Birkaç yerde cihad(Jihad) kelimesini Crusade(bize haçlı seferi diye çevrilir, hristiyan tarzında cihad) kelimesi ile değiştirmişler falan muhabbeti dönmüş. Ben seriyi okumadım net bir şey diyemem ama zamanında biraz araştırmıştım seriyi. Frank Herbert Çöl Gezegenini yazarken Arap kültüründen bayağı bir şeyler almış hatta kitapta Arapça kelimeler de var. Hatta çeviri meselesini araştırırken Dost Körpe çevirisini kitabın orijinalinde Arapça olan kelimeleri bile Türkçeye çevirmiş diye eleştiren bir yazı okuduğumu hatırlıyorum. İngilizcesinde Arapça kelime var, bizim Arapça kelimelere aşinalığımız daha fazla, ne çeviriyorsun illa ki tarzında bir eleştiriydi. Aynı eleştiri direkt film için de söylenmez umarım. Herif kitaba cihad yazmış ne değiştiriyorsunuz denmez inşallah.
Endgame sonrası gelmemesi normal zaten.Sinemaya gitmeyi özledim ya
Marvel evreninden var mı bir haber? Bu aralar çok duruldular film gelmiyor pek :/
Yeni bir seri gelecek, evren genişleyecek falan diyorlardı. Ayrıca Spider Man ve Black Widow filmleri gelmişti. Devam etmemesi için hiçbir sebep yok yani. Tek sorun filmler arası sürenin fazla olması :/Endgame sonrası gelmemesi normal zaten.
Bir ara BW'nin Disney+'a çıkması planladığı gibi haberler vardı ama. Çoğu filmin çekimleri durduğu için şuan durgun olması çok normal.Yeni bir seri gelecek, evren genişleyecek falan diyorlardı. Ayrıca Spider Man ve Black Widow filmleri gelmişti. Devam etmemesi için hiçbir sebep yok yani. Tek sorun filmler arası sürenin fazla olması :/
Anlıyorum. Korona yüzünden de süreç yavaşlamış olabilir belki :/Bir ara BW'nin Disney+'a çıkması planladığı gibi haberler vardı ama. Çoğu filmin çekimleri durduğu için şuan durgun olması çok normal.
Öyle zaten şuan çıkarmış olsalar bile normalde alacaklarından %60 oranında düşük gişe alırlar tahminen belki daha az alırlar.Anlıyorum. Korona yüzünden de süreç yavaşlamış olabilir belki :/
Orası da öyle tabii :/Öyle zaten şuan çıkarmış olsalar bile normalde alacaklarından %60 oranında düşük gişe alırlar tahminen belki daha az alırlar.
Yani ben kendimce bir yorum yaptım. Endgame Fan servis konusunda iyiydi hem korona falan da var.Yeni bir seri gelecek, evren genişleyecek falan diyorlardı. Ayrıca Spider Man ve Black Widow filmleri gelmişti. Devam etmemesi için hiçbir sebep yok yani. Tek sorun filmler arası sürenin fazla olması :/
Yetmez ama evet xD
Rivendellin göbeğinde bir orgy görmek istemiyor musun