Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Shanks (Güncel) vs. Kaido (Wano)

Bana kalırsa Roger-Wb-Kaido-Shanks-Linlin-Garp-Dragon arasında çok fazla güç farkı yok bu karakterler oldukça birbirine yakın güçte. Ama Roger ve Wb bence bir adım daha öne çıkıyorlar. Hiç olmazsa seri boyunca bana verilen intiba bu şekilde.

Shanks'ın seri içinde yapacaklarına bağlı olarak Roger seviyesinde olma olasılığı var.

Hatta farklı bir bakış açısından bakmak istiyorum. Kaido'nun daha ne kadar yükseleceksin diye düşündüğünde Wb,Kaido,Xebec,Shanks ve Oden'i görüyoruz. Bence Kaido bu karakterlere karşı yenilebileceğini düşünüyor. Tabi bu biraz yanlı bir bakış açısı ama bence bu karakterleri içten içe kendisini yenebilecek karakterler olarak görüyor. Bu bakımdan da Shanks'in orada olması önemli.
Seride geçenleri derlersek ;

--Yazar Kaidoyu kimsenin öldüremeyeceğini söylüyor

--Yazar dünyadaki tüm insanların konsensus halinde Kaidoyu en güçlü gördüklerini söylüyor.

--Yazar Law ve Hawkinsin ağzından Kaidoya en güçlü dedirtiyor, Kizaru ve Gabanın ağzından onu nasıl yendin diye sordurtuyor, Goruseiyi Kaidoyu kızdırmaktan çekinirken çiziyor, Shanks Kaido ölünce harekete geçiyor, Teach ponelerden ikisi Kaido ve BMdeyse diğerlerine bakalım diyor

--Kaido defalarca kez bu dünyada beni yenecek kimse yok diyor, Kaido Kinge eğer biri beni yenecekse o kişi anca Joyboy olur diyor, Luffy baygın denize düşerken Luffye sen de Joyboy olamazsın diyor

Şimdi hepsini alt alta toplayınca serinin yazarı dahil herkesin Kaidoyu yenilmez gördüğü, Kaidonun da kendisini yenilmez görüp sadece JBnin kendisini yenebileceğini söylediği açıkça ortada.

Bahsettiğin sahnede de bu ;

Adam açıkça BANA KARŞI DÖVÜŞEBİLECEK diyor, eğer Kaido dediğin gibi düşünseydi BENİ YENEBİLECEK gibi bir ifade kullanırdı.

En basitinden kendisini zirve kabul eden ve şanlı bir ölüm için kendisini yenecek tek kişi olarak JByi 20 yıl bekleyen Kaido, eğer Shanks veya WBnin bu sıfatta olduğunu düşünse gider onlarla ölümüne çarpışırdı.

Demem o ki Kaido diğerlerini büyük görüyor ancak kendisini herkesten üstün görüyor.

G5 kral haki + b haki kaplamalı paket halinde geldiği için hakisiz G5 piyasada bulamazsın.

Ha G5e ek temassız b haki kullandı Luffy, temassız b haki olmasa yenemezdi net
Yine uydurmasyon bir ifade. Böyle bir şey yok. G5 kullanırken ila b.haki ve kral haki kullanmak zorunda gibi bir durum yok.

Adamın kendine özel kral haki tekniği var. Gözlem hakisi olarakta Kid'in yollayacağı saldırıyı üç iş günü önceden görüp tepki veriyor, saldırı gücü olarakta Roger'ın saldırılarını kopyaladığını biliyoruz yani adam tam paket. Her türlü Shanks alır gibi duruyor. Malesef Kaido göletteki büyük balık gibi kalıyor Shanks'la kıyaslanınca. Daha bilmediğimiz olayları da çıkacak ayrıca, kesin kardeşi gibi kılıcı meyve yemiştir bunun.

Son düzenleme:
Yine uydurmasyon bir ifade. Böyle bir şey yok. G5 kullanırken ila b.haki ve kral haki kullanmak zorunda gibi bir durum yok.
G5 açılınca ama sanki bir haki buffuda beraberinde geliyor gibi
Seride geçenleri derlersek ;

--Yazar Kaidoyu kimsenin öldüremeyeceğini söylüyor

--Yazar dünyadaki tüm insanların konsensus halinde Kaidoyu en güçlü gördüklerini söylüyor.

--Yazar Law ve Hawkinsin ağzından Kaidoya en güçlü dedirtiyor, Kizaru ve Gabanın ağzından onu nasıl yendin diye sordurtuyor, Goruseiyi Kaidoyu kızdırmaktan çekinirken çiziyor, Shanks Kaido ölünce harekete geçiyor, Teach ponelerden ikisi Kaido ve BMdeyse diğerlerine bakalım diyor

--Kaido defalarca kez bu dünyada beni yenecek kimse yok diyor, Kaido Kinge eğer biri beni yenecekse o kişi anca Joyboy olur diyor, Luffy baygın denize düşerken Luffye sen de Joyboy olamazsın diyor

Şimdi hepsini alt alta toplayınca serinin yazarı dahil herkesin Kaidoyu yenilmez gördüğü, Kaidonun da kendisini yenilmez görüp sadece JBnin kendisini yenebileceğini söylediği açıkça ortada.

Bahsettiğin sahnede de bu ;

Adam açıkça BANA KARŞI DÖVÜŞEBİLECEK diyor, eğer Kaido dediğin gibi düşünseydi BENİ YENEBİLECEK gibi bir ifade kullanırdı.

En basitinden kendisini zirve kabul eden ve şanlı bir ölüm için kendisini yenecek tek kişi olarak JByi 20 yıl bekleyen Kaido, eğer Shanks veya WBnin bu sıfatta olduğunu düşünse gider onlarla ölümüne çarpışırdı.

Demem o ki Kaido diğerlerini büyük görüyor ancak kendisini herkesten üstün görüyor.
2 sene önce hasta ölü wb ye en güçlü deniordu çok takmamak lazım kaido 2 sene evvelki wb den daha zayıf felan bu ünvan işlerine bakarsan :/

Kaido wanoda toptier bi elemanla dövüşmedi luffy harici belki yamato denir yamatoda ufak bi kanamayla kurtuldu zaten luffy g5 formunda gelince kaidonun ne durumlara geldiğini gördük zaten ha 1v1 olsa kaido alırdı elbette ama bissürü kumandan ayarı adam dövmek kimseyi yenilmez yapmaz

Bi karakterin kendine en güçlü demesi pek önem arzetmiyor kaido rox wb roger benle dövüşebilir demiş yenemez anlamını burdan çıkarmak saçma karakterin kendi hyberbole ifadesi bu çünkü kaido veletken gördüğü adamlar bunlar ha o zamanda potansiyalli ve güçlüydü kaido ama roxun rogerın veya wb nin çağında hiçbirinin dengi değildi sonrasında bunu oden gösterip söylüyor zaten güzelce konudan çok çıkmak istemiyorum ama shanksın şu loki muhabbetleri çok belirleyici olacak bu konuyu bu dönemde açma sebebimde bu
Eğer lokiyi hile hurdasız yenmişse kaidonun üstündedir şahsi görüşüm yenemenişse exstreme bi eşleşme derim

Shanks daha güçlüyse göstermesi lazım, hatta eski nesil bile daha güçlüyse göstermeleri lazım şimdiye kadar gösterilen güce bakarsak en tepede İm, Loki, Kaido duruyor. Nika'yı saymıyorum tabi o absürt.

WB, Roger prime hallerinde bile Kaido'yu yenecek bir güç göstermediler. Şebek ile Harald dövüşürken öyle bir güç görmedik, tanrı vadisi de geçti oradada da görmedik.

Kaido'dan güçlü diyebileceğimiz karakter Loki olabilir şuan im ve Nika hariç.
Wb veya rogerın prıme hallerinde uzun soluklu bir dövüşünü görmedik adamların tek clashlerinde oden ayakta duramıyordu bu bile kafi gibi
Domi Reversi Xebec'i devirmek, Garp ve Roger'ın ortaklaşa çabasını aldı. Xebec'e denk Harald'ın (hatta belki daha da güçlü, Xebec öldükten sonra bir süre daha yaşadı) Domi Reversi'de indirilmesindeki en büyük pay Loki'nin. Sırf buradan pay biçebiliriz.

Şu an Imu'yla yaptıkları savaş da epey büyük çaplı, Elbaf devasa olduğu için anlaşılmıyor çapı. Imu'nun, G5 Luffy'den daha güçlü olduğunu görebilmek için alim olmaya gerek yok. G5 Luffy'yi zorlayan Gorosei, bu adamın ayakçıları. Nika'ya güç olarak antitez oluşturuyor bu karakter ve minimum sekiz asırlık bir tecrübe farkı var arada.
haraldın indirilmesindeki lokinin payı büyük felanda adam dövüşün yarısı salıyor shanks+gaban+112kale muhafızı+jarul ile kapışıp nerflenior zamanla yenilenmesi aldığı saldırılara ayak uyduramıyor diyorlar ve o haledeyken loki haralda meyveli formda dalıyor harald ayağa kalkıyor ve beni öldür diye salıyor garpla roger ise 2v1 düz bir eşleşmede demon xebeci dümdüz öldürüyorlar aynı iş değil pek.

G5 açılınca ama sanki bir haki buffuda beraberinde geliyor gibi

2 sene önce hasta ölü wb ye en güçlü deniordu çok takmamak lazım kaido 2 sene evvelki wb den daha zayıf felan bu ünvan işlerine bakarsan :/

Kaido wanoda toptier bi elemanla dövüşmedi luffy harici belki yamato denir yamatoda ufak bi kanamayla kurtuldu zaten luffy g5 formunda gelince kaidonun ne durumlara geldiğini gördük zaten ha 1v1 olsa kaido alırdı elbette ama bissürü kumandan ayarı adam dövmek kimseyi yenilmez yapmaz

Bi karakterin kendine en güçlü demesi pek önem arzetmiyor kaido rox wb roger benle dövüşebilir demiş yenemez anlamını burdan çıkarmak saçma karakterin kendi hyberbole ifadesi bu çünkü kaido veletken gördüğü adamlar bunlar ha o zamanda potansiyalli ve güçlüydü kaido ama roxun rogerın veya wb nin çağında hiçbirinin dengi değildi sonrasında bunu oden gösterip söylüyor zaten güzelce konudan çok çıkmak istemiyorum ama shanksın şu loki muhabbetleri çok belirleyici olacak bu konuyu bu dönemde açma sebebimde bu
Eğer lokiyi hile hurdasız yenmişse kaidonun üstündedir şahsi görüşüm yenemenişse exstreme bi eşleşme derim
Ünvanda sorun yok. Ünvanın güncel olup olmadığı önemli. Kaidonunki günceldi, WBninki ise değildi. WBnin kendisi bile her zaman en güçlü kalamam deyip bunu vurguluyordu.

1 vs All ile 1 vs 1 çok farklı işler. Kaidonun yaptığını toptier denilen kimse yapamaz, bana kalırsa bu durum oldukça net.

--Saatlerce kesintisiz dövüş
--Dövüşürken ada taşı
--Komutan ayarı adamlarla 1 vs 9 dövüş
--Çatıdaki 5 liyle dövüş
--Yamatoyla dövüş
--Sen dinlenemezken ve dövüşmeye devam edip haki harcarken dövdüğün adamlar Zoro gibi bandajlanıp Luffy gibi yemek yeyip p.up alıp alıp geri dönsün

O yüzden bir sürü komutan seviyesi adam dövmek kişiyi yenilmez yapmaz yorumun yanlış.

--Xebec 1 vs 2 de kendinden 1 vs 1 de gerek base gerek demon halinde zayıf 2 kişiye kaybetti

--WB 1 vs Allda 1 vs 1 de kendinden zayıf kişilerden aldığı hasar sonucu kaybetti

-- BM 1 vs 2 de aynı

--Garp 1 vs Allda aynı

Bunların hiçbirisi Kaido kadar süreyle savaşmadı, Kaido kadar kişiyle de kapışmadılar, Kaido kazandı, yukardakiler ise kaybettiler. 1 vs 1 ile 1 vs Allun farkı bu.

Shanks mevzusunda ise ;

--Shanksın 1 vs 1 de Lokiyi yendiği hiç geçmiyor, tüm ülkedeki devler + Gaban + Shanks Lokiyi zaptettiler gibi anlatılıyor, Shanks daha çok katkı yapmış olabilir ama 1 vs 1 anlatımı yok

--Bir de Elbaftaki Jarul dışı devlerin Nidhoggdan haberi yok. Bu da 6 yıl önce Lokinin hiç form değişmediğini gösteriyor.

--Burdaki soru, 8 yıl boyunca sislerde gezinip WG gemisi batıran Loki niye Elbafa geri döndü ?

Anlatım, Shanks onu denizde yenip Elbafa getirdi olsa mantıklı olurdu ama böyle bir anlatım yok. Sanki Loki 8 yıl önce dönmüş, millet de Haraldı sen öldürdün diye üzerine çullanmış gibi. O yüzden Shanksa çok ekmek çıkacağını sanmıyorum

Ünvanda sorun yok. Ünvanın güncel olup olmadığı önemli. Kaidonunki günceldi, WBninki ise değildi. WBnin kendisi bile her zaman en güçlü kalamam deyip bunu vurguluyordu.

1 vs All ile 1 vs 1 çok farklı işler. Kaidonun yaptığını toptier denilen kimse yapamaz, bana kalırsa bu durum oldukça net.

--Saatlerce kesintisiz dövüş
--Dövüşürken ada taşı
--Komutan ayarı adamlarla 1 vs 9 dövüş
--Çatıdaki 5 liyle dövüş
--Yamatoyla dövüş
--Sen dinlenemezken ve dövüşmeye devam edip haki harcarken dövdüğün adamlar Zoro gibi bandajlanıp Luffy gibi yemek yeyip p.up alıp alıp geri dönsün

O yüzden bir sürü komutan seviyesi adam dövmek kişiyi yenilmez yapmaz yorumun yanlış.

--Xebec 1 vs 2 de kendinden 1 vs 1 de gerek base gerek demon halinde zayıf 2 kişiye kaybetti

--WB 1 vs Allda 1 vs 1 de kendinden zayıf kişilerden aldığı hasar sonucu kaybetti

-- BM 1 vs 2 de aynı

--Garp 1 vs Allda aynı

Bunların hiçbirisi Kaido kadar süreyle savaşmadı, Kaido kadar kişiyle de kapışmadılar, Kaido kazandı, yukardakiler ise kaybettiler. 1 vs 1 ile 1 vs Allun farkı bu.

Shanks mevzusunda ise ;

--Shanksın 1 vs 1 de Lokiyi yendiği hiç geçmiyor, tüm ülkedeki devler + Gaban + Shanks Lokiyi zaptettiler gibi anlatılıyor, Shanks daha çok katkı yapmış olabilir ama 1 vs 1 anlatımı yok

--Bir de Elbaftaki Jarul dışı devlerin Nidhoggdan haberi yok. Bu da 6 yıl önce Lokinin hiç form değişmediğini gösteriyor.

--Burdaki soru, 8 yıl boyunca sislerde gezinip WG gemisi batıran Loki niye Elbafa geri döndü ?

Anlatım, Shanks onu denizde yenip Elbafa getirdi olsa mantıklı olurdu ama böyle bir anlatım yok. Sanki Loki 8 yıl önce dönmüş, millet de Haraldı sen öldürdün diye üzerine çullanmış gibi. O yüzden Shanksa çok ekmek çıkacağını sanmıyorum
xebecin dövüştüğü adamlar garp ve rogerdı acoc bilen demon rox ile speed olarak ap olarak eşleşebilen base haline denk olan iki adamdı garpla rogerı kid law luffy zoro killer çatı tayfasından zayıf görmek saçmalık luffy acoc öğrenince kaidoyla kapışabiliodu diğerleri tek yiyordu burda garpla roger yıllardır acocu ustaca kullanıyor fark devasa anlıyacağın

kaido 2v5 attı çatıda bigmomla beraber sonrasında luffy ile 1v1 yada yamato ile 1v1 şeklinde devam etti momo geldi bi ısırdı sonrasında o kadar ek bişiy yok 1v20 dönmedi 1v5 bile dönmedi 2v5 döndü ve hiçbiri o hallerinde luffy dışı sağkol etmıordu

wb hem top tier amiralle dövüşüp hem kizarudan hem kendi adamından hasar yedi ve hastalığa rağmen akainuyu savaş dışı bırakabildi üstüne karasakalı yendi fark baya var

bigmom konusuna katılıyorum kaido>>>bigmom ztn base formlarında eşit gibiler ama

garpda wb gibi yaşlanmıştı ve bunun üstüne sivilleri ve kobyleri koruyordu savaşta o şekilde 1v5 + hachinosu korsanları dönüyordu karşısındada kuzan vardı top tier bir amiral başından beri

shanks olayını görmek lazım hem dediğin gibi hemde shanksın direk gelip lokiyi durdurduğu geçti bende sanmıorum lokiyi durduracağını ama görmek lazım çelişkili çok ifade var elbafta

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık