Bir şey diyecektim de neysee :SMalum abla ile evli olan adamın haline bir acıdım...
Bir şey diyecektim de neysee :SMalum abla ile evli olan adamın haline bir acıdım...
Yani şimdi şunu yazıp merak ettireceğine hiç yazma... Söyle bari...Bir şey diyecektim de neysee :S
Amerika keşfedileli kaç sene oldu da sokakları köpek dolsun:d Biz en az 10k yıldır bu hayvanlarlayız.Ama Batı'da böyle argümanı da geldi. Peki Batı merkezli gidelim.
Aynı Amerika'da sokaklarda köpek de göremezsin. Onu ne yapacağız?
Demek ki ikisi ayrı şeyler. Nesli tehlike altında bir türün eyaletler arası otoyolda sürücülerin dikkatsizliğinin de etkili olduğu kazalara sebep olmasıyla evinizin bahçesi ya da kuytu köşe fark etmeksizin saldırabilecek olan ve hiçbir şekilde önlem alamayacağınız köpekler bir değil.
Daha ziyade yarattıkları zararın kontrol edilebilir olmaması. Geyik yüzünden kaza yapmak istemiyorsan bireysel bazda önlem almak mümkün. Geyik çıkabilecek yollarda daha dikkatli sürersin. Ya da o yollara girmezsin. Devlet açından da geyik çıkabilecek yollara ekstra şeyler yapmak mümkün.Amerika keşfedileli kaç sene oldu da sokakları köpek dolsun:d Biz en az 10k yıldır bu hayvanlarlayız.
Bir de köpeklerin istenmemesinin temel motivasyonu ne? Yarattıkları zarar değil mi? Haliyle kıyas düzlemine oturuyor
Geyik çıkabilecek yoldan gitmemek yerine daha dikkatli sürme seçeneği sunup köpek çıkacak sokak için "ne yapalım gitmeyelim mi" seçeneğini öne sürerek bu konudaki objektifliğini çok güzel konuşturdun:dAma mesele köpekler olunca o işler öyle kolay değil. Bireysel anlamda napabiliriz Sokağa mı çıkmayalım? Devlet açısından da barınaklardan başka çözüm yok o da aşırı maliyetli.
İnsanlar her gün en azından 100bin canlıyı eziyordur yollarda. Tam bir kıyım var geçen yine başıma geldi öndeki araba kediyi ezip geçti ölüsünü yolun kenarına çekmekten başka bir şey yapamadıkGeyik çıkabilecek yoldan gitmemek yerine daha dikkatli sürme seçeneği sunup köpek çıkacak sokak için "ne yapalım gitmeyelim mi" seçeneğini öne sürerek bu konudaki objektifliğini çok güzel konuşturdun:d
Yahu belki tüm hayatın boyunca kullanmama ihtimalinin olduğu eyaletler arası dağ başı yollarla evinin önünü bir tutuyorsan objektifliğime laf etme benceGeyik çıkabilecek yoldan gitmemek yerine daha dikkatli sürme seçeneği sunup köpek çıkacak sokak için "ne yapalım gitmeyelim mi" seçeneğini öne sürerek bu konudaki objektifliğini çok güzel konuşturdun:d
Köpek sıkıntıymış he. Baya dağıtılıyormuş aracı..İnsanlar her gün en azından 100bin canlıyı eziyordur yollarda. Tam bir kıyım var geçen yine başıma geldi öndeki araba kediyi ezip geçti ölüsünü yolun kenarına çekmekten başka bir şey yapamadık
Ne zaman yola çıksak böyle şeyler görüyorum kedi, köpek, sincap, kuş vesaire tam bir kıyım.
Köpekler, kediler başıboş hayvanlar şehirlerde sıkıntılar.Köpek sıkıntıymış he. Baya dağıtılıyormuş aracı..