Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Aga bu konu çok boş konu, açılış amacı güzel ama boş konu, çok boş, içerisi duyar dolu. Boş konu, kapat gitsin aga boş konu. Sabaha kadar tartış boş konu. Hayatında hayvanları, doğayı falan sadece kendisi seviyormuş, insanlar doğayı katlediyormuş falan tiksindim, valla bak, aşırı boş konu kapa gitsin

Aga bu konu çok boş konu, açılış amacı güzel ama boş konu, çok boş, içerisi duyar dolu. Boş konu, kapat gitsin aga boş konu. Sabaha kadar tartış boş konu. Hayatında hayvanları, doğayı falan sadece kendisi seviyormuş, insanlar doğayı katlediyormuş falan tiksindim, valla bak, aşırı boş konu kapa gitsin
+1 her gün et yiyen insanlar tarafından hayvan düşmanı ilan edildik.

İneğiyle keçisiyle aynı odayı, aynı yatağı paylaşan bir insan bulamazsın ama kediyle köpekle sayısız örneği var. Haliyle insanlar bu hayvanlara daha başka anlamlar yükleyebiliyor.

Verilen tepkiler, eğreti yapmacık ve bi o kadar itici de olsa durum bu.

Bunun köpeğin kaçıncı saldırısı olduğunun bir önemi var mı? Adamın biri yolda kendi halinde yürürken ve hiçbir şey yapmadığı halde durduk yere köpeğin saldırısına uğruyor ve bu yüzden kendisine kamyon çarptığı için ölüyor ve sen bu yorumu mu yapıyorsun? Sana ne denilse boş gerçekten.
Mahallemizde bir köpek var. Bak iki tane ama öbürü etliye sutluye karışmaz mamasını yer yatar arada gelenler başını karnını okşar bu kadar. Ama öbür köpek ikizler burcu gibi animallah. Ben mama verdiğim halde bana bile saldırmaya çalıştı mahallede üç kişiyi ısırdı. Belediye ekipleri geldiği halde bazı hayvansever olduğunu iddia edenler köpeği aldirmamak için devlet görevlilerine saldırdı. Ki köpeğe yapılacak olan şey aşılama vs.

Bu köpek halen mahallede akşam eve giderken bakalım bu sefer havlayacak mi yoksa başını mi okşatacak yaşayıp göreceğiz.
eya son olması tam olarak ne ifade ediyor? Benim
Mesajın devamına bir yorumumum yok, sadece bu kısma takıldım. Sokakta gezerken çevredeki köpeklerin duygu durumlarını mı gözlemleyeceğim? Diyelim ki saldıracağını anladım, yolumu mu değiştireceğim?

Konuya tekrar açıklamaya çalışayım arkadaşlar. Manga konularında yaptığım gibi kısa mesajlar ile önemli bir konuyu yorumlayınca yalnış anlaşılmış olabilirim. Bu durumdan dolayı özür dilerim ,yazılı iletişimde bunları yaşayabiliyoruz.

Öncelikle kendi durumumu anlatayım. Ben sivil bir vatandaş olarak bu işin tam göbeğindeyim. Belediye ekipleri,Veteriner klinikleri ve köpeklerin bulunduğu çevre halkıyla sürekli iletişim halindeyim.

Ve lütfen içiniz rahat olsun aynı zamanda bir insanın canının hiç birşeyle kıyaslamayacak kadar önemli olduğununda gayet farkındayım.

Ortada bir problem var herkesin dert yandığı, adına da sokak köpeği sorunu denilmiş bu konuda. Öncelikle sorunu tanımlamamız lazım. Sorun sokak köpekleri değil sorun insana saldırgan sokak köpekleri. Saldırgan olmayan, insanları koruyan kollayan köpekler olduğunu da unutmayalım.

İnsanlara saldıran köpeklerin saldırgan olmasının farklı nedenleri var . Yapısında genlendirinde saldırganlık olabiliyor bazı köpeklerin (pitbull gibi), bazı köpeklerde aç kalınca agresifleşebiliyorlar (yaygın değil).

Bu sorunda şöyle çözülüyor . Verdiğimiz vergilerle maaş alan belediye ekipleri var , bizim için geziyorlar ve saldırgan köpekleri kısırlaştırıyor .Kısırlaştırma operasyonu sadece üremeyi engellemekle kalmıyor aynı zamanda köpeğin saldırganlığını alıyor, sakin bir köpek oluveriyorlar

Belediye ekipleri için saldırgan köpekler önceliklidir. Öte yandan halkda böyle köpekleri gördüğünde bildirim vererek belediyeye destek oluyor.

Yani iki taraflı bir sistem var .

Bir köpek , insana bir kere saldıracak gibi olursa tehlike arz ediyor demektir ve belediye ekiplerine haber verilir. Bunu biz yapmalıyız.Yada doğru olmasada onlara denk gelmesini beklemeliyiz. Kendi adıma belediye ekiplerinin konuyu çözmek için yeterince çaba içinde olduğunu düşünmüyorum.

Ortada bir birikmişlik var , belediyeler yeterince çalışmamış, insanlar yeterince bildirim vermemiş . Ortada bu sorun oluşmuş.

Herkes fazlaca ekonomi,iş hayat mücadele derdinde dolayısıyla normal bir vatandaş olup belediyelerle düzgün iş birliği içinde olan kişi sayısı çok yok.

Dün başıma gelen olayla konuyu bitirmek istiyorum. Bakımını üstlendiğim bazı yavru köpekleri var .Bunlar sokak köpeği. Yavru köpekler normalde insanlara saldırmaz ama dün köpeklerden biri buradaki bir cocuğu kovalamaya çalıştı. Bende buna şahit oldum ve belediyeye bugün haber vereceğim bu köpeği barınağa alacaklar .Diğer yavru köpekler ve sokağımızda bulunan diğer köpekler her zaman ki gibi kendi hallerinde takılmaya devam edecekler.

Ben hemen yanımızdaki ormana girdiğimde de her zaman ki gibi benimle birlikte gelip çakallara,kurtlara karşı beni koruyacaklar.

Son düzenleme:
Köpek gerçekten de dünya kadar belirti vermiş.
Evet yine aynı köpek adam yerde olmasına rağmen tek bir ısırık bile atmamış. Bu arada yanlış anlaşılmasın o hayvanın yeri o kaldırımdır, sokaktır demiyorum bunu savunmuyorum. Ancak o an için dar bir kaldırımın ortasında bir köpek olma gerçeği var ya karşıya geçersin ya da saldırınca kaçmazsın. Ki kaçmasa ısırmayacağı çok açık.

Kaldı ki evet belirti vermiş. Adam dönüp köpeğe bakana kadar bir şey olmuyor. Ayrıca köpek ne kuyruk sallıyor ne kulak düşürüyor.

Yani sokak köpekleri döven, tecavüz eden ya da uzuvlarını kesen kişilerin videoları yok diye mi yani bunlar ? Videosu çok olan taraf daha baskın taraf mı ?

Tekrar diyorum, köpeğin yeri sokaktır demiyorum. Ancak bir linç güruhu yaratmak için bu videolar ve örnekler ile geliniyorsa o zaman köpeklerin insanlara yaptıkları her girişiminde onları haklı bulmak gerek zira onlara çektirdiklerimiz ortada.

Nitekim gelişmiş bir toplumda hem insanı hem de hayvanı karlı çıkaracak bir çözüm süreci geliştirmek istenildiğinde izlenilmesi gereken yol "ahaa ahaa bak köpekler neler de yapmış alın görün, siz de daha bunlara cici deyin tamam mı salaklar !" falan değil yani :D :D

Herkes zehrini kusuyor (iki taraf içinde böyle, köpek sokakta kalsın diyen de ölsünler diyen de) sadece kimse iki taraf için bir çözüm düşünmüyor ... Olay köpekseverleri hatta tüm insanlığı katletmeye kadar gelmiş :D İnsanlıktan o kadar şikayetçiysen al kıdem tazminatını çekil git bir dağın başına kendini tecrit et .... Bilgisayar başından "insanlar da ne gereksiz" kasıyorlar :D

Valla bu konu çok boş konu cidden @Alcatraz çok haklı

@Count Alucard

"Yaşasınlar" isteniyor "Sokakta yaşasınlar" değil. Ancak hali hazırda sokakta oldukları için "yaşamaları" halinde "sokakta" yaşamış oluyorlar. Bunun idrakına bir varın önce.

Bir kere onun bir hayvan olduğunu , fakirlikle, kötü muamele ile itilmişlikle insan gibi daha gelişmiş bir varlığın bile ne denli bilenebildiği, ne denli tehlikeleşebildiğini biliyorken. Hayvandan "yav 1 tanesi bile saldıramaz otursun oturduğu yerde" gibi bişi beklemek ya da 100 tane (isterse 10 bin olsun gene bişi değiştirmiyor o yüzden düzeltmeyin) vaka için 10 milyon tane köpeğin katlini istemek bunlar saçma tavırlar.

Kimseye saldırmasalar, vaka sayısı sıfır olsa kimse dönüp "yaa bunlar neden sokaktalar ki ?" demez. Bu konudaki ikiyüzlülüğümüzü de bir kabullenelim.

Ev kiralarsın, kiracın eve hayvan almasın dersin, Ebeveyn olursun çocuğunun eve getirdiği hayvanı geri yakapaça sokağa attırırsın. Es kaza bir hayvan edinirsin, taşınınca ya da bir değişiklik olunca hayvanı sahiplendirmek yerine sokakta bırakırsın. Ya da petshoplardan "CİNS" kedi köpek alayım diye binlerce lira bayılıp bu iğrenç ticaretin devam etmesini cesaretlendirirsin ve böylece daha çok köpek ve kedi alınır ve daha da fazlası bakılamaz ve sokaklara düşer...... Sonra da "Eee bunlar niye sokakta" ? Sokakta küften, mantardan üremiyor bunlar. Biz sebep olduk orada olmalarına, bir yerde bir insana saldırıyorlarsa da bu da gene başka bir insanın ayıbı zaten ....

Ne emmeye geliriz ne gömmeye.... Hayvansever deyince aklımıza Kezbanlar, Karenlar gelir sanki tek hayvansever grup onlar gibi, ondan sonra da "niye sahipsiz bu hayvanlar". Ee sahiplenenlere izin verilmiyor. Sahiplenebilenleri de bir kalıba sokup yaftalıyoruz.. Nasıl sahiplenilsin.

Daha önceki mesajımda yazdığım gibi;

Kötü sahiplerin, köpekler hakkında bilinçsiz sokak topluluğunun, yetersiz tesislerin ve de üşengeç görevlilerin acısını, kahrını gene canavarlaştırılan hayvanlar çekiyor. Yazık.

------------------------------

Başka zaman "Türklük" diyoruz, "vatan sevgisi" diyoruz başka bir şey demiyoruz. Ancak bugün bizim mitolojimizden tutta kadim tarihimize kadar 5 tane çok önemli yeri olan hayvan var bunların ikisi evcil. Siz bu hayvanlarla ilgili Türkiye'de bir çalışma bir koruma çabası gördünüz mü ?

Evcil olarak: At ve Köpek
Yabani olarak: Kurt, Kartal, Geyik

At binmeyi kaçımız biliyoruz ? Çok çok azımız. Bilenler arasında kaçımızın günlük hayatında bir yeri var ? Neredeyse yok. Faytonculukta atlara çektirilen işkenceyi bilmeyen kalmadı zaten, cem yılmazın stand up'ına bile konu olabilecek kadar bilinen bir hadise.

Kurt desen (Ben Sivaslıyım) ben eskiden 2005'den 2011-2012'lere kadar falan dağlarda gezdiğimde Vaşak ve Kurt izleri bulurdum. Kurdu canlı görmüşlüğüm de var. Tilki gördüm, yılan gördüm,şahin, doğan, puhu kuşu... Çok güzeldi.

Geçtiğimiz yıllarda bir tane tilki'ye denk gelebildim o da açlıktan ölmek üzereydi. Adam kıyıya yaklaşan Yunus'a tabanca çekip sıkıp öldürüyor

Kartal, Geyik falan zaten tüyünü görse mermi yağmuruna tutuyoruz.

Kusura bakmayın da biz bu toplumun ve ülkenin vatandaşları olarak bize emanet hayvan dostlarımıza , yabani değerlerimize çok iyi sahip çıktık her şeyi yaptık da şimdi kendimizde köpek ya da kedi linçi istemek de hak mı bulmuş oluyoruz ?

Bir kaç tane evcil köpek ya rezil sahiplerinden ötürü, bir kaç sokak köpeği de yaşadıkları şartlar gereği bir kaç insana zarar verdi diye şimdi herkes burada "Köpektaparları itlaf edelim" diyecek noktaya gelmiş :D :D

Ya zaten bizim toplumumuz hayvanlar konusunda üzerine düşeni yapıyor olsa ne sokakta hayvan olur (en azından bu şekilde olmaz) ne de sokaktaki hayvan millete saldırmaz.

Hayvan sevmeyen insan sevemez ha ben sev derken git bacağını günde üç öğün dişlet, evini sokağını terket arsayı köpeğin üstüne yap demiyorum. Elbette gereken önlemler alınsın. Ama şurada cringe cringe köpek şeytanlaştırmaya çalışanlara da üzülüyorum yani.

Hayvandan medet umuyor millet kimse de yetkililerden, tesislerden, bilinçsiz halktan vesaire bahsetmiyor. Konu boyunca "şeytan köpekler - mağdurları- köpektaparlar" diye üç grup oluşturup bunlar arasında sohbet dönderiliyor. Ne bir kimseye faydası olur bunun ne de başka bir şey.

Gençliğimize üzüldüm yani başka da bir şey diyemiyorum.

Belediye ekipleri geldiği halde bazı hayvansever olduğunu iddia edenler köpeği aldirmamak için devlet görevlilerine saldırdı. Ki köpeğe yapılacak olan şey aşılama vs.
İşte bunlar hayvansever değil. Bunlar egosever, egosunu da o hayvan ile bağdaştırmış. Hayvan seven olsa zaten önce o köpeği gider terbiye eder ha edemedi o zaman yetkilisine teslim eder. Böylesi insanlar ile "hayvanları sevmek" fiilini, felsefesini birbirine karıştırmayın lütfen.

--------------------------

Bir de şu da var. Geçmişte belediye ne zaman toplu sokak hayvanı telefi yapsa bir sürü evcil hayvanda öldü. Ya ben bahçeden içeriye, evdeki köpeğe zehirli et atan belediye görevlisi gördüm yaa. Hatta izmirde çok büyük bir itlaf da benim evcil köpeğim de öldü.

Yani işte dediğim gibi kalifiyesiz görevliler, konuyu savsaklayan belediyeler de insanların güvenini kırdı yıllar içinde, yani o götürülmesine karşı çıkılmasını da bir nebze anlıyorum.

İnsan üstüne düşeni yapmıyor, Belediye üstüne düşeni yapmıyor, kurumlar yapmıyor :D Her şey köpekten bekleniyor, beklenildiği gibi davranmayınca da "Eee evet bunları itlaf edelim, bu yaramaz" :D :D Komik lan bu... İnsan, hayvandan icraat bekliyor alamayınca da çözüm yerine daha çok problem üretiyor.

Komiksiniz, Komiğiz, Komik...

Yaşadığımız insanların çoğunluğunun bunlardan farkı sivri dişlerinin olmaması oda psikolojimizi bozmaya yetiyor zaten.Bence bu insanlar köpeklerden daha tehlikeli.Bu insanlara nasıl çare bulacağız.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık