swordsman'i kılıç ustası olarak çeviriyorum.
benim kılıç ustası tanımım şöyledir. eğer karakterin fiziksel güç, dayanıklılık, hız, haki, meyve ve meyve hakimiyeti, kılıç kullanma becerisi vb. özelliklerinden en yüksek olanı yada en baskın olanı kılıç kullanma becerisi ise bu kişi kılıç ustasıdır, en baskını haki ise, haki ustasıdır vs.
mihawk'ın kılıç kullanma becerisi bigmom'dan daha yüksektir ama totalde bigmom daha güçlü olabilir. çünkü sağlam bir meyvesi var, hayvani fiziksel gücü var, dayanıklılığı yüksek ve sağlam hakisi var ve kılıç becerisi düşük olsa bile ki çok da zayıf değildir, açığı diğer güçleri ile kapatıp, totalde mihawkın önüne geçebilir. bm ile aynı sebepten dolayı beyazsakalın da mihawktan güçlü olmasına engel bir durum yok.
burada mihawk ile shanks'ın ve roger'ın durumu biraz karışıktı çünkü shanks'ın kılıcı dışında diğer güçlerini bilmiyorduk. gerçi hala da biliyor sayılmayız ama en azından sağlam hakisi olduğunu gördük. bence shanks'ın da, roger'ın da en baskın güçleri hakileri olacak ve mihawktan daha güçlü olmaları böyle açıklanacak. shanks ve mihawk'ın kılıç becerileri bir zamanlar denkti muhtemelen ama shanks kolunu kaybedince geriye düşmüştür. geriye bir rayleigh vs mihawk kalıyor. bana kalırsa prime rayleigh mihawk'tan daha güçlü olabilir ama yaşlı hali mihawk'ın önünde değil.