Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Shanks'ın Amacı Ne Olabilir?

Sizce hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    166
shanks, muhtemelen kaptanı ölünce, ona armagan edilen hasırsapkaya layık bir d. aradı. çünkü roger ve tayfası d. olayını biliyor ve hasırsapka özellikle shankste. onca gezmenin ve tozmanın içinde, bizzat kendi söylemiyle, kendi cocukluguna benzettigi, beckmanın bu cocuk cok büyük biri olucak dedigi, monkey d. luffyi buluyor.

ve sonrada luffyi beklemek için yine gezip, tozup daha cok parti yapıyor. çünkü ilk misyonunu tamamladı. ne dedi wbye ? kolumu yeni cag üzerine bahse yatırdım. kklik için luffye sapkayı verip ilk görevi tamamladı. ikinci görevide tüm gücüyle ona destek olup kk yapmak olucak. şimdi diyebilirisiniz ki ya luffy ölseydi ? ee işte o zaman luffynin kaderi ölmek oluyor ;) kklik degil :)

onun dısında shanksin ruhaniyeti net. adam egleniyor, geziyor, parti yapıyor. kaderci biri, yinede tayfasını özenle sectigi bence kesin. tek bir durumu var. sevdikleri söz konusu olunca önüne cıkana acırım. çünkü iş ciddiye binene kadar, hiç birsey umrunda degil. marinefordda gördük... geldi savası bitirdi. aynı anda mihawkı gerisin geri döndürebilecek, teache hadi gel deyip, yok sonra dedirtecek, sengokunun bile saygısını kazanıp, savası bitirebilecek, akainuyuda sogukkanlılıkla rahatca tutacak tek kişi zaten dünyada shanksti.

ayrıca bakın e.oda her bir yonkoya cok güclü birer yama yaptı. ben shanksinde bu konuda bos durdugunu sanmıyorum.

kaidonun emrinde shogun var.

linlin , judgeı yanına aldı.

teachin aokijisi var.

cok yüksek ihtimalle, e.oda marcoyu shankse yamıyacak. çünkü bizzat tayfaya cagırma sahnesi çizdi ve tüm tayfayı shankse ölümüne borclu yaptı. e.oda hiç bir kareyi bosa cizmez. marco luffynin emrine girmez. hala daha güc farkı var. ama shanks marco ve kalan wb korsanlarını yanına alırsa, teachlede vs atsa, luffy teachle dövüsürken wgyide tutması gerekse görevini rahatca yerine getirecektir. üstelik diger olusumların aksine shanksin tayfası rogerınki gibi duruyor. yani muhakka sayı üstünlügüne ihtiyacı olacak.

o yüzden kk olmak istemiyor, çünkü kaptanının bekledigi kişiyi buldu amacı onu kk yapmak emin olabilirsiniz diyebilirm ;)
Ya Shank'ın meyve olmadan yonkou olması?

Sanji Winsmoke

Korsanlar kralı olmak elbette, amacından vazgeçtiğini sanmıyorum.

Shanks'ın yada Buggy'nin falan Raftele gittiği de kesin bilgi değil. Misal Oden gitmiş Neko İnu falan gitmemiş Raftele şimdi öyle bir durumda var. Bir şekilde gidememiş olabilirler. Çünkü bütün tarihi biliyor ve hala bir şey yapmıyor veya yapamıyorsa ilginç yani. Kendini alkole vurup Roger'ın mirasını sırtlayabilecek kişiyi bekliyorsa benim Shanks olan saygım falan gider açıkçası bildiği halde hiç bişey yapmaması. Hadi Roger'ın zamanı yoktu hastaydı. La buna şapkayı emanet etmiş sen benim yapamadığımı yap diye(tarihi bildiğini farz edersek One Piece de) bu gitmiş Luffy'e vermiş kaç yıllardır onun gelişini bekliyor çok saçma olur. Ya bence bir şekilde oda öğrenemedi tarihi. Çünkü malak gibi Luffy'i beklemesi çok saçma la.

Roger'ın asıl varisi Shanks'dir.Arkadaşın dediği gibi şapkayı en sonde emanet etmedi Roger.En baştan Shanks de vardı hatta ben ilk şapka Shanks'in sanmıştım.Boşuna Yasop için o kadar yol gelinmedi.Çekirdek kadrosu sağlam bu adamın.Ve hatta forumun %90 ı karşı çıkcak belkide bu Shanks KK lığa oynuyor.sümüklü bir çocuk kaptana benziyor diye bütün herşey bunun üstüne yatırılmaz.Plan aynen devam ediyor.Yonkoular arasında KK lığa en çok yaklaşmış olanda bu abimiz olabilir.Kaidouyu da hatta ponelyp vererek durdurmuşta olabilir ki buda çoğunun bunda olduğuna işaret eder.Kolu yeni çağa bahse yataırmaya gelirsekde Lufy şu an aynı durumda kalsa kolunu hiç düşünemden verir.Bu adamların hamuru böyle.Roger-Zeff-Shanks vs.

Shanks'ın yada Buggy'nin falan Raftele gittiği de kesin bilgi değil. Misal Oden gitmiş Neko İnu falan gitmemiş Raftele şimdi öyle bir durumda var. Bir şekilde gidememiş olabilirler. Çünkü bütün tarihi biliyor ve hala bir şey yapmıyor veya yapamıyorsa ilginç yani. Kendini alkole vurup Roger'ın mirasını sırtlayabilecek kişiyi bekliyorsa benim Shanks olan saygım falan gider açıkçası bildiği halde hiç bişey yapmaması. Hadi Roger'ın zamanı yoktu hastaydı. La buna şapkayı emanet etmiş sen benim yapamadığımı yap diye(tarihi bildiğini farz edersek One Piece de) bu gitmiş Luffy'e vermiş kaç yıllardır onun gelişini bekliyor çok saçma olur. Ya bence bir şekilde oda öğrenemedi tarihi. Çünkü malak gibi Luffy'i beklemesi çok saçma la.
Rayleig diyordu yolculuğumuzun sonunu gördük.Yani güclerinin yetmediği bir durum ortaya çıkmış belliki.Bence Shanks bunu gidermeye oynucak.Hatta bunun içinde Devrimcileri destekliyo çıkıcak.Desteklemekten kastım silah-para-bilgi yani operasyonun Dragon ile birlikte beynide olablir.

Sanji Winsmoke

Roger'ın asıl varisi Shanks'dir.Arkadaşın dediği gibi şapkayı en sonde emanet etmedi Roger.En baştan Shanks de vardı hatta ben ilk şapka Shanks'in sanmıştım.Boşuna Yasop için o kadar yol gelinmedi.Çekirdek kadrosu sağlam bu adamın.Ve hatta forumun %90 ı karşı çıkcak belkide bu Shanks KK lığa oynuyor.sümüklü bir çocuk kaptana benziyor diye bütün herşey bunun üstüne yatırılmaz.Plan aynen devam ediyor.Yonkoular arasında KK lığa en çok yaklaşmış olanda bu abimiz olabilir.Kaidouyu da hatta ponelyp vererek durdurmuşta olabilir ki buda çoğunun bunda olduğuna işaret eder.Kolu yeni çağa bahse yataırmaya gelirsekde Lufy şu an aynı durumda kalsa kolunu hiç düşünemden verir.Bu adamların hamuru böyle.Roger-Zeff-Shanks vs.
İleride Luffy ile Shanks arasında şiddetli bir mücadele yaşanırsa ben buna şaşırmam. Beyazsakal, Kaido, Big Mom ve Teach gibi adamların olduğu yerde yonkou olabilmiş biri Shanks.

Bu adamın Luffy bile olsa kimseye yol vereceğini sanmam. Ayrıca tayfasının da amacı olmadan Shanks ın izinde yıllardır boş yere gittiğini sanmıyorum. Bu konuda istisna Beyazsakaldı aile kurmak istedi denizin dışlanmış çocuklarını kendi bünyesine katarak ailesini kurdu.

Shanks öylece Luffyi bekleyecek ve amaçlarını ona yükleyecek bir adam değil ne de buna ihtiyacı var.

Neler neler dönmüş buralarda. Öncelikle @Wazz herkes yüklenmiş sana ama bence enteresan bir bakış açın var, kendince doğru olabilirsin. Oyajinin tayfasına hep erkek çocukları toplamasını ben de garip bulmuşumdur hiç kadın yok mesela. Tabii ben katılmıyorum dediklerine.
Shanks de amaçsız parti kafasında takılan bir adam değil. Bir sürü rivayetler dolaşıyor ama net bir şey yok ortada. Dışarıdan Roger ve Luffy arasındaki köprüyü kuran bir adam gibi duruyor ama bu kadarla sınırlı değildir. Şapka mevzusunda da Roger şapkaya belirli bir anlam yükleyerek Shanks'e direk bunu KK olacak kişiye ver demiş değildir zannımca. Şapkanın sembolik bir anlam taşıdığını varsayarsak Roger, Shanks'te bir şeyler görüp vermiş olabilir ama şu şekilde , Roger Shanks'e şapkayı verirken bu şapkanın ona da yadigar kaldığını, iyi işler başaracağına inandığı birisine vermesi gerektiğini temsil ederek vermiş, Shanks'te kaptanın bu sözleriyle hareket edip kendince o da Luffy'e vermiştir. Ama kaptanın Shanks'e verdiği bir emanet olduğundan, güçlü bir korsan olup geri getirmesini istemiştir. Ben Shanks'in KK yolundan gideceğini zannetmiyorum. Daha çok Luffy'nin veya Roger'ın kurduğu geleceğin temelini oluşturuyor gibi. Ortamı kuruyor, bu esnada güçlü ittifaklar ve üyeler alıyor tayfasına. Yonkoular 4 kişi. Teach, Kaido, Big Mom bunların hepsi KK yolundalar zaten, Oda Shanks'i de bu yolda verip Luffy'nin karşısında engel orak çıkartmaz. Seri çok uzar ve karmaşıklaşır o zaman.
Shanks'in bir misyonu var kesinlikle. Tayfa üyelerini de bu misyonundan haberdar edip katıyor, seçiyor bence. Tabii Roger'dan bağımsız gerçekleştirmek istedikleri şeyler de vardır. Bilinmez.

Bence Shanks, Yonkou ünvanını bırakmak için Buggy Sama'nın kendisini bulup yenmesini bekliyor. Size spoiler vereyim Buggy Sama Yonkou olacak.:good:

Bir konuda sana katılmayacam.Bu adamlar paso boş boş gezip tozmuyolar bence.Yasop oğlunu boşa gezip tozmak için bırakmadı bence.Tayfanın var bir amacı ama ucundanda olsa bir tüyo yok mangada.Ama bu adamlar yoğunlar.Mesela 4 yonkonun ve Wg ın olduğu bir dünyada devrimciler nasıl ülke ayaklandırabiliyor?Shanks devrimcileri arkadan destekliyodur belkide.Dragonun Roger korsanları içinde çıkma ihtimali var hala.Bir plan dahilinde çalışıyo olabilirler.Tek yaptıkları Lufyi beklemek olamaz.
Ha birde en zayıf deniz D. klanının evi olablir.Nede olsa Monkey aileside orda Gol aileside.Teachide bu denizde gördük yanlış hatırlamıyosam.Belkide Shanks bile D.
söyle özetliyeyim o zaman. yazdıklarımı iyi okursan, sevdikleri söz konusu oldugunda önüne cıkana acırım demişim... kalan zamanlarındada parti yapıyor. e.oda bize shanksı nasıl gösterdi hep parti yapıyor. mihawk bile bulundukları adayı ve durumlarını igneledi. ama shanks harakete gectiginde denizciler onu tutabildimi ? sonucta bu adam yonko olmus. üstelik e.oda 4 yonko gibi tam 4 tane yol kitabesi tasarlamıs. roger sadece bir sapkamı verdi shankse yani ? o yüzden sadece kısa olaya odaklanma genel olarak bakarsak, evet bos zamanlarında umarsızca parti veriyor. ve yine evet kk olmak istemiyor. çünkü herkes shanksın sadece d. olayını bildigini sanıyor. ama d. olayını asıl anlatan newgateti ve roger korsan beklemiyor, baska bir d. bekliyor ;) shankste d. isminde, kaptanı gibi umarsız, onla aynı sözleri söyleyen birini bulunca sapkayı tak luffye yerleştiriyor. olay bu yani. yoksa üstüne gelen savastan kacınacak adam degil. öyle olsa wbye gidip posta koymazdı.

Bu sefer hiç katılmıyorum yorumlarına.

Roger neden şapkayı Shanks'a verdi, Wb savaşında bile vardı. Şapka bence direkt Shanks'ın oldu, tayfa da topladı özenle. Hani bu kadar özel tayfayı çocuk arayan biri neden toplar, hadi toplar diyelim keyif onun sonuçta. Luffy'yi bulduğu gibi şapkayı vermedi, kolu verince bence Shanks'ın hikayesi değişti. O zamana kadar ana karakter kendisi olmak istiyordu koldan sonra Luffy'de bir ışık gördü. Yani bana kalsa emanetçi olmak gibi bir şeyi hiç düşünmedi.

Luffy'yi neden yanına almadı, bu çocuk büyük adam olacak ama bu denizler kimleri kimleri yuttu. Ace en güzel örneği, Luffy de ölse Shanks gibi birinin tüm yatırımı yalan mı olacaktı? Bir çocuk buldum aynı Roger ama çocuk öldü salla o zaman çok basit. Bir çocuk buldum ölmezse Roger olmayı başarırsa ona destek olacağım, bu da çok basit. Bu çocuk Roger olursa zaten destek bulur kendine. Luffy kendi yolunu izlesin falan basit kaçıyor. Shanks'ın eğittiği bir Luffy kral olurdu büyük ihtimal.

K.k olmak da hikaye geliyor bana, yani bu gün Roger gibi biri çıksa tüm yonkouları ezse, onlara son verse, yeni dünyayı tek çatı altında toplasa büyük ihtimal K. K olarak bilinir.
sapka, daha rogerın oldugu acıklanmadan, bir sene önce ben bu forumda konusunu acıp rogerın demiştim. ve sadece 2 bilgi kırıntısına güvenmiştim. 1- shanks, heyecanla rayleighe, kaptanının söyledigi sözlerin ( üstüne basarak vurguluyorum AYNISINI) söyleyen bir cocuk bulmustu. ve rogerın wbye anlattıgı d. hikayesi gibi, tüm tayfanında bildigi üzere roger bir d. bekliyordu. ve ilginctir , luffy son sözlerini söyleyip kk olucam deyince, shanks saniyesinde sapkayı kafasına gecirmişti. ve daha ilginctir, shanks ekliyor aynı benim kücüklügüm diyor. yani roger shankste ne gördüyse, shankste rogerı aynı rayleighin gördügü gibi luffyde görüyor.

yoksa luffyle şimdi tanısıp, şimdide sapkayı verebilirdi veya sapkayı hiç vermeden onun beklenen d. olduguna kanaat getirip ( wb gibi ) yanında savasabilirdi.

e.odanın çizdigi kurguda, kücük ama cesur bir cocuk, roger gibi bir adamın dikkatini cekiyor ve ilk yola cıkarkenki sapkasını ona emanet ediyor. sonra dünyanın altını üstüne getiriyorlar.

peki luffy nasıl rogerın sözlerinin aynısı söyleyebilir ? ne dedi luffy ? kk olucam. demekki rogerda kk olmak istedi. ve oluyorda... shankste kendisine benzeyen, ayrıca d. soyadlı bu cocuktan kaptanının sözlerinin aynısınıda duyunca , okudukları kitabelere ve hislerine güvenip luffye yatırım yapıyor ;) sence yanlısmı yapmıs ?

son olarak kk olma mevzusu. yonkoların hepsini yensede, rafteli bulmadıktan sonra , hakemin haksız bir kararla verdigi penaltıyla gol atıp, kazanmıs takıma benzersin. kklik mevzusu, one piecein yüzüklerin efendisi versiyonu. ama arka hikayede, silmarilliondan baslayarak devam eden antik bir tarih ve gömülmüş bir medeniyet var. e.oda newgatele olayı özetledi;

- roger bir d. bekliyor.
- teach o d. degil.
- luffy o d. oluyor. shanks bunu biliyor, o yüzden rogerın sapkasını semboluk olarak ona emanet etti.
- raftel bulununca, luffy sadece kk olmıyacak . devrim ısıgı parlıyacak ve cloverın deyimiyle, newgatein deyimiyle wgnin engellemeye calıstıgı sey ortaya cıkacak ve wg en büyük sac ayagını kaybedicek ve son büyük savas gelicek ;)

Ya Shank'ın meyve olmadan yonkou olması?
shanksın meyvesi olma olasılıgı var hala. yoksa bile dünyadaki en güclü 4 korsandan biri olacak gücü var. zaten sadece kılıcta bile dünyanın en iyisiyle eşit dövüsebilmiş. onunla özdeslesen o muazzam hakisiyle bırakta meyvesiz bile yonko olsun.

shanksın yonko olma istegine gelirsek eger, nasıl rayleigh kendini sorumlu hissedip luffyi koruyp egitti. nasıl wb son anda bile roger için haykırdı. eger shanks düşündügümüz gibi roger tarafından görev bırakılansa, yonko olup bir kac kitabeyle , rogerın bekledigi d.yi onunda yeni dünyada beklemesi dogal. bu jenerasyonda cıkmasaydı baska birine oda görevini emanet ederdi. sonuc itibariyle mutlak olan d.lerin iradesi. kan bagları kesilsede atesleri sönmedi ;)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık