Ben de bu işe kısırlaştırma + barınakla çözüm bulunamayacağı görüşünde olduğum için itlaf kararına daha yakındım.
Ama görünen o ki insanlar buna ikna olmuş değiller. Gerçekten bu çözüm yolu işe yaramayacaksa bile önce bu denenmeli. Eğer gerçekten işe yararsa bizim bilmediğimiz bir şeyler varsa ne ala. Yaramazsa artık buna ikna olunur kimse de o aşamadan sonra köstek olmaya çalışmaz diye düşünüyorum.
Olacaksa da son seçim olmalı bence itlaf, benim düşüncem bu iş kısırlaştırma ve toplanma ile çözülür ama süreç meselesi var. Yani her belediye kafasına göre iş yapmak yerine belli bir plan doğrusunda hareket ederse olmayacak iş değil. Fakat bugün bir barınağı bile aradığında ters bir durumda adamlar gelmeye tenezzül etmiyor görevli olmasına rağmen, bu şekilde hangi seçeneği yapmaya çalışırsan çalış çözüm bulunmaz.
İtlaf diyenlerin çoğunluğda "Hemen kurtuluruz" düşüncesi var. Haklı bulduğum kadar belli durumlarda benim düşüncem farklı. Önce ki mesajlarda da yazdım, şimdi büyük saldırganı köpekler de var fino köpekleri de var sokakta, şimdi ben bunları nasıl bir tutayım? Popülasyon çok olduğu için diğer seçenekler de imkansız gelebilir ama dediğim gibi burada önemli olan şey birlikte hareket etmek ve tüm ülkede yapılacak şeyin belirlenmesi. Bugün İtlaf seçeneğinde çoğu kişi ayaklanma yapar bu çok net şimdiden bile, siyasi taraftan bile sert tepkiler geldi daha karar çıkmadan. Ünlüler vb. desen yine benzer...
O yüzden ilk etapta herkesin destekleyeceği, hatta elini taşın altına koyacağı seçimler yapmak en doğrusu. Yoksa bu iş kaos çıkmasından öteye gitmez yine yarım kalır gibi görünüyor.