Neye göre böyle bir çıkarım yaptın merak ettim ? Hani bunları yazarken bir şeye dayandırsanız güzel olur.Haki sabit kalan bir şey değil. Savaş esnasında Rayleigh'nin hakisi daha baskın olsa bile yeri gelir, Mihawk'ın hakisi baskın gelebilir. Şöyle düşün hamle sırasında daha fazla Haki kullanan o hamlede üstün geliyor fakat rakibinden daha fazla hakisini harcamış oluyor. Bu yüzden diğer hamlede de üstün geleceği söylenemez.
Mihawk'ı gömen gömmüş zaten, adamdan Yonko beklentisi olupta sonra Amiral gücünde bile çıkmayınca sağa sola sataşan kişilerle karıştırmayasın beni.Zoro'nun Pica'ya dediğini kendi kendine yorumlayıp Mihawk'u gömme derdindesin sen. .
Tekrar bakalım.Zoro orada hakim yeterse seni keserim diyor, hakisi fazla olan kazanır falan demiyor.

''Pica : Kendimi Haki ile kaplıyorum artık beni kesebilmenin imkanı yok.''
''Zoro : O ancak senin Haki'n benim Haki'm den güçlü ise olur.''
Peki ben ne demişim ?
Bir yukarıda da Haki seviyen güçlü ise kılıçtekniği yalan olur dedim, evet aynı kapıya çıkıyor, illa aslını duymak istiyorsanız bir sonraki açıklamamı baz alabilirsiniz.Zoro diyor ki Pica'nın Haki'si daha güçlü olsa onu kesemem, benim söylediğim bir şey değil mangada verilen bir bilgi bu. .
Sen mangada verilen bilgilerden daha iyi bu işi biliyorsun anlaşılan, kafana göre ''keser keser'' diyip duruyorsun, birader neye göre keser, ortaya bir veri koy de ki kılıçtekniği Haki'yi bastırabilir ve bu sebeple keser, ben ortaya bir delil koyuyorum, sen ise laf ebeliği yapıyorsun.Bir kesemez iki kesemez üç keser. Sen bilgisayar oyunu olarak değerlendirme yapıp mangayı buna uydurarak yenemez desende bütün bu dedikleri fazlasıyla isteğin doğrultusunda söylenmiş iyimser sözler. Ama öyle değil gerçekte. Mihawk keser.
Mihawk kesemez, ve Rayleigh'in Haki seviyesi karşısında bertaraf olur. Bu kadar basit.