Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    338
Hala masum masum çözüm önerileri yazanları görünce aklıma arda gülerin çocukluk fotosu geliyor :)

Yazılan çözüm önerilerinin hepsi 10 yıl önce 15 yıl önce uygulanabilecek şeylerdi. Ancak şimdi ki ittaparların abileri ablaları olan ittaparlar o zaman da tüm o önerilere engel olmuşlardı. Kısırlaştırma için köpek toplanırken bile olay çıkartılıyordu vs. Artık sokakta o kadar fazla köpek nüfusu var ki bu önerilerin hiçbiri uygulanabilecek durumda değil.

Bu arada ittapar kelimesinde hayvanlara bir hakaret yok direkt ite tapan insanlara hakaret ediyor kullananlar.

Çocuğu ölen anne babaya hakaret edenler, bir köpeğin hayatını bir insanın hayatından daha değerli görenler, iki yıl önce twitterdan babası için bilgisayar dilenirken şimdi lüks dairelerde oturan insanlardan bahsederken ya ana avrat küfür ederek bahsedersin, ki maalesef forumdur sözlüktür gibi ortamların formatlarina uygun değil bu kadar çok küfür, Ya da mükemmel bir icat olan ittapar kelimesini kullanırsın.

Ben yaşamdan yanayım, hem insanın hayatından hem de hayvanın. Şu ülkede sokağa atılan et ürünleriyle çok rahat barınaklardaki hayvanlar beslenir. Ben kendim zincir marketlerde çalıştım. Sırf orada gördüğümü anlatayım, bozulan et ürünlerini herhangi bir hayvan sahibi şahsa vermek kovulma sebebi ve ürün kesinlikle çöpe atılmalı. Lokantalarda çöpe atılan artıkların haddi hesabı yok. Bizim burada bir polis memuru lokantadan topladığı artıklarla sahilde epey köpek besliyor.

Bireysel olarak bir lokantadan topladıklarıyla hayvan besleyen bir birey kadar dirayetli olamayacaksak çözüm konusunda hepimizin söylemi boşuna. Birileri yakalasın birileri öldürsün ben de rahat edeyim demek bana çok zalimce geliyor. Aklı kesen, imkanı olan ve vakit ayırabilen herkes gayret etmeli çünkü köpek koruyucuları öyle yapıyor.

Aslan örneğini vermemdeki sebep hayvanların evcilleştirilemez doğasını vurgulamaktı. Belli bir yere kadar evcilleştirilebilirler.
bu verdiğin öneri bana göre pek gerçekçi değil.. Olay sadece aç kalmaları değil insanlara verdikleri zararlar da var.
Uyutulmanın düzgünce yapılacağını mı sanıyorsun? Kısırlaştırmaya üşenen belediye uyutmayla mı uğraşacak. Şırıngaya çamaşır suyu karıştırıp zehirleyecek, tenha bi yerdeyse silahla vuracak. Hangi işi doğruca yapıyoruz şu ülkede. Her canlının iyi kötü yaşama hakkı var, buna bizim karar verebileceğimizi düşünmüyorum. Yeterli barınak yok deniliyor, barınaklar çok maaliyetli yerler değil. Ülkenin ekonomisinin %1'i bile etmeyebilir inşa edip işletmek. Köpek dediğin canlı açsa suya ekmek dilsen yer.
Hükümet leş diye olduğu gibi kalsın mı yani.. ona bakarsan ben bu Konuda ilk olarak barınak önerisinde bulunmuştum sonra Ordudan barınakta ölmüş anne köpeğin göğsünü emen yavrularıyla videosu paylaşılmıştı. Ordulu olarak yaptığım öneriden utanmıştım

Saçma salak savunmalar, aptal gruplaşmalar, hatta köpek saldırısına uğramış çocuklara oh iyi olmuş tüm erkeklerin başına gelir gibi yorumlar yazanları gördükçe maalesef benimde sinirime dokunmaya başladı bu tip insanlar. Sırf bu yüzden oyumu değiştirip itlaf edilmeliler olarak değiştirdim.

Bağış kampanyası açıp belediyelerin köpekleri kısırlaştırıp, barınaklarda bakmasını isteyenlere imkan verilmeli. Bunun için belirli bir süre tanınmalı belediyelere ve bağışçılara. İmkan yetmeyen köpeklere malum son maalesef uygulanmalı.

bu verdiğin öneri bana göre pek gerçekçi değil.. Olay sadece aç kalmaları değil insanlara verdikleri zararlar da var.

Hükümet leş diye olduğu gibi kalsın mı yani.. ona bakarsan ben bu Konuda ilk olarak barınak önerisinde bulunmuştum sonra Ordudan barınakta ölmüş anne köpeğin göğsünü emen yavrularıyla videosu paylaşılmıştı. Ordulu olarak yaptığım öneriden utanmıştım
Olduğu gibi kalsın demiyorum tepkinizi köpeklere değil belediyelere verin diyorum. Şahsına bir ithamda bulunmuyorum yanlış anlama genel konuşuyorum.

Uzun süredir gündemde olan bir konu. Merak ediyorum arkadaşlar şu ana kadar bu konunun çözülebilmesi için yapılmış ciddi bir çalışma var mı ?

Yani en azından sokak köpeklerinin şehirlerdeki ve köylerdeki sayısı, türleri, yıllık sahiplenilen ve sokağa salınan köpek sayısı, barınak sayısı, barınakların imkanları, kapasiteleri, salgın hastalıklara sebep olabilecek köpek türleri ve sayıları, köpeklerin üreme hızı; bu problemleri ortadan kaldırabilmek adına sunulan barınak, kısırlaştırma, itlaf vb. gibi çözümlerin maliyetleri, yapılabilirliği, bu kapsamda eş zamanlı ve işbirliği içerisinde çalışması gereken bireylerin, kamu güçlerinin, vakıfların ve derneklerin veya tüzel kişilerin görevlerinin neler olduğu, çözüme yönelik fikirlerin uygulanabilmesi için gerek duyulan hazırlık sürecinin ve uygulama için öngörülen zaman hakkında kapsamlı bir istatistik bilgisi sunan, kıyas yapan ciddi bir analitik çalışma var mı ? Varsa lütfen yollar mısınız merak ediyorum.

AY m.17
Herkes, yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.
Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz.
Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tabi tutulamaz.

Yasa da belirtilen; yaşama hakkım ve vücut bütünlüğüm her gün risk altında. Araba ile giderken önüme köpek çıkıp kaza yapıp uzuvlarımdan biri kaybedersem hesabını kim verecek ? Verse ne olacak yerine konulabilecek mi ? Ya da köpekler tarafından saldırıya uğrasam kimi sorumlu tutacağım ? Yahu ortada çok ciddi bir problem var fakat belirli bir kesim bunu sorun olarak bile görmüyor yaşama iç güdüme saygı duymamayı tercih ediyor. Hangi çözüm daha mantıklı ve uygulanabilir bilmiyorum. Ancak daha ülkemizde başıboş köpek sayısı hakkında bile net bir sayı yok. Yapılan farklı tahminler arasında milyon sayılar oynuyor, durumun ciddiyetine bakar mısınız. Ben sadece köpekler için bu kadar hassas olan bu belirli kesimin aynı duyarlılığı insan hayatı için de göstermelerini bekliyorum.

Hala masum masum çözüm önerileri yazanları görünce aklıma arda gülerin çocukluk fotosu geliyor :)

Yazılan çözüm önerilerinin hepsi 10 yıl önce 15 yıl önce uygulanabilecek şeylerdi. Ancak şimdi ki ittaparların abileri ablaları olan ittaparlar o zaman da tüm o önerilere engel olmuşlardı. Kısırlaştırma için köpek toplanırken bile olay çıkartılıyordu vs. Artık sokakta o kadar fazla köpek nüfusu var ki bu önerilerin hiçbiri uygulanabilecek durumda değil.

Bu arada ittapar kelimesinde hayvanlara bir hakaret yok direkt ite tapan insanlara hakaret ediyor kullananlar.

Çocuğu ölen anne babaya hakaret edenler, bir köpeğin hayatını bir insanın hayatından daha değerli görenler, iki yıl önce twitterdan babası için bilgisayar dilenirken şimdi lüks dairelerde oturan insanlardan bahsederken ya ana avrat küfür ederek bahsedersin, ki maalesef forumdur sözlüktür gibi ortamların formatlarina uygun değil bu kadar çok küfür, Ya da mükemmel bir icat olan ittapar kelimesini kullanırsın.
Şunu merak ettim. Olaya çok hakim değilim de bu hangi zamanı kapsıyor biraz bahsedebilir misin?

Sokakta başı boş kaç milyon köpek varsa bu zarar vermeyecek seviyeye kadar itlaf edilmelidir. Artık zarar verme durumu çığrından çıkmaya başladı.

Geri kalanı da kısırlaştırıp barınakta barındırılmalıdır. Sokakta köpek olmaz.... Bir şey zararlı bir hal almaya başladıysa bunun başka çözümü yok.

Bundan 10 yıl önce kısırlaştırma işlemleri olsaydı bugun bu durum olmazdı. Ama o zaman da mama lobileri nasıl para kazanacaktı...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık