Hepten sebebi yok diyemeyiz bence.Babasının şeytan olarak anılması ve Ace'nin çevresindeki insanların ''Şeytanın çocuğu yaşamamalı'' düşünceleri Ace'yi olumsuz etkiledi.Kaldı ki insanlar Roger'dan,onun soyundan geliceklerden nefret ediyor ve dahası böyle birini işkence ederek öldürmeyi düşünecek kadar ileri gidiyorlar.Yani sırf babası yüzünden istenmeyen biri olduğunun farkında.Kaldı ki bunu daha çocukken yaşıyor.Bu bence o kadarda basit bir neden değil.Sebebi benim diyeceğim şeyle alakalı değildir de muhtelemelen, hiçbir sebebi olmadan (gerçekten hiçbir sebebi yok) babasından nefret eden ve onun en büyük düşmanlarından birine baba diyen birine ben de yardım etmezdim.
Zaten Ace'nin son anlarında bile bu travmayı atlatamadığını görüyoruz.Yaşamayı hak ediyor muydum ve beni daima sevdiğiniz için teşekkür ederim sözleri bunu kanıtlıyor.Hayatı boyunca istenmemenin yükünü taşıyor ve yaşamayı hak edip etmediğini merak ediyor.
O yüzden hepten nedensizdi diyemeyiz.Ayrıca düşmana baba demesi de büyük sıkıntı değil.WB'yi tanıyor ve öyle baba diyor.Hemen olan bir şey değil yani o da.