Gittim.@RedTeroR gittin mi filme?
Film olması gerektiği kadar iyi olmuş hatta bir kaç ekleme diyalog, kitapta olmasa bile iyi yedirilmiş. Bir kaç farklı yerde geçen vurucu replikler ise bir anda lap diye söylendiği için aynı etkiyi verememiş.
Görsel açıdan muazzamdı ben altyazılı bulamadığım için dublajına gittiğimden en azından oyuncuların sesleriyle yaptığı sanatı anlayamadım yine de fena değildi.
Paul'un cihada çağrı yaptığı yer çok iyiydi, Harkonenlerin gezegeni çok iyiydi.
Filmde kötü olan noktalara gelirsem yeterli zaman olmadığından harkonenlerin stratejileri yada planları tam olarak derinleşmiyor, imparatorun duruma olan müdahalesi ve çözümü tam olarak anlaşılmıyor en son yapılan savaşta aslında asıl önemli olan siyasetin ne olduğunu tam anlamıyoruz bunlar kitapta daha geniş daha iyi açıklanmış.
Ben genel olarak ilk kitabın aslında en az 2-3 kitap olması gerektiğini çabucak sonuca bağlandığını düşünen biriyim o yüzden filmle ilgili eleştirilerim sınırlı çünkü kaynak kitapta da bu yönden bir eli çabukluk var.
Bir kaç çıkartılmış karakter, bir kaç tane önemli olay var ama dediğim gibi bunlar anlaşılabilinir şeyler ortada Rings of Power gibi bir ucube yok.
Bir kere daha izlemeyi düşünüyorum bu arada altyazılı olarak ama şehir değiştirmem gerekebilir bunun için.
Oyunculara gelirsek
Paul çok iyi olmuş ben bu çocuktan bu kadar iyi bir performans beklemiyordum hem bebek suratlı hem de yıldırıcı, korkutucu bir tip olabiliyor
Zendaya yani chani feminist öğelerle süslenmiş ama can sıkıcı derecede göze batırılan bir şey yok kitapta durumu anlayan Paul'e çok daha fazla bağlı bir karakter
Stilgar en iyilerinden biri bunu baya kullanır insanlar
Jessica daha arka planda kalmış o yüzden pek anlamadım iyi mi olmuş kötü mü
İmparator zaten az zaman ayrılmıştı buna rağmen hakkını vermiş
Batista'nın karakteri hiç etmişler
Gurney aslında yanlış hatırlamıyorsam kitapta harkonen avlıyordu burada kaçakcı falan olmuş ama karakteri vermiş fena değildi
Paul ile beraber en fazla beğendiğim karakterlerden diğeri ise Ruata oldu, psikopatlığı iyi taşımış.
Filmde kötü olan noktalara gelirsem yeterli zaman olmadığından harkonenlerin stratejileri yada planları tam olarak derinleşmiyor, imparatorun duruma olan müdahalesi ve çözümü tam olarak anlaşılmıyor en son yapılan savaşta aslında asıl önemli olan siyasetin ne olduğunu tam anlamıyoruz bunlar kitapta daha geniş daha iyi açıklanmış.
Ben genel olarak ilk kitabın aslında en az 2-3 kitap olması gerektiğini çabucak sonuca bağlandığını düşünen biriyim o yüzden filmle ilgili eleştirilerim sınırlı çünkü kaynak kitapta da bu yönden bir eli çabukluk var.
Bir kaç çıkartılmış karakter, bir kaç tane önemli olay var ama dediğim gibi bunlar anlaşılabilinir şeyler ortada Rings of Power gibi bir ucube yok.
Bir kere daha izlemeyi düşünüyorum bu arada altyazılı olarak ama şehir değiştirmem gerekebilir bunun için.
Oyunculara gelirsek
Paul çok iyi olmuş ben bu çocuktan bu kadar iyi bir performans beklemiyordum hem bebek suratlı hem de yıldırıcı, korkutucu bir tip olabiliyor
Zendaya yani chani feminist öğelerle süslenmiş ama can sıkıcı derecede göze batırılan bir şey yok kitapta durumu anlayan Paul'e çok daha fazla bağlı bir karakter
Stilgar en iyilerinden biri bunu baya kullanır insanlar
Jessica daha arka planda kalmış o yüzden pek anlamadım iyi mi olmuş kötü mü
İmparator zaten az zaman ayrılmıştı buna rağmen hakkını vermiş
Batista'nın karakteri hiç etmişler
Gurney aslında yanlış hatırlamıyorsam kitapta harkonen avlıyordu burada kaçakcı falan olmuş ama karakteri vermiş fena değildi
Paul ile beraber en fazla beğendiğim karakterlerden diğeri ise Ruata oldu, psikopatlığı iyi taşımış.
Dune klasik bir intikam hikayesinde, aslında karakter olarak çok iyi bir insanın bile zamanla ve başından geçen trajik olaylarla nasıl değişeceğini çok iyi gösteren bir eser. İnsan manipülasyonlarının, siyasetin, dinin, iyi niyetin nasıl kullanılacağını çok güzel işliyor. Kültlerin nasıl oluştuğunu, nasıl kullanıldığını anlatan derinlik açısından belki yazarının bile altından kalkamadığı bir şaheser.
Benim için Lotr'dan sonra gelir hep fantastik evrenlerde tabi ilk 2-3 kitap için söylüyorum bunları xD
Bizim Brandon'un Kralların yolu yani fırtına ışığı arşivi de çok iyi ama onla ilgili sıkıntımı da biliyorsun.
İlk üçlü
Lotr>Dune>Zaman çarkı = fırtına ışığı diyebilirim şuan.
Son düzenleme: