Mihawk>=Shanks olduğu çok açık. Mihawk bu süreden sonra daha patlamaz. Sağkol diyen çoğunluk Amiral demeye başladı.
Bu çıkarım "Mihawk Sağ kol eder en fazla" demek kadar absürd. Mihawk en güçlü kılıç ustası olduğu ve Shanks da kılıç ustası olduğu için Mihawk >= Shanks şeklinde matematiksel denklem gibi çözmeyecek Oda bunu. Seride daha önce WB-Roger gibi örneklerini gördük. Ünvanlar ve icraatler kağıt üzerinde çeliştiğinde bunu denkleme göre çözmüyor Oda. "Mihawk Vista'yı aşamadı, belki uzun sürse yenerdi" denince seninki kadar güçlü bir argüman gelmiş olur karşıdan. O yüzden One Piece'teki güç dengelerini değerlendirirken serinin geneline bakmak gerekir.
Olabilir ben ihtimalden bahsettim. Seride o kadar saçmalık varken bunun olmasına şaşırmam.
Saçmalık genelde Oda'nın hikayeyi istediği noktaya taşımak için zorlamalarından kaynaklanıyor. Bu farklı bir durum bana kalırsa. Ortaya bu kadar ekmek kırıntısı bırakıyorsa bence arkasını dolduracaktır.
Zoro'da Ryuma'nın kılıcı vardı. Hak etmemiş miydi onu? Karartmadıysa hak etmemiştir mantığı yanlış bence. Adam en iyi kılıç ustası bir zahmet bilsin kılıç karartma nedir ne değildir. Yapmamış olsa bile bundan bahsetmende bir sakınca yok bence. Zira Zoro'ya bu durumu açıklayan demirci kılıç karartmadı.
Ek olarak hakin iyiyse her kılıç kara kılıç olabilir dedi diye hatırlıyorum. Burda kılıç karartmaktan çok hakiye vurgu var bence.
Sonuç olarak kılıcı Mihawk'ın karartıp karartmadığını söyleyebilecek durumda değiliz. Karartmış olsa bile bunun her kılıca yapılıp yapılamayacağını da bilmiyoruz ki muhtemelen yapılamıyor. Çünkü demirci bu karartma olayını Enma için söyledi. Zoronun diğer kılıçları da kara değil, bu sebeple Enma vurgusu belli özelliklere sahip kılıçların karartılabileceği çıkarımını yapmama sebep oluyor. Tüm bu veriler ışığında, bahsettiğim soruların cevabı verilmedikçe (Her kılıç karartılabilir mi, Yoru'yu Mihawk mı kararttı?) Mihawk kılıç kararttı, silahlanma hakisi Shanks'tan iyidir diyemeyeceğimizi düşünüyorum.
Zoro dünyanın en güçlü kılıç ustası değil, Mihawk öyle. Ryuma'nın cesedi o kılıcın hakkının verileceğini hissetti. O an değilse bile potansiyel olarak. Üstelik biz Zoro'nun gelişimini görüyoruz, neyi hakedip etmediğini görecek konumdayız. Mihawk ise 1000 bölümdür ünvandan ibaret bir adam. Onda aynı formülü uygularsan, verdiğin ünvanın altını doldurmamışsın demektir. Aynı şey değil gördüğün gibi.
Hitetsu bir demirci ve kılıçlar hakkında geniş bilgiye sahip. Bu bilgi atalarından kalmış üstelik. Çok ünlü kılıçların yapımcılarından. Yetmiyor ülkesi Wano. Tabi ki bilgileri ondan alacağız. Hem tam yeri, hem de bilgi verecek en ideal kişi kendisi.
Mihawk'ın elinde kara kılıç var, ünvan onda. En büyük bilgi birikimi kendisinden geliyordur. Hitetsu gibi değil.
Mihawk: Her kılıç "Kara Kılıç" olabilir.
Kılıç ustası: "Nasıl peki usta"
Mihawk: "Ya öyle bir duyum aldım, bunu da ben karartmış değilim. Dene bakalım, koka bas falan ne bileyim"
Ben ilk mesajımda kesin karartmıştır demedim. Parantez içinde muhtemelen yazdım zaten. Ancak kendi karartmamışsa, Mihawk'ın tüm becerisi ve ünvanı sorgulanabilir konuma gelir bence. O kılıcı bu kadar iyi yapan Mihawk olmaz, kılıç sadece Mihawk'ta olmuş olur. Zoro için nasıl Enma kara kılıç olacaksa, Yoru da 21'lik iken karartılmışsa hiç şaşırmayacağım.
Kılıç karartmak için özel bir teknik gerekiyorsa, haki kıyası isabetli olmayabilir. O zaman b. hakide Mihawk > Shanks denemez evet.