Şöyle örnekleyebilirim kısa vade için.
Gücünü net bildiklerimizden gideceğim.
Bildiğimiz en eski nesil Wb, Linlin var denizci olarak da Garp var Sengoku var falan bunlar 60 larının sonlarında yada 70 lerinin başlarındalar.
Bir önceki nesile gidiyoruz. Shanks var Tiç var bunların yaşları aşağı yukarı 40 ve üstteki korsanlara denk seviyeye gelmişler 20-30 yıl geriden. Bir 10 yıl daha yükseliş sürdürebileceklerini varsayarsak önceki nesile göre ilerleme var diyebiliriz. Denizcilerde ise Aokiji, Akainu vs bildiğimiz amiraller. Gene Garptan, Sengokudan aşağı kalır değiller ve bunlarda 50 lerinde falanlar. Burada öyle göze batar bir fark yok.
Şimdiki nesile bakıyoruz Sabo, Kid, Luffy gibi adamlar şimdiden Yonkoulara, Amirallere diş göstermeye başlamışlar bile. Ve bunlar daha 20 lerinin başlarındalar. Önlerinde uzun bir gelişim süreci mevcut. Nereden baksan 30 yıl kadar. Bunların eski nesilleri aşacağı çok aşikar.
Bunlara dayanarak diyebiliriz ki Yeni nesil > eski nesil. He ryumanın döneminde durum nedir tam bir muamma o yüzden Ryumanın yaptıklarının net bir karşılığı bulunmuyor. Öte yandan Ryumanın şöyle bir dezavantajı var. Ejder kesmesi efsane olmuş. Gördüğümüz ejderlere bakarak diyebiliriz ki ejderler yeni dünyada koramiralden farksızlar. Şimdi çıksa Katakuri ejder gebertse ''oha ejder kesti'' diye efsane olur mu? Olmaz.
Şimdi öncelikle, denizcilere cevap vereyim. Eski nesilden gördüğümüz Garp, Sengoku ve Tsuru var. Onun haricinde o zamanın diğer amirallerini bilmiyoruz. Yeni nesilde de şimdiki amiraller.
-Bence Garp zirve halinde, teke tek dövüşte şu anki amiralleri alabilirdi.
-Sengoku dediğimiz kişi de normal bir amiral. Şu an yaşlı olduğu için bir amirale kaybedebilir belki ama gençliğinde en kötü ihtimalle denk gider gibi.
-Tsuru da Doflamingo'yu kovalayabiliyormuş. Şu an bunu yapabilecek koramiral yok gibi.
-Şu an için gelecekte Garp'ı geçebilecek bir denizci adayı göremiyorum ben. Smoker'dan Punk Hazard'da ümidi kestim. Coby için falansa o seviye çok yüksek gibi. Şu anki amiraller de daha fazla güçlenmezler herhalde artık. Adamlar elli yaşında yani. Dolayısıyla denizciler için eski > yeni gibi.
Diğer kişilere bakarsak. Eski nesilden kalbur üstü adamları yazayım.
-Roger, Beyazsakal, Shiki, Big Mom, Kaido, Rayleigh..
Yeni nesil:
-Teach, Shanks, Dragon, Luffy, Zoro, Kid, Mihawk.. (Amiral üstü olacağını/olduğunu düşündüğüm kişileri yazdım.)
Hani sayı olarak çok uçurum yok. Dragon, Shanks, Mihawk ve Teach ne kadar yeni nesil sayılır onu da bilmiyorum. Ama burada Yeni > Eski diyeyim.
Ikisinin bir sayarsak, eski ile yeni arasında çok uçurum yok bence. Bir de eski dediğimiz kişilerden de öncesi hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Daha güçsüz veya daha güçlü olabilir.
Öte yandan Ryumanın şöyle bir dezavantajı var. Ejder kesmesi efsane olmuş. Gördüğümüz ejderlere bakarak diyebiliriz ki ejderler yeni dünyada koramiralden farksızlar. Şimdi çıksa Katakuri ejder gebertse ''oha ejder kesti'' diye efsane olur mu? Olmaz.
Tamam ama sadece ejder kesmesi yok ki elimizde. Hiç yenilgi almamış. Adasını korsanlara ve denizcilere karşı korumuş falan da var. Ve adı kaç yüzyıldan sonra hala yaşıyor.
Şimdi Katakuri ölse, 100 yıl sonra kim hatırlayacak? Veya Beyazsakal'ın ismi 400-500 yıl sonra hala yaşayacak mı? Ben pek sanmıyorum.