeklerle. Alakasız bir örnek vermişsin yani, neredeyse güldüm. :) Evet başıboş köpeklerin gram faydası yok dedim, sen buna cevap veremedin, sahipli ve eğitimli bir köpekten bahsediyorsun, elma ile armudu karıştırmayalım. Sahipli ve eğitimli köpekler, insanlara yardımcı olabilir, sahipsiz ve başıboş köpeklerin ise gram faydası yoktur, ve fareler nasıl zararlıysa onlarda zararlı olur, kuduz ve e.coli bakterisi yayma konusunda olduğu gibi, ve insanlara saldırıp, ve trafiğe çıkıp kazalara yol açmaları gibi.

Köpekler olmasa hayatta kalamazdık demen ise tamamen saçmalıktan başka bir şey değildir. Tamamen asılsız bir iddia. İnsan kendi eliyle kurtlardan oluşturduğu bir şey bu köpekler, insan kendi eliyle oluşturduysa gücünden ve bilgisinden dolayıdır, köpekler sadece hizmet için var olmuşlardır, insanları kurtarmak için değil, onları köpeğe çeviren güç zaten insanlar. Kölelik olmasaydı insanlar hayatta kalamazdı demenden farksız, kölelik kaldırılınca insanlık nasıl yok olmadıysa, köpekler, kurtlardan evrimleştirilip kullanılmasaydı da değişen bir şey olmayacaktı.

Sürü lideri ararken, reis olmaya çalışırken başıboş köpeklerin gücünün yettiği zayıf olan diğer canlılara saldırıp, öldürmesi tamamen zevk işidir. Eğer olay gücünü kanıtlamaksa, gücünün yettiği zayıf ve tedirgin olan canlılara değil, güçlü ve güveni olan canlılara saldırıp gücünü kanıtlayıp sürü lideri veya reis olabilir. Hani derler ya ''itlik'' veya ''çakallık'' yapmak diye, işte bu olay köpeklerin bu davranışlarından görülerek söylenmiştir.

Olayı düşmanlığa getirmişsin şimdi de, Avrupa ve Amerika nasıl köpek düşmanı olmuyorsa bizde olmuyoruz. Onlar ne yapıyorsa, önce barınak, sonra sahiplenen yoksa uyutmaktır. Bu köpek düşmanlığı değil medeniyetin gereğidir.

Son düzenleme:
insanlık olmasa böyle problemler olmayacak.Bir insan diğerini altını dolduramıyacağı sebeplerden ki doldurabilse dahi nasıl bir hakkı kendinde bulabiliyorsa başka bir canı ve yahut milyonlarca canı sonlandırabiliyor.Yitirilen hayatlar evet üzücüdür, acıdır fakat insanoğluğunun yaptığı, yapmakta olduğu ve varolduğu sürece sürdüreceği katliamları kabul ederek normalleştiren bu yaşam formu olduğu sürece bu tarz olaylar daima yaşanacaktır.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık