Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Silvers Rayleigh vs. Dracule Mihawk

Sizce Kim Kazanır?

• Kullanılan toplam oy
    151
Haki sabit kalan bir şey değil. Savaş esnasında Rayleigh'nin hakisi daha baskın olsa bile yeri gelir, Mihawk'ın hakisi baskın gelebilir. Şöyle düşün hamle sırasında daha fazla Haki kullanan o hamlede üstün geliyor fakat rakibinden daha fazla hakisini harcamış oluyor. Bu yüzden diğer hamlede de üstün geleceği söylenemez.
Neye göre böyle bir çıkarım yaptın merak ettim ? Hani bunları yazarken bir şeye dayandırsanız güzel olur.

Zoro'nun Pica'ya dediğini kendi kendine yorumlayıp Mihawk'u gömme derdindesin sen. .
Mihawk'ı gömen gömmüş zaten, adamdan Yonko beklentisi olupta sonra Amiral gücünde bile çıkmayınca sağa sola sataşan kişilerle karıştırmayasın beni.

Zoro orada hakim yeterse seni keserim diyor, hakisi fazla olan kazanır falan demiyor.
Tekrar bakalım.

''Pica : Kendimi Haki ile kaplıyorum artık beni kesebilmenin imkanı yok.''
''Zoro : O ancak senin Haki'n benim Haki'm den güçlü ise olur.''

Peki ben ne demişim ?

Zoro diyor ki Pica'nın Haki'si daha güçlü olsa onu kesemem, benim söylediğim bir şey değil mangada verilen bir bilgi bu. .
Bir yukarıda da Haki seviyen güçlü ise kılıçtekniği yalan olur dedim, evet aynı kapıya çıkıyor, illa aslını duymak istiyorsanız bir sonraki açıklamamı baz alabilirsiniz.

Bir kesemez iki kesemez üç keser. Sen bilgisayar oyunu olarak değerlendirme yapıp mangayı buna uydurarak yenemez desende bütün bu dedikleri fazlasıyla isteğin doğrultusunda söylenmiş iyimser sözler. Ama öyle değil gerçekte. Mihawk keser.
Sen mangada verilen bilgilerden daha iyi bu işi biliyorsun anlaşılan, kafana göre ''keser keser'' diyip duruyorsun, birader neye göre keser, ortaya bir veri koy de ki kılıçtekniği Haki'yi bastırabilir ve bu sebeple keser, ben ortaya bir delil koyuyorum, sen ise laf ebeliği yapıyorsun.

Mihawk kesemez, ve Rayleigh'in Haki seviyesi karşısında bertaraf olur. Bu kadar basit.

karolla

Haklı olabilirsin. Ben sadece Mangaka'nın o seviyede çizmeyeceğini söylüyorum. Daha arka planda çünkü kılıç kullanıcısı olmak. En başta iyi bir haki kullanıcısı olmak var. Sonrasında zaten seri meyve üzerine kurulu.
Shanks kılıcustası ve bir yonkou. Rafteli de biliyor. İstese şuan gidip kk olur. Nokta. Kılıçları ile magmayı durduran shanks saf yumruğa haki ekleyerek de durdurur. Kılıç sadece savunma ve saldırı gücünü arttırıyor. Kılıç kullanmak tamamen mantıklı bir olay. Luff pikayo zoro kadar kolay 2 ye ayırabilir miydi? Gemiyi bile ıkına ıkına anca parçaladı. Zoro ise 4 slash atsa 4 parçaya bölerdi gemiyi.

@Erkan12 hakisi fazla diye kılıçtekniği yalan olmaz. Senin mantığına göre luffynin yılan kardeşlere dokunamaması lazım. Lawın dofu kesememesi lazım. Dofun luffyi kesememesi lazım. Belamyinin luffyden kan almaması lazım. Zoro salt haki için onu diyor orada. Kılıç tekniğini katmadan salt haki ile kesemem demek istiyor. Yoksa bir kılıç ustasının birini kesmek için illa hakiye ihtiyacı yok. Nefesini duyması yeterli. Kinemon ateşi kesiyor, zoro hakisiz çelik kesiyor. Sen orayı yanlış anlamışsın. Sen sanıyorsunki hakisi yüksek olana çizik atılamaz. Böyle bir şey yok. Vergo smokadan ne dayak yedi ağzı burnu kanadı. Ama haki olarak vergo çok daha yukarıda.

Shanks kılıcustası ve bir yonkou. Rafteli de biliyor. İstese şuan gidip kk olur. Nokta. Kılıçları ile magmayı durduran shanks saf yumruğa haki ekleyerek de durdurur. Kılıç sadece savunma ve saldırı gücünü arttırıyor. Kılıç kullanmak tamamen mantıklı bir olay. Luff pikayo zoro kadar kolay 2 ye ayırabilir miydi? Gemiyi bile ıkına ıkına anca parçaladı. Zoro ise 4 slash atsa 4 parçaya bölerdi gemiyi.
Shanks örneğini zaten dedim ben. Asıl olayı Shanks'in haki diye. Shanks'in ben Zoro gibi kılıç teknikleri olduğunu sanmıyorum. Shanks'e boru ver boru da kullanır.:D Luffy'nin Pica'yı ikiye ayırmasına gerek yok. Diğer taraftan gatling yapsa yerini bulmasına gerek bile kalmaz zaten. Gemiyi bile dediğin gemi ada boyutunda.:D Zaten KK olmak direk olarak şu an için güç ile alakalı değil. Ama KK ünvanı derinleşecek. One Piece'i bulmak felan diyoruz. Ama One Piece'in bulunmasına sağlayacak taşlardan biri Kaido'da diğeri BM'de. Luffy mesela Yonkou'ları indireceğim diyor hepsini kastediyor.Dediğin gibi direk One Piece'i farklı şekillerde bulana da KK denilebilir. Daha çok güç anlamında kastedilmişti orda. Yoksa Buggy'de olur biliyorsa Raftel'i.

Ben daha çok Oda'nın kurgusunda kılıç ustalarını sağ kol gibi düşünüyor. Onu kastediyordum daha doğrusu.

Neye göre böyle bir çıkarım yaptın merak ettim ? Hani bunları yazarken bir şeye dayandırsanız güzel olur.

Mihawk'ı gömen gömmüş zaten, adamdan Yonko beklentisi olupta sonra Amiral gücünde bile çıkmayınca sağa sola sataşan kişilerle karıştırmayasın beni.

Tekrar bakalım.

Peki ben ne demişim ?

Bir yukarıda da Haki seviyen güçlü ise kılıçtekniği yalan olur dedim, evet aynı kapıya çıkıyor, illa aslını duymak istiyorsanız bir sonraki açıklamamı baz alabilirsiniz.

Sen mangada verilen bilgilerden daha iyi bu işi biliyorsun anlaşılan, kafana göre ''keser keser'' diyip duruyorsun, birader neye göre keser, ortaya bir veri koy de ki kılıçtekniği Haki'yi bastırabilir ve bu sebeple keser, ben ortaya bir delil koyuyorum, sen ise laf ebeliği yapıyorsun.

Mihawk kesemez, ve Rayleigh'in Haki seviyesi karşısında bertaraf olur. Bu kadar basit.
Luffy haki kullanmadan Hancock'un kardeşlerini yenmedi mi? Yada Bellamy luffy nin kokasını kırmadı mi? Bu da aynı mantık. O sahne tamamen mangakanın sıvamasıydı. Adam önceki söyledikleri ile çelişti. Ama olaya düz bakarsanız bu iş böyle devam eder. Oda iki gün sonra Chopper'a kral haki açtırır sizde tamam dersiniz. En azından manganın mantıklı yerlerini savunmak için kullan en çelişkili yerleri değil.

karolla

@Erkan12 ayrıca haki bitebilen bir şey. Sen herhalde ryleighin rogera çizik bile atamayacağını zannediyorsun. WB'de hayvan gibi haki vardı ama önüne gelen kesti biçti. Zoronun lafının tersini gösteren 10larca örnek var mangada. Sen de bunları gayet iyi biliyorsun ama mihawk haterlığın baskın geldiğindne objektif yorum yapmıyorsun.

Luffy haki kullanmadan Hancock'un kardeşlerini yenmedi mi? Yada Bellamy luffy nin kokasını kırmadı mi? .
Bunlar şeytan meyveleri ile olan örnekler yalnız, burada kılıç tekniklerinden bahsediyorum, kılıç konusunda başka böyle bir örnek var mı ? Ben hatırlamıyorum, sen ise şeytan meyvelerinden örnekler vermişsin, birisi lastik meyvesi diğeri yay meyvesi, kılıçustalığı değil.

Tekrar bakalım.

Peki ben ne demişim ?

Sen yazdığımı okuyor musun arkadaşım. Sana diyorum ki bu bir bilgisayar oyunu değil, sen hala bunu bir bilgisayar oyunuymuş gibi yorumluyorsun çünkü öyle yapınca Mihawk'ı gömmen daha kolay.

O sahneyi daha iyi oku. Orada hakim fazla keserim muhabbeti var, hakim fazlaysa kesinlikle kazanırım değil.

Hakisi fazla olan her zaman kazanamaz. Sana bunun örneğini yukarıda 1000 tane olarak vermişler. Üstüne hakinin tükendiği gibi bir bilgiyi senle paylaşmışlar ama tabi sana göre bütün bunlar bir hata olmalı. Asistan, editör falan yapmıştır. O olayları saymayalım çünkü hakisi fazla olan kazanır değil mi.

karolla

Bunlar şeytan meyveleri ile olan örnekler yalnız, burada kılıç tekniklerinden bahsediyorum, kılıç konusunda başka böyle bir örnek var mı ? Ben hatırlamıyorum, sen ise şeytan meyvelerinden örnekler vermişsin, birisi lastik meyvesi diğeri yay meyvesi, kılıçustalığı değil.
Meyveyi salla saf fizik güçle o vuruşu yapabilseler gene hakiyi kırarlar. Sence garp hakisi kendinden yüksek olan birine çizik atamaz mı?

Hakisi fazla olan her zaman kazanamaz. Sana bunun örneğini yukarıda 1000 tane olarak vermişler. Üstüne hakinin tükendiği gibi bir bilgiyi senle paylaşmışlar ama tabi sana göre bütün bunlar bir hata olmalı. Asistan, editör falan yapmıştır. O olayları saymayalım çünkü hakisi fazla olan kazanır değil mi.
Verilen örnekler şeytan meyveleri üzerine, kılıçustalığı üzerine değil.

Sabo çıplak elleriyle Bastille gibi tecrübeli bir kor-amiralin kılıcını avuçlayıp, kırabiliyor. Çünkü Sabo'nun Haki seviyesi Bastille'den üstün ve Bastille'nin kılıçustalığı hiç fayda etmiyor.

Örnek verilecekse kılıçustalığı - Haki karşılaştırması üzerine verin, şeytan meyveleri üzerine değil.

Luffy ve Doflamingo dövüşünde Luffy'nin hakisinin bitmesi ve belirle süre sonra tekrar Hakisi'nin toplanması, Law'ın g4 tekniğiyle Luffy'in fazla haki tükettiğini söylemesi. Luffy g4 ile daha fazla haki tüketirken Doffy'e daha fazla hasar verebilmesi. Luffy, Haki'yi yeni öğrenirken Burdy World ile olan dövüş içerisinde giderek Hakisi'ni güçlendirmesi. Rayleigh'nin Haki'yi açıklarken çalışılarak güçlendirilebildiğini söylemesi.

Bunlar seride gözümüze sokulduğu için yazma gereği duymamıştım.

Luffy ve Doflamingo dövüşünde Luffy'nin hakisinin bitmesi ve belirle süre sonra tekrar Hakisi'nin toplanması, Law'ın g4 tekniğiyle Luffy'in fazla haki tükettiğini söylemesi. Luffy g4 ile daha fazla haki tüketirken Doffy'e daha fazla hasar verebilmesi. Luffy, Haki'yi yeni öğrenirken Burdy World ile olan dövüş içerisinde giderek Hakisi'ni güçlendirmesi. Rayleigh'nin Haki'yi açıklarken çalışılarak güçlendirilebildiğini söylemesi.

Bunlar seride gözümüze sokulduğu için yazma gereği duymamıştım.
Luffy'nin Haki'sinin bitmesi G4 kullanması sebebiyle oldu, lastik meyvesini kullanarak kaslarını şişirdiği vücuduna aşırı Haki yüklemesi yapıyor, bunu Law'da zaten söylüyor. Haliyle baz aldığın örnek Luffy'ye özel bir örnek. Nitekim G4'ün yan etkisinin süresi bittikten sonra Luffy'nin Haki'si geri geliyor, ve ardından tekrar kullanmaya başlıyor, düşündüğün gibi bir bitiş söz konusu olmuyor, tamamen meyve gücünün yan etkisi anlayacağın.

Bu Rayleigh, veya bir başkası ile ilişkilendirebileceğin bir olay değil.

Neye göre bu çıkarımı yaptın derken bunu kastetmiştim, gördüğün gibi yanlış bir yerden örnek alıp yazmışsın.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık