Ben böyle Joker görmek istemiyorum arkadaş.Ben sahte silahının içinden bang yazısı çıkan yada ne bileyim gazla insanları güldürüp öldüren yada ağzını şapırdatmayan bir Joker istiyorum.
Nolan Jokeri de bastın,Nolan'ın Gotham'ıda batsın,Nolan'ın Catwoman'ıda batsın Nolan'ın Ras Al Ghul'uda batsın,Nolan'ın Bane'ide batsın,Nolan'ın league of assassins'ide batsın yerin dibine.
Nolan'ın Joker de gayet şakacı biri. Film boyu öldüren şakalar yapıyor adam.
Kalem numarası ve bankacının ağzına gaz bombası koyması efsane mesela. Ya da why so serious deyip sürekli gülmesi, hep farklı hikaye anlatması, yumruk yumruğa kapışması, bıçak kullanması, dayak yemeyi sevmesi, ağzını şekilden şekle sokması gayet Jokervari şeyler ve çok da iyi. Mesela Kamyondan çıktıktan sonra Batman'in kostümünden çıkan elektrikle çarpılan adamına saldırıp huhuhu brururu diğe bağırıp acayip şekilde titremesi çok şahane sahneydi. Tabancadan Bang çıkmıyor ama ona denk hareketleri de var yani. Gel gelelim Nolan'ın Joker daha bi fırlama. İnsanların psikolojisiyle oynuyor türlü entrikalarla, deliliğe sürüklüyor milleti, bir şeyler kanıtlamaya çalışıyor ve bunu çok iyi yapıyor.
Ama tabi o şekil sever bu bu şekil sever. Herkesin tercihine kimse karışamaz.
Ama bak Nolan'ın Gotham'ı konusunda katılırım sana. O sonra mahkumlar veya siviller patlatmalıydı gemiyi. Üçkağıtçı polisler, rüşvetçi politikacılar, zalım mafyalar daha iyi gösterilebilirdi. Suç oranı yüksek sıradan bir şehir gibiydi sadece. Oysa sonradan öğrendiğime göre Gotham epey karanlık, karanlık ötesi pislik dolu bir şehir.