Tanıtım
Mahmut is a young Pasha serving on the general's council of Türkiye. The clouds of war are gathering over his country. With Türkiye's council split between the warmongers and the pacifists, Mahmut begins his quest to keep the peace at any cost. As he finds himself deeper and deeper in the politics of the ancient world, new enemies and allies surface. Who will prevail? What will Mahmut do if war proves to be inevitable?
Çevirisi:
Mahmut, Türkiye Generaller Konseyi'nde genç bir paşadır. Bu ülkenin üzerinde savaş bulutları dolaşmaktadır. Mahmut'un macerası, ne olursa olsun barışı korumak üzerine başlar. Ve kendini eski dünyanın derin, en derin politikasının içinde bulur. Yeni düşmanlar gün yüzüne çıkar. Peki kim galip gelecek? Eğer savaş kaçınılmaz ise Mahmut ne yapacak?
Hikayesi, yaşanmamış bir dönemdeki Türkiye ve ona sürekli rakip olan komşu imparatorluk arasında geçiyor.
Yeni Paşa olan Mahmut, kaçınılmaz savaşı engellemeye çalışırken bir de eski paşaların arasında kalıyor.
Enteresan bir hikaye ve Türklerden bahsediyor. Üstelik Osmanlı kültürü ve motifleri iyi işlenmiş. İlginizi çekebilir. Tahmin ediyorum bir çoğumuz böyle bir manga olduğunu bile bilmiyordu ki ben de henüz öğrendim.
Çizer ve yazarı: Katou Kotono
Yayın yılı: 2008
Mangasını okumak isteyenler şuradan okuyabilir:
http://www.turkcraft.com/Shoukoku_No_Altair/01
Görseller