Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Silvers Rayleigh vs. Dracule Mihawk

Sizce Kim Kazanır?

• Kullanılan toplam oy
    151
tabiki de rayleigh-san kazanır arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz? bi kere olsun dragon'un az üstte yazdığı karşılaştırma iletisini önyargısız bir şekilde okuyun, sağduyusu olan biri zaten sağlıklı sonuca varır görüşündeyim.

bence rayleigh hala mihawktan üstündür. bakın bazı gördüklerimi söyliyeyim;

- mesela kurgu üzerinden gitsek; mihawk 900lü bölümlerde, wano arcta muhtemelen gücü işlenecek amirallere cok yakın gücü olan cagımızdaki en iyi kılıc ustası. bu acıdan bakarsak rayleigh 2000li bölümlerde zoronun olcagı kişi.

- serideki 3 güc unsurundan, seytan meyvesi üzerinden ikisinede yaklasamıyoruz. ama elmas gücünün mihawkı durdurdugunu, öyle veya böyle luffynin lastik gücüyle mihawktan kacınabildiginide gördük. rayleigh ise direk amiral olan, ısık adamla basabas dövüstü.

- douriki üzerinden gitsek, tamam marineforda göre tam degerlendiremeyiz ama sonucta, luffy mihawkın kılıcının gidişini gözleriyle görebildi ve kacabildi. hadi normalde kacamazdı diyelim. rayleigh ayagının altında, 60 cm mesafede ki hedefine saldıracak ısık adamı, kimsenin anlayamadıgı bir hızla durdurmakla kalmıyor, ayagını yönlendirebiliyorda.

- haki üzerinden gidelim, mihawk zoronun babunları yenişini hissetmiyorken, rayleigh adadaki 500 hayvanı ve güclerini bile hissediyor. sadece kenbunshoku acısından baksak, kizaru karsısında hangisi daha sanslı ?

busoshokuları aynı olsa bile. birde rayleighte houshoku haki var.

- ödüller üzerinden gidelim... jack bir milyar ya, mihawkta 1.5 etsin hadi ki bence en fazla 1.2 ederdi, neyse... rayleigh sizce hala hangi ödülü tasıyor ? en az 2 ?

- amiraller üzerinden gidelim.amiraller bu serideki en önemli güc unsurlarından biridir. çünkü bize gösterildiklerinde essiz meyvelere sahip canavarlar olarak tasarlanmıslardı. issho geldi, bulup getirmişler, muhtemelen birde meyve vermişler. ahanda gücü ortada. amirallerin olayı meyve. ama yonkoların teach haric, ölen ve yasayan her birinde meyve haric houshokuda var. ve hepsi fiziksel olarak amirallerdende güclü tipler. inanın buna shanks dahil.( linlin ve kaidoudada cıkacak görürsünüz, zaten luffy kücük kaidoyu yendi)

mangaka anlayın diye shankse tek kolla bisento karsılatıyor. akainu bisentoyu bacagıyla karsılıyor. acaba kolmu güclü bacakmı ? :D

- sonra, bunlar bizzat rayleige söylenen sözler; kizaru, yanında pxler ve sentoumaru varken, seni yenmek için bundan daha fazla ithafa ihtiyacımız var. garp; denizciler 2 efsaneyle aynı anda bas edemez. peki herkesi kuma gönderdikten sonra, kizaru ne yapıyor? ya rayleigh orda, işte yaslı, formsuz yakalamısın, adam 20 yıl eline kılıc almamıs, paket et yeni denizci kahramanı sen ol... ama yapamıyor. zaten agzınlanda ifade ediyor. rayleigh genc olsam, seni ampul yapar, kumaya yönelirdim diyor, kizaru ahaha dalga gecme moruk demiyor, beni tutuyorsun birde böyle söylüyorsun, kötü görünmeme sebeb oluyorsun deyip delleniyor :D kizaru genc ya, rayleighi ampul yapıp, kumaya yönelsin... nasıl yapacak o işi? azıcık formunu degiştirdi adam yüzüne falcata attı. tek boslukta bagırsaklarını eline verir. kizaru arlonglan oynuyorken, rayleigh garp, roger, wb gibilerinin zirve hallerini görüyordu.

ha kizaru vs rayleigh kim kazanırdı ? saboadyde kac gün sürsede farketmez kizaru alırdı, ama onun buzdan bacak yapma sansı maalesef yok, yani kötürüm bir amiralimiz olurdu. luffyi egiten ve pasını atan calm belti yüzerek gecen, tüm duyularına yeniden kavusan rayleigh se bence kizaruyu yener.

adamın yeri belli, ödülü belli, tek basına kardeşim tek basına, gidin alın. alamazlar. çünkü çöpler asla kazanamaz. 2 amiral göndermen kesin galibiyet saglar, ondada bir tanesinin bir uzvu gidebilir. çünkü tek amirali rayleigh yanında götürebilir. en dogrusu 3 amiralle gidip delik deşik etmek rayleighi, ama onuda gururlarına yediremezler :D

peki ya mihawk ? bence kizaru yeter. cevap bu karsılasmada aslında ve basit. mihawk fanları, mihawkın kizaruyu yenicegine inanıyorsa mihawka oy versinler. yok inanmıyorlarsa bariz bir sekilde rayleige oy versinler. çünkü rayleigh kizaruyu az kendine gelse yenebilecegini bence gösterdi.

mihawk, wanonun imparatoru bile cıksa, e.oda ona zoronun egitmeni görevini verdi. zoro üzerinden mihawka fazla anlam yüklemeyin. zoro, ryumanın tipini almıs, rayleighin kara kral lakabını hakedicek gücte biri olucak, yani mihawkı fazlasıyla asıcak.

dipnot; en iyi kılıc ustası tabiri... rayleigh diyorki, roger ölmeden bizi dagıttı. sonrada gidip teslim olup idam edilmiş işte. ahanda o zaman rayleigh kılıc bırakıyor ve sadece iciyor. tam 22 yıl önce belkide...mihawk en iyi oldu, çünkü ortada rayleigh yoktu. mihawk en iyi oldu çünkü shanks kılıc ustalıgını önemsemiyor. sevdiklerine zarar vermedigin sürecede sadece parti yapar.

gelelim paltoya, acaba mihawk daha körpeyken rayleighi yendigi içinmi o paltoyu almıstır :D yoksa aranıyor posterinde idolü olan kişi onu giydigi içinmi :D hangisi daha mantıklı ? mihawk kılıc ustası asıgı olan bir cocuk olsa suan luffyemi özenir, yoksa zoroyamı ? cevap koshironun dojosundaki veletlerde yatıyor.

son olarak luffy rogerı, zoro rayleighi asıcak. kalanlar cer cöp. bizim tayfada, asıl savası daha önce basarılmıs birseyi tekrar etmeleri yüzünden yasamıyacak(korsanlar kralı olmak). wgye savas ilanlarının arkasında durup, asıl güclü canavarı yıkmak için yasıyacak. korsanlar kralı olmak yüzüklerin efendisi. ama ortada silmarillon var ve teach saurounsa, melkor 19 krallıgın birinin basında ama hangisi ;)

Bir kez daha birlikteyiz sevgili @Dragon :)

1- Serinin neden 2000'li bölümlere kadar uzayacağını düşündün, bunu merak ettim. Burda büyük bir algı operasyonu var:

- 900 nerde 2000 nerde ? Tabi ki Ray-ri alır; adam haklı beyler, durumu oluşuyor yani resmen :D Ki bu sayılar (900-2000) tahminden öte gitmez. O yüzden burdan yola çıkarak değerlendirme yapmak sağlıklı olmaz. Mihawk 1111. bölümde de inebilir sonuçta değil mi ?

Dipnot: Şahsi fikrim, serinin maksimum 1600 bölüm süreceği.

2- Bir madde, forumu nasıl krize sokabilir ? İşte cevabı; elmas! Mihawk elmas karşısında durdu. Bu konuda büyük bir boşluk içindeyiz. Çünkü elmasın kesilebildiği bilinmiyor. Üstelik elimizdeki kısıtlı verilerden yola çıkarak elmasın kesilebilen bir madde olmadığı kanısı daha bir hakim:
  • Zoro Daz Bones'u kestiğinde, ''sırada elmas mı var?'' sorusuna, ''boşa vakit kaybı'' diye cevap veriyor. Ve mangaka bunu sarı çizmeli Mehmet ağaya değil, direkt olarak serinin en büyük kılıç ustası olacak adama söyletiyor :) Düşünün... Adam daha çeliği yeni kesmiş, bir gün DEİKU olabileceğine inanıyor ama elması keseceğine inanmıyor. Ben burdan şunu anlarım. Demek ki en iyi kılıç ustası olmaktan daha imkansız bir şey varsa o da elması kesmektir.
  • Şu an serinin en iyisi olan adam elması karşısında bulunca kılıcını kınına sokuyor.
  • Karasakal tayfası meyve avcılığı yapıyor. Buna binaen Shiliew Joz'un meyvesini alıp Mihawk'a yürüyebilir. Mihawk bu senaryoda yenilir ise, ki Karasakal ve tayfasının en son rakiplerden biri olduğu düşünüldüğünde Mihawk yenilir, bu yine elmasın kesilemeyen bir madde olduğunu ve argüman olarak sunulmasının yanlış olduğunu destekler.

Yani Rayleigh'in karşısına elmas çıksaydı, Rayleigh şu an gemi kaplamacılığı yerine kuyumcu dükkanı açardı şeklinde bir algı oluşuyor yazdıklarından :) Böyle bir şey yok. Elmasın kesilip kesilemediği belli değil, elmasın kesilmesinin hakiyle alakası olup olmadığı belli değil. Elmas konusunda hiçbir şey belli değil. Mangaka ''elmas tüm kılıç ustalarının en büyük antisidir; elmas kesilebilen bir şey değildir'' derse olay biter. Ne Rayleigh keserim diyebilir ne de Shanks ;) Muhtemel senaryo da budur. Çünkü senin bu konudaki beklentini ve düşüncelerini biliyorum (Shiliew-Elmas). Dolayısıyla elması kesecek olan kişinin Zoro olacağı da aslında daha şimdiden çok kuvvetli bir ihtimal.

Üstelik anti konusuna da bir açıklık getireyim (bir kez daha). Çünkü bu mevzu hep unutuluyor nedense. Mihawk yonkouya yakın bir güç diyelim (tartışma amaçlı değil örnek veriyorum). Ama elmas kılıç ustalarının antisi (veriler bu yönde, yukarıda maddeledim) Dolayısıyla Mihawk elmas kullanıcısına yenilir. Peki bu Mihawk'ın yonkouya yakın bir gücü olduğu gerçeğini değiştirir mi ? :rolleyes: Soruları çeşitlendirelim:

- Luffy Enel'i yendiği için totalde Enel'den güçlü oldu diyebilir miyiz ?
- Enel denizlere inse ödülü 500 papel! Peki Luffy'ye yenildiği için ödülü 200 papele düşer miydi ?
- Enel'e sağlam bir b. haki ver. Amiral olamaz diyebilir misin ? Hele ki öyle bir meyve ve kenb. hakiye de sahipken. Peki şu an Luffy bir amirali yenebilir mi ? (Normalde yenemez ama Enel'le 10 sefer daha karşılaşsın yine yener) Anlatabildim umarım.

Daha fazla anti mevzusunu açıklamaya gerek yok. Sen seriyi bilen birisin zaten Dragon.

3- Marineford. Bıktım. Vallahi bıktım; bıktırdınızzzzzz! :) Mf'deki Mihawk, Mf'deki Joz, Mf'deki Marco... Artık şu muhabbeti döndürmeyin. Bas bas veriyor ayarı mangaka artık. Jack çıktı karşımıza bakın. Mingo-Marco konusunun anketi daha dün gece güncellendi. İlk başlarda Mingo'ya oy yoktu; 11-0'dı durum. Diğer yıkımcılar da ortaya çıktığında bir daha yenilensin anket, Mingo'ya oy atan kişi sayısı 2 elin parmağını geçmeyecek.

Marineford'u örnek vermenin doğru olmadığını bile bile neden örnek veriyorsun ki ? :)

Mihawk'ın tüm hızı bu mu ? Koşma hızında mı gidebiliyor adam maksimum ? :) 2 yıl önceki Shiliew göz açıp kapayıncaya kadar gardiyanları doğruyor, Zoro shishi son son'la rakipleri ne olduğunu anlamadan işini bitiriyor (2 yıl önce bile), Hakuba arenayı mezbağaya çeviriyor ama Mihawk bu kadar hızlı değil mi ? Hakuba hızıyla paramparça eder o zaman Mihawk'ı desenize :D Yazıktır, günahtır yahu. Rayleigh daha hızlı olabilir gençliğinde. Ancak 60-65 yaşındaki bir adamı 45'ine gelmemiş bir adamla kıyaslamayın yaa. Hayır, olay Mihawk da değil bir yerde. DEİKU ünvanını küçümsemeye gidiyor iş. Daha başka bir şey demeyeceğim bu konuda.

4- Fiziksel güç kıyası. Amiral-yonkou arasında çok büyük bir fark var. Kesinlikle katılıyorum.

Mihawk'ın attığı slash'ı atabilecek amiral var mıdır ? Ryokugyu yapabilir belki (kılıç ustası olmasına binaen). Ancak aradaki fark şu:

Mihawk'ın eli kayınca o slashlar oluşuyor :D Hiçbir amiralin eli kayınca öyle bir slash çıkmaz ortaya. Adam resmen Law'ın meyvesiyle kestiği dağı fiziksel gücüyle kesiyor. Ve bunu kasmadan yapıyor :fool:

Ayrıca o dediğin bisento çarpıştırma sahnesinde olay çok daha büyük. Çünkü aksiyon neticesinde gök yarılıyor ortadan. Yani amiralle yonkou arası muazzam bir fiziki güç/dayanıklılık farkı var dediğin gibi. Sadece fizikselde değil, diğer tüm kulvarlarda yonkoular önde amirallerden. Şimdi arada bu kadar büyük bir fark olunca bir amiral bir yonkouya öyle atar gider falan da yapamaz. Nitekim Akainu 5 bin tane handikapı olan Wb ile kapışırken düşe kalka götürdü olayı bir süre. Ama Shanks gelince ne yaptı ? Magması guluk guluk su kaynattı anca :D Şimdi sen düşün. Akainu bu Shanks'a, ''hıh, tek kolu olan biriyle dövüşmem'' diye trip atabilir mi ? Aklını alırlar adamın aklınııııııı :D

5- Yaşlı Rayleigh'i abartıyorsun hocam. Bu adam Kizaru karşısında 10 dakikada ter akıtmışken antrenmanlı hali en fazla Kizaru'yu yenebilir. İki amiral Ray-san'ın gözlüklerini antika diye alır, odasındaki masaya dekor yapar :)

6- Sırada Mihawk'ın DEİKU ünvanını şans eseri aldığını ima ettiğin mesajın var. Rayli ortalarda yoktu, Shanks zaten ortalarda yoktu..???

Ee zaten önceki DEİKU da kendisi bırakmış ünvanı, hatta öyle bir ünvan da yokmuş da Mihawk icat etmiş, ettiği gibi de kendi şatosunun girişine LED ışıklarla reklam amaçlı tablosunu yaptırıp astırmış deseydin hocam ? Bu kadar gömülmez ya bir ünvan; Allah'tan kork :bilmem:

7- Palto mevzuu. Bu konu zaten bir teori olduğu için bir geçerliliği yok şu an. Üstünde pek durmayacağım ama Rayleigh'i idolü olarak alan Mihawk, idolünü yenerek o paltoyu almadıysa, sırf idolü olduğu için aynı elbiseyi başkasına falan mı diktirdi de giyiyor ? Bizim kibirli şirin Mihawk!? Başkasına benzeme çabası içinde olacak ? Oldu olacak Kokuto yoru'nun gerçeği de Ray-san'dadır, Mihawk özenip onun da çakmasını yaptırmıştır deseydin tam olsaydı :) Neyse, dediğim gibi teori bu sadece. Belki dünyanın en iyisi Wano'da falandır o zamanlarda.

Buraya kadarki yazımı, senin yazdıklarının dışına çıkmamaya çalışarak cevaplamaya çalıştım. Mihawk konusundaki diğer fikirlerimi aşağıda yazacağım :)
.........................................................................................................................................................................................

Hiçbir zaman cevabını alamadığım bir soru:

Hadi Kk bu serinin zirve noktası. Peki Mihawk'ın DEİKU ünvanını, Shanks'ın yonkou ünvanından aşağı seviyede görmenizin sebebi nedir ? Sonuçta Kk 1 tane. Ee yonkou 4 tane. Aynı ünvandan 4 kişinin sahip olduğu yonkouluğu DEİKU ünvanınından yüksekte görmenizin sebebi nedir ?

Oluşum olarak yonkou çok başka bir seviyede, orası ayrı. Ben kişisel güç olarak söylüyorum.

Ben DEİKU korsanlar kralı seviyesindedir demiyorum. Bu abartmak olur. Ancak amiral seviyesinde demek de gömmek olur. Amiraller bu serinin güçlü isimlerinden olabilir. Ama ben sana 200 bölüm sonrası için 15 tane amiral gücünde adam sayarım. İşte o zaman da DEİKU ünvanının ne kadar küçümsendiği ortaya çıkar.

Nedendir bilmem, shicbukai diye bir oluşum var ama bu oluşumu ''şibukai seviyesi gardaşşş'' şeklinde tanımlayan bazı genç ve dinamik dimağlar var. Ve bu arkadaşlar en güçlü shiciyi Mihawk olarak görürler (genelde). Ama sorsan Mihawk amiralin bir tık altı :D Bunun neresi mi komik ?

Weevıl, nam-ı diğer Ayıboğan; amiral kolu almış adam. Mihawk bu adamdan da güçlüyse nasıl amiralin bir tık altı ya da amiral seviyesi olabiliyor ? o_O Üstelik mangaka bu adama bir ''EN'' ünvanı da vermiş iken. Üstelik mangaka bu zamana kadar gösterdiği 2 adet ''EN'' ünvanlı kişiyi yonkou olarak tanıtmış iken ? Yani bu ünvanların altı boş kalmamış iken o_O

Diğer 2 ''En'' ünvanlı adam yonkou iken, bizim zavallı(!) DEİKU neden bu adamların nerdeyse yarısı kadar güçlü oluyor ? Sebep ? :rolleyes:

Zoro'nun nihai hedefi, seri sonuna kadar sayısı belki 20-25'i bulacak olan amiral mi ? Şimdi say desen 10'dan fazla amiral seviyesi adam çıkar zaten. Ne amirali ya ? :)

Luffy'nin bir sonraki power up'ı ile geleceği muhtemel seviye amiral zaten. Ne amirali ? Zoro'nun nihai hedefi şu anki Luffy'nin 1 power up ilerisinde mi ? :) Ya he he.

Nitekim Zoro da amiral seviyesinden çok uzakta değil. İki yıl eğitimle nihai seviyesine epey yaklaşmış(!) Zoro'cuğum desene. Bravo, çalışkan adam ne de olsa değil mi :alkis:

Hangi adam nihai seviyesini aştıktan sonra kat kat daha güçlenebilir ? Luffy Shanks'ı aştıktan sonra 3-4 kat daha mı güçlenecek ? Adam zaten yonkou yahu. Zoro'nun Mihawk'ı aştıktan sonra çok çok daha güçlenecek olmasının mantıksızlığına bakar mısın ? Çok çok daha ne demek ? Bir açalım hele.

Kuma gücünü tam anlamıyla görme şansımız olmasa bile çok sağlam bir adamdı. Mingo'yla denk görüyorum bu adamı. Belki Mingo kral haki farkıyla çok az daha öndedir. Mingo dediğimiz adam amirale yakın bir seviyede. Hatta kimilerine göre amiral! Weevıl en az amiral seviyesi. Mihawk Weevıl'dan sonraki eleman olarak nasıl amiral oluyor onu deyiverin hele ya. Nasıl bir mantık yani bu ? :) İnu ve Neko, Luffy'nin güçlerini övdüğü adamlar. Bu iltifatı kolay kolay göremezsiniz Luffy'den. Ama eğer Luffy bir adamın gücüne iltifat ediyorsa altı boş değildir:

• Wb'ye iltifat etti, Oyaji'yi anlatmaya gerek yok.
  • Fujitora'ya iltifat etti, adam amiral.
  • İnu ve Neko. Bunlardan biri 1 milyarlık mamutu yere çaldı; ikisi de ayrı ayrı Jack gibi bir adamla 5 gün boyunca 12 saat denk dövüşebildi!
Zannediyor musunuz ki Wano shogun'u bir amiral etmeyecek ? Şu mantıkla, Mihawk'ın ünvanı tüm dünyayı kapsıyorsa ki kapsamalı mantıken Mihawk zaten shogun üstü bir adam.

Kısacası, nerden bakarsanız bakın Mihawk'ın amiral seviyesi görülmesi mantıksızlıklar silsilesinden ibaret. Mihawk'ı amiral seviyesinde görerek vs. değerlendirmek hata olur. Her şeyi bir kenara bırakalım, bu adamda kral haki çıkma ihtimali bile var. Kimseyi kandırmaya gerek yok (BUNA KENDİNİZ DE DAHİL). Açıklayamadığınız mantıksızlıklar içinde boğulmaktan vazgeçin yav. Azıcık bırakın şu kazma kürekleri elinizden, biraz sabırlı olun, her şey yoluna girecek :p

Son düzenleme:

Bir kez daha birlikteyiz sevgili @Dragon :)

1- Serinin neden 2000'li bölümlere kadar uzayacağını düşündün, bunu merak ettim. Burda büyük bir algı operasyonu var:

- 900 nerde 2000 nerde ? Tabi ki Ray-ri alır; adam haklı beyler, durumu oluşuyor yani resmen :D Ki bu sayılar (900-2000) tahminden öte gitmez. O yüzden burdan yola çıkarak değerlendirme yapmak sağlıklı olmaz. Mihawk 1111. bölümde de inebilir sonuçta değil mi ?

Dipnot: Şahsi fikrim, serinin maksimum 1600 bölüm süreceği.

2- Bir madde, forumu nasıl krize sokabilir ? İşte cevabı; elmas! Mihawk elmas karşısında durdu. Bu konuda büyük bir boşluk içindeyiz. Çünkü elmasın kesilebildiği bilinmiyor. Üstelik elimizdeki kısıtlı verilerden yola çıkarak elmasın kesilebilen bir madde olmadığı kanısı daha bir hakim:
  • Zoro Daz Bones'u kestiğinde, ''sırada elmas mı var?'' sorusuna, ''boşa vakit kaybı'' diye cevap veriyor. Ve mangaka bunu sarı çizmeli Mehmet ağaya değil, direkt olarka serinin en büyük kılıç ustası olacak adama söyletiyor :) Düşünün... Adam daha çeliği yeni kesmiş, bir gün DEİKU olabileceğine inanıyor ama elması keseceğine inanmıyor. Ben burdan şunu anlarım. Demek ki en iyi kılıç ustası olmaktan daha imkansız bir şey varsa o da elması kesmektir.
  • Şu an serinin en iyisi olan adam elması karşısında bulunca kılıcını kınına sokuyor.
  • Karasakal tayfası meyve avcılığı yapıyor. Buna binaen Shiliew Joz'un meyvesini alıp Mihawk'a yürüyebilir. Mihawk bu senaryoda yenilir ise, ki Karasakal ve tayfasının en son rakiplerden biri olduğu düşünüldüğünde Mihawk yenilir, Bu yine elmasın kesilemeyen bir madde olduğunu ve argüman olarak sunulmasının yanlış olduğunu destekler.

Yani Rayleigh'in karşısına elmas çıksaydı, Rayleigh şu an gemi kaplamacılığı yerine kuyumcu dükkanı açardı şeklinde bir algı oluşuyor yazdıklarından :) Böyle bir şey yok. Elmasın kesilip kesilemediği belli değil, elmasın kesilmesinin hakiyle alakası olup olmadığı belli değil. Elmas konusunda hiçbir şey belli değil. Mangaka ''elmas tüm kılıç ustalarının en büyük antisidir; elmas kesilebilen bir şey değildir'' derse olay biter. Ne Rayleigh keserim diyebilir ne de Shanks ;) Muhtemel senaryo da budur. Çünkü senin bu konudaki beklentini ve düşüncelerini biliyorum (Shiliew-Elmas). Dolayısıyla elması kesecek olan kişinin Zoro olacağı da aslında daha şimdiden çok kuvvetli bir ihtimal.

Üstelik anti konusuna da bir açıklık getireyim (bir kez daha). Çünkü bu mevzu hep unutuluyor nedense. Mihawk yonkouya yakın bir güç diyelim (tartışma amaçlı değil örnek veriyorum). Ama elmas kılıç ustalarının antisi (veriler bu yönde, yukarıda maddeledim) Dolayısıyla Mihawk elmas kullanıcısına yenilir. Peki bu Mihawk'ın yonkouya yakın bir gücü olduğu gerçeğini değiştirir mi ? :rolleyes: Soruları çeşitlendirelim:

- Luffy Enel'i yendiği için totalde Enel'den güçlü oldu diyebilir miyiz ?
- Enel denizlere inse ödülü 500 papel! Peki Luffy'ye yenildiği için ödülü 200 papele düşer miydi ?
- Enel'e sağlam bir b. haki ver. Amiral olamaz diyebilir misin ? Hele ki öyle bir meyve ve kenb. hakiye de sahipken. Peki şu an Luffy bir amirali yenebilir mi ? (Normalde yenemez ama Enel'le 10 sefer daha karşılaşsın yine yener) Anlatabildim umarım.

Daha fazla anti mevzusunu açıklamaya gerek yok. Sen seriyi bilen birisin zaten Dragon.

3- Marineford. Bıktım. Vallahi bıktım; bıktırdınızzzzzz! :) Mf'deki Mihawk, Mf'deki Joz, Mf'deki Marco... Artık şu muhabbeti döndürmeyin. Bas bas veriyor ayarı mangaka artık. Jack çıktı karşımıza bakın. Mingo-Marco konusunun anketi daha dün gece güncellendi. İlk başlarda Mingo'ya oy yoktu; 11-0'dı durum. Diğer yıkımcılar da ortaya çıktığında bir daha yenilensin anket, Mingo'ya oy atan kişi sayısı 2 elin parmağını geçmeyecek.

Marineford'u örnek vermenin doğru olmadığını bile bile neden örnek veriyorsun ki ? :)

Mihawk'ın tüm hızı bu mu ? Koşma hızında mı gidebiliyor adam maksimum ? :) 2 yıl önceki Shiliew göz açıp kapayıncaya kadar gardiyanları doğruyor, Zoro shishi son son'la rakipleri ne olduğunu anlamadan işini bitiriyor (2 yıl önce bile), Hakuba arenayı mezbağaya çeviriyor ama Mihawk bu kadar hızlı değil mi ? Hakuba hızıyla paramparça eder o zaman Mihawk'ı desenize :D Yazıktır, günahtır yahu. Rayleigh daha hızlı olabilir gençliğinde. Ancak 60-65 yaşındaki bir adamı 45'ine gelmemiş bir adamla kıyaslamayın yaa. Hayır, olay Mihawk da değil bir yerde. DEİKU ünvanını küçümsemeye gidiyor iş. Daha başka bir şey demeyeceğim bu konuda.

4- Fiziksel güç kıyası. Amiral-yonkou arasında çok büyük bir fark var. Kesinlikle katılıyorum.

Mihawk'ın attığı slash'ı atabilecek amiral var mıdır ? Ryokugyu yapabilir belki (kılıç ustası olmasına binaen). Ancak aradaki fark şu:

Mihawk'ın eli kayınca o slashlar oluşuyor :D Hiçbir amiralin eli kayınca öyle bir slash çıkmaz ortaya. Adam resmen Law'ın meyvesiyle kestiği dağı fiziksel gücüyle kesiyor. Ve bunu kasmadan yapıyor :fool:

Ayrıca o dediğin bisento çarpıştırma sahnesinde olay çok daha büyük. Çünkü aksiyon neticesinde gök yarılıyor ortadan. Yani amiralle yonkou arası muazzam bir fiziki güç/dayanıklılık farkı var dediğin gibi. Sadece fizikselde değil, diğer tüm kulvarlarda yonkoular önde amirallerden. Şimdi arada bu kadar büyük bir fark olunca bir amiral bir yonkouya öyle atar gider falan da yapamaz. Nitekim Akainu 5 bin tane handikapı olan Wb ile kapışırken düşe kalka götürdü olayı bir süre. Ama Shanks gelince ne yaptı ? Magması guluk guluk su kaynattı anca :D Şimdi sen düşün. Akainu bu Shanks'a, ''hıh, tek kolu olan biriyle dövüşmem'' diye trip atabilir mi ? Aklını alırlar adamın aklınııııııı :D

5- Yaşlı Rayleigh'i abartıyorsun hocam. Bu adam Kizaru karşısında 10 dakikada ter akıtmışken antrenmanlı hali en fazla Kizaru'yu yenebilir. İki amiral Ray-san'ın gözlüklerini antika diye alır, odasındaki masaya dekor yapar :)

6- Sırada Mihawk'ın DEİKU ünvanını şans eseri aldığını ima ettiğin mesajın var. Rayli ortalarda yoktu, Shanks zaten ortalarda yoktu..???

Ee zaten önceki DEİKU da kendisi bırakmış ünvanı, hatta öyle bir ünvan da yokmuş da Mihawk icat etmiş, ettiği gibi de kendi şatosunun girişine LED ışıklarla reklam amaçlı tablosunu yaptırıp astırmış deseydin hocam ? Bu kadar gömülmez ya bir ünvan; Allah'tan kork :bilmem:

7- Palto mevzuu. Bu konu zaten bir teori olduğu için bir geçerliliği yok şu an. Üstünde pek durmayacağım ama Rayleigh'i idolü olarak alan Mihawk, idolünü yenerek o paltoyu almadıysa, sırf idolü olduğu için aynı elbiseyi başkasına falan mı diktirdi de giyiyor ? Bizim kibirli şirin Mihawk!? Başkasına benzeme çabası içinde olacak ? Oldu olacak Kokuto yoru'nun gerçeği de Ray-san'dadır, Mihawk özenip onun da çakmasını yaptırmıştır deseydin tam olsaydı :) Neyse, dediğim gibi teori bu sadece. Belki dünyanın en iyisi Wano'da falandır o zamanlarda.

Buraya kadarki yazımı, senin yazdıklarının dışına çıkmamaya çalışarak cevaplamaya çalıştım. Mihawk konusundaki diğer fikirlerimi aşağıda yazacağım :)
.........................................................................................................................................................................................

Hiçbir zaman cevabını alamadığım bir soru:

Hadi Kk bu serinin zirve noktası. Peki Mihawk'ın DEİKU ünvanını, Shanks'ın yonkou ünvanından aşağı seviyede görmenizin sebebi nedir ? Sonuçta Kk 1 tane. Ee yonkou 4 tane. Aynı ünvandan 4 kişinin sahip olduğu yonkouluğu DEİKU ünvanınından yüksekte görmenizin sebebi nedir ?

Oluşum olarak yonkou çok başka bir seviyede, orası ayrı. Ben kişisel güç olarak söylüyorum.

Ben DEİKU korsanlar kralı seviyesindedir demiyorum. Bu abartmak olur. Ancak amiral seviyesinde demek de gömmek olur. Amiraller bu serinin güçlü isimlerinden olabilir. Ama ben sana 200 bölüm sonrası için 15 tane amiral gücünde adam sayarım. İşte o zaman da DEİKU ünvanının ne kadar küçümsendiği ortaya çıkar.

Nedendir bilmem, shicbukai diye bir oluşum var ama bu oluşumu ''şibukai seviyesi gardaşşş'' şeklinde tanımlayan bazı genç ve dinamik dimağlar var. Ve bu arkadaşlar en güçlü shiciyi Mihawk olarak görürler (genelde). Ama sorsan Mihawk amiralin bir tık altı :D Bunun neresi mi komik ?

Weevıl, nam-ı diğer Ayıboğan :)D) amiral kolu almış adam. Mihawk bu adamdan da güçlüyse nasıl amiralin bir tık altı ya da amiral seviyesi olabiliyor ? o_O Üstelik mangaka bu adama bir ''EN'' ünvanı da vermiş iken. Üstelik mangaka bu zamana kadar gösterdiği 2 adet ''EN'' ünvanlı kişiyi yonkou olarak tanıtmış iken ? Yani bu ünvanların altı boş kalmamış iken o_O

Diğer 2 ''En'' ünvanlı adam yonkou iken, bizim zavallı(!) DEİKU neden bu adamların nerdeyse yarısı kadar güçlü oluyor ? Sebep ? :rolleyes:

Zoro'nun nihai hedefi, seri sonuna kadar sayısı belki 20-25'i bulacak olan amiral mi ? Şimdi say desen 10'dan fazla amiral seviyesi adam çıkar zaten. Ne amirali ya ? :)

Luffy'nin bir sonraki power up'ı ile geleceği muhtemel seviye amiral zaten. Ne amirali ? Zoro'nun nihai hedefi şu anki Luffy'nin 1 power up ilerisinde mi ? :) Ya he he.

Nitekim Zoro da amiral seviyesinden çok uzakta değil. İki yıl eğitimle nihai seviyesine epey yaklaşmış(!) Zoro'cuğum desene. Bravo, çalışkan adam ne de olsa değil mi :alkis:

Hangi adam nihai seviyesini aştıktan sonra kat kat daha güçlenebilir ? Luffy Shanks'ı aştıktan sonra 3-4 kat daha mı güçlenecek ? Adam zaten yonkou yahu. Zoro'nun Mihawk'ı aştıktan sonra çok çok daha güçlenecek olmasının mantıksızlığına bakar mısın ? Çok çok daha ne demek ? Bir açalım hele.

Kuma gücünü tam anlamıyla görme şansımız olmasa bile çok sağlam bir adamdı. Mingo'yla denk görüyorum bu adamı. Belki Mingo kral haki farkıyla çok az daha öndedir. Mingo dediğimiz adam amirale yakın bir seviyede. Hatta kimilerine göre amiral! Weevıl en az amiral seviyesi. Mihawk Weevıl'dan sonraki eleman olarak nasıl amiral oluyor onu deyiverin hele ya. Nasıl bir mantık yani bu ? :) İnu ve Neko, Luffy'nin güçlerini övdüğü adamlar. Bu iltifatı kolay kolay göremezsiniz Luffy'den. Ama eğer Luffy bir adamın gücüne iltifat ediyorsa altı boş değildir:

• Wb'ye iltifat etti, Oyaji'yi anlatmaya gerek yok.
  • Fujitora'ya iltifat etti, adam amiral.
  • İnu ve Neko. Bunlardan biri 1 milyarlık mamutu yere çalıp 5 gün boyunca 12 saat denk dövüşebildi!
Zannediyor musunuz ki Wano shogun'u bir amiral etmeyecek ? Şu mantıkla, Mihawk'ın ünvanı tüm dünyayı kapsıyorsa ki kapsamalı mantıken Mihawk zaten shogun üstü bir adam.

Kısacası, nerden bakarsanız bakın Mihawk'ın amiral seviyesi görülmesi mantıksızlıklar silsilesinden ibaret. Mihawk'ı amiral seviyesinde görerek vs. değerlendirmek hata olur. Her şeyi bir kenara bırakalım, bu adamda kral haki çıkma ihtimali bile var. Kimseyi kandırmaya gerek yok (BUNA KENDİNİZ DE DAHİL). Açıklayamadığınız mantıksızlıklar içinde boğulmaktan vazgeçin yav. Azıcık bırakın şu kazma kürekleri elinizden, biraz sabırlı olun, her şey yoluna girecek :p
Tutturmuş bi "DEİKU'' gidiyorsun kardeş.

Densetsu no Samurai

digerlerinin hepsi kendi fikrin. benimkilerde benim fikrim. ben rayleighi savunmadım gördüklerimi yazdım. sen mihawkta görmediklerini olabilecekmiş gibi yazıyorsun. ha olamazmı ? inan istiyorum. ama zannetmiyorum. mihawkta daha önce defalarca bazı arkadaslarla iddaalastıgım gibi, aynı doflamingo hesabı basit bir basamak ;)

sadece kılıcustalıgına fazla anlam yükleme, amiral olmak veya yonko olmak mihawk olmaktan cok büyük. zoro en iyi kılıcustası olsaydı tek basına inan kimse sallamazdı aynı mihawk gibi takılırdı. zoro korsanlar kralının sag kolu ve dünyayı degiştiren tayfanın bas elemanı olucak sen bunu görmüyorsun.

son olarak fikrine saygı duyuyorum ama one piece 2000ide gecicek ve 1600 ü gectiginde bana yemek ısmarlıyacaksın :)

Densetsu no Samurai

digerlerinin hepsi kendi fikrin. benimkilerde benim fikrim. ben rayleighi savunmadım gördüklerimi yazdım. sen mihawkta görmediklerini olabilecekmiş gibi yazıyorsun. ha olamazmı ? inan istiyorum. ama zannetmiyorum. mihawkta daha önce defalarca bazı arkadaslarla iddaalastıgım gibi, aynı doflamingo hesabı basit bir basamak ;)

sadece kılıcustalıgına fazla anlam yükleme, amiral olmak veya yonko olmak mihawk olmaktan cok büyük. zoro en iyi kılıcustası olsaydı tek basına inan kimse sallamazdı aynı mihawk gibi takılırdı. zoro korsanlar kralının sag kolu ve dünyayı degiştiren tayfanın bas elemanı olucak sen bunu görmüyorsun.

son olarak fikrine saygı duyuyorum ama one piece 2000ide gecicek ve 1600 ü gectiginde bana yemek ısmarlıyacaksın :)
944. sayıda Zoro ölecek bırak 2000'i 1000 chapterı göremeyecek bir adama fazla misyon yüklemişsin bence.:ehe:

Densetsu no Samurai

Bu mantıksızlıkların cevapsız kalması Mihawk'ı görene kadar devam edecek, biliyorum :)

Tabi ki Zoro amacına ulaştıktan sonra yoluna devam edecek. Hatta sadece Zoro değil, tüm tayfa. Çünkü artık ulaştıkları amacın daha büyük bir şeye hizmet etmesi gerektiğinin farkına varacaklar. Daha büyük bir misyon yüklenecekler. Ben bunun farkındayım. Ancak bu durum, bu adamların gerçekleştirmek için uğraştıkları 1200-1300 belki 1500 bölümü ''aslında çok da anlam yüklemeye gerek yok'' mantığıyla değerlendirmemizi gerektirmez diye düşünüyorum. Nitekim bir amiral de denizci kurumunun içinde olmasa onu da kimse bir tarafına takmaz yeni dünyada ;)

Neyse, seri 2000'li bölümleri bulsun da istediğin yemek olsun :p Ben sadece bekliyorum.

Mihawk 20 yıl önce de kazandı bugün vs atsalar yine kazanır. Bazı arkadaşlar anlamsız bir önyargıya sahipler. Mangakanın sıçıp sıvadığı Mfdeki haline bakıp Mihawki amiral altı olarak görüyorlar. Balon Rayleighi ise 10 dakka amiral tutup 2 laf etmesine bakıp Yonko ilan ediyorlar. Gerçeğin ise tam tersi olduğunu anlayacaklar ama bayağı zaman geçmesi lazım tabi. :)

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık