Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Neden kendini sırf sokaktan geçiyor diye savunmak zorunda kalsın peki bu insanlar dostum? Bunun mantığı ne? Doğal yaşam alanı olmayan kontrolsüz şekilde üremelerine ve çoğalmalarına izin verilmiş ve insan hayatını tehdit eden köpek sürüleri birileri evinden vicdan mastürbasyonu yapacak diye niye illet olsun insanlara?
Hani dünya sadece bizim değil ya. Hani onların da yaşama hakkı var ya. O sebepten.
Savunamayıp ölenin ya da sakat kalanın sorumluluğunu alacak mısın?
Neden öyle bir sorumluluk almam gerekiyor ?
Bu konuda yorumların bana çok boş geliyor hocam. Kusura bakma yanıtlama zahmetine girmeyeceğim.
Pek de umrumda değil açıkcası yanıtlayıp yanıtlamaman.

Aynı ülkede yaşıyoruz. Ben 27 senedir ne bir yakınıma, ne bir arkadaşıma, ne mahallemde herhangi birine, ne de bana saldıran köpek görmedim. Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki önüne gelen her köpek saldırıyor. Nerede yaşıyorsunuz merak ettim? Nerede bu çeteleşen her gördüğü insanı indiren köpekler?
Sorun sen değilsin zaten. Olayları bireysel algılaman. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafası bu.

Aynı ülkede yaşıyoruz. Ben 27 senedir ne bir yakınıma, ne bir arkadaşıma, ne mahallemde herhangi birine, ne de bana saldıran köpek görmedim. Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki önüne gelen her köpek saldırıyor. Nerede yaşıyorsunuz merak ettim? Nerede bu çeteleşen her gördüğü insanı indiren köpekler?
30 yıldır istanbuldayım hiç pkk pususuna düşmedim ozaman pkk yok :d

Benim bir arkadaşım vardı. Bu internet cafenin önüne hep bisikletini kilitlemeden koyardı. Oğlum çalarlar dedim bir keresinde. Bana verdiği cevap : Daha önce hiç çalınmadı ki oldu :D lan çalınsa zaten iş işten geçecek. Bunlarınki de o hesap. Çok değişik ya. İnsanlar soruna odaklanmak yerine geçiştirme derdindeler.
Bana bir şey olmuyorsa kimseye olmuyordur mantığı covid ile patlama yaptı maalesef ''bize bir şey olmaz yeğenim'' diyordu amcam. :hhh:

3-4 kez yolumu değiştirmek zorunda kaldım son 1 ay içerisinde. Herkes senin gibi köpek kaçırtamıyor demek ki.
Samimi söylüyorum en son üniversitede sanayide yanlış bir yere saptım arka tarafa bir yere gittim. Otlar belime geliyordu. Yürürken 5-6 köpek otların içinden bi kalktı... Dönüp suratıma bile bakmadılar. Yürüdüm geçtim.

Ben küçükken de vardı köpek sorunu ama şimdikinin yanında 10'da 1 falan sayılır. Son yıllarda bu sorun tavan yaptı. Köpek popülasyonu aşırı arttı ve buna bağlı olarak da tehdit seviyesi arttı. Kaç sene yaşadığımızın ya da kendi tecrübelerimizin önemi yok. Çok gerekliyse son 5 yıldaki köpek saldırılarından gazete ve haberlere yansıyanlara bakmak da kafidir.

Hani dünya sadece bizim değil ya. Hani onların da yaşama hakkı var ya. O sebepten.

Neden öyle bir sorumluluk almam gerekiyor ?

Pek de umrumda değil açıkcası yanıtlayıp yanıtlamaman.
Sabahın köründe işine, okuluna gitmeye çalışan insanların da can güvenlikleri tehlikeye girmeden yaşama hakları var ya geceleri sokağa çıkan insanların zarar görmeden istedikleri yere gidebilme hakkı var ya hani ondan yazıyoruz biz de. İnsan eliyle üretilip kontrolsüzce sokağa salınmış bir tür. Artık kontrol altına almanın vakti geldi de geçiyor. Çok seven alıp sahiplenebilir.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 8, Ziyaretçi: 25)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık