Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Serideki En Büyük Tutarsızlıklar

Kısaca tüm tayfa bir px'i dövemeyip zaman atlamasından dönünce 2 senede gelişmiş Px'leri teklediklerinde iş bitti. Meğer Rob Lucci, Croco gibi adamlar haki kullanıyormuş Luffy de habersiz silahlanma hakisi kullanıyormuş falan. Marineford savaşından sağ çıkan Luffy falan komedi gibi duruyor şu an. Buralara girince de fanları dövüş serisi değil bu falan diyorlar. Madem dövüş serisi değil strateji olsun diyoruz Naruto kadar bile yok.
Capone Bege, Kek Adası arcında Big Mom'a suikast planı kuruyor planı engellemesi en muhtemel geleceği gören adamı nasıl durdururuz yok planda. Bu saydıklarım en büyük tutarsızlıklar değil bile sadece yazmak istedim.

Kral hakiyi muhtemelen başlangıçta kaba taslak irade gücü olarak planladı. Daha sonra baktı ki meyvesiz karakterlerin örneğin Roger'ın, Rayleigh'ın, Shanks'ın güçleri diğerlerine göre düşük kaldı kral hakiyle vurma olayını işin içine dahil etti. Bu da bir sürü mantık hatası doğurdu. Örneğin Mihawk dünyanın en iyi kılıç ustası ama bu herkesi kılıç savaşında yenebileceği için mi yoksa başka bir kılıç tekniği nedeniyle mi belirsiz. Roger'da da kılıç vardı ama Roger kılıç ustası değildi.

Garp yumruklarıyla dövüşüyor mesela ama kullandığı teknik sanji gibi özel bir vücuda sahip olduğu için mi geliyor yoksa haki böyle kullanılabiliyor mu belirsiz. Bunların seri içinde bir mantığa oturması çok zor zira gizem yaratayım derken bazı karakterlerin güçlerini göstermekte çok geç kaldı oda. Hala Roger kral hakiyle nasıl savaşıyordu da bu kadar güçlüydü bilmiyoruz. Deprem meyvesine sahip biriyle başa baş dövüşmek nasıl mümkün oluyor hakiyle.

Bunlar gizem yaratma uğruna yapılan mantık hataları. Naruto'nun sonu da biraz böyleydi. O kadar eğitim aldı etti seri boyunca ama gücünün çoğunu serinin sonunda bir savaşta aldı geçti.

Ayrıca Rayleigh gibi haki uzmanından eğitim alan biri silahlanma hakisiyle dokunmadan vurmayı ya da kral hakiyle vurmayı neden Wano'da bir mahkumdan öğreniyor. Çok büyük bir saçmalık bu kısım. Muhtemelen o zaman bile bu uzaktan vurma işi henüz yoktu piyasada.

Son düzenleme:
Ah be @denizlerin imparatoru bu konu yeni uyanışa geçti. kim bilir kimdin ve ne sohbet döner beklentisiyle açtın bu konuyu 1.5 sene geçmiş
One piece,dünya genelinde başarılı ve sevilen bir seridir.buna karşın seride bir çok büyük tutarsızlık bulunmaktadır.bu konuda bu tutarsızlıkları ele alacağız:

1-power up sistemi
One piece güçlenme sistemi biraz farklı çalışıyor.karakterlerin güçlenmeleri genelde savaş içi oluyor,antrenman sahneleri de es geçildiği için burada çaba okuyucuya tam anlamıyla verilemiyor.en azından bana geçmiyor.

1-luffy'nin aşırı hızlı güçlenmesi
Luffy,2.vitesi ilk kez kullandığında bunu önceden planladığı söylüyordu.bir benzeri 3.vites için de geçerli.fakat doğu mavi veya alabastada vitesi hiç kullanmadı.evet vitesler ömründen yiyor fakat,crocodile gibi bir rakibe karşı,(ilk dövüşte bir şey yapamayacağı aşikar)en azından 2.dövüşte vites kullanma girişiminde bulunmuyor.yani demek oluyor ki 2.ve 3.vites üzerinde pek antrenman yapmamış,anlık olarak uygulamaya koymuş.tbi bu durum 4.vites,bound man için geçerli değil.ray ile birlikte 2 yıl antrenman yaptı ve bu formu gelştirdi.hadi iyimser düşünelim ve snake man için de antrenman yapmış olsun.buradan sonra da yine karşımıza bir sıkıntı çıkıyor.luffy'nin sadece bir dövüşle gözlem hakisinde kata'ya yakın bir seviyeye gelmesi.
Luffy,2y3d sırasında gözlem hakisi'nin temellerini öğrenmiş,ve nasıl geliştirebileceğini de öğrenmiş.fakat 2 yıllık antrenmanda geliştiremediği gözlem hakisini 8-10 saatte katakuri'ye yakın bir seviyeye getiriyor.

Geldik wano'ya...
1.perdede kaido'dan tek yiyip udon'a düäen luffy,burada hyo amca ile tanışıyor.1 haftada içten patlamalı silahlanma öğreniyor,sonra dövüşte kral hakisi kaplaması öğreniyor.tabi bunlar kaido'yu yenmeye yetmeyince kaido bunu öldürüyor.sonrada zoan meyvesi uyanıyor ki bu meyvede onu en güçlü varlık haline getiriyor...

Hadi seri başındaki power up'lar bir nebze anlaşılabilir,wano'ya kadar olan kısımda tamam...

Fakat wano'daki power'up lar rezillikti.karakter 1 haftada sağ kol liginden,en güçlü varlık seviyesine terfi etti.

Bunun dışında da örnek olarak:crocodile,law'ın meyve uyanışı,bir kılıcın kral haki kaplaması sağlaması verilebilir

2-haki'nin sonradan eklenmesi
Haki gibi serinin en önemli güç sisteminin sonradan eklenmesi...
Bu konuda açıklamaya gerek bir şey yok.

3-beceriksiz hükumet
Dünya hükumeti.beceriksizlikte bir numara.nika meyvesini adam akıllı koruyamıyorlar.ki bu kadar önemli bir meyveyi...

Koskoca hükumet pone'lerin yazılmasına ve dünyaya dağılmasına müsade ediyor...
Özellikle antik silahlarla ve laugh tale ile ilgili pone'leri mary joice'ye getirip saklanmalarını beklerdim...

Robin'e ve kozuki klanına hiç bir müdahalede bulunmuyorlar...

Gomu-gomu meyvesi yediği belli olan luffy'yi yakalamaya çalışmıyorlar...yani meyvesini uyandırmasını bekliyorlar...

Daha yazılabilecek bir çok tutarsızlık var..fakat ilk aklıma gelenler bunlar...

Sizin düşünceleriniz neler?seride sizi en çok rahatsız eden veya çok büyük tutarsızlık olarak gördüğünüz konular nelerdir?

Sunduğum tutarsızlıklara karşın kendi düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Oda okuyucuyu iyi kazıkladı, Lastik meyvesi nerede?

25 yıllık Lastik çocuk oldu mu sana Nika:( Şimdi harika iş yaptım falan diye düşünüyordur herhalde.

Bence Oda insanların yazdığı şeyleri bu kadar ciddiye almasını beklemiyor. One Piece tam çerezlik, biraz bölüm biriktirip animeden takiplenecek seri. (Animesi de iyi değil de neyse.)

Okuyucular mevzuyu futbolda takım tutar gibi karakter tutmaya benzetti. Yalnız sorun Oda ne yazdığını kendisi de bilmiyor, kervan yolda düzülür mantığıyla o an ne hoşuna giderse onu yazıyor. Foreshadowing olayları falan da bu gerçeği değiştirmiyor bence.

Bu seriden ne beklemen gerektiğini bileceksin. 13 yıldır güncel takip ediyordum yoksa ben. Çok beklentiye girmeden, beyni kapayıp keyif almak için izlenirse bence keyifli seri halen. Zaten bu seriden bir benim gibi bakanlar; bir de Oda ne yaparsa yapsın masterpiece, en iyi Japon eseri çeken tayfa keyif alıyor. Casual olun.

Bence Oda insanların yazdığı şeyleri bu kadar ciddiye almasını beklemiyor. One Piece tam çerezlik, biraz bölüm biriktirip animeden takiplenecek seri. (Animesi de iyi değil de neyse.)

Okuyucular mevzuyu futbolda takım tutar gibi karakter tutmaya benzetti. Yalnız sorun Oda ne yazdığını kendisi de bilmiyor, kervan yolda düzülür mantığıyla o an ne hoşuna giderse onu yazıyor. Foreshadowing olayları falan da bu gerçeği değiştirmiyor bence.

Bu seriden ne beklemen gerektiğini bileceksin. 13 yıldır güncel takip ediyordum yoksa ben. Çok beklentiye girmeden, beyni kapayıp keyif almak için izlenirse bence keyifli seri halen. Zaten bu seriden bir benim gibi bakanlar; bir de Oda ne yaparsa yapsın masterpiece, en iyi Japon eseri çeken tayfa keyif alıyor. Casual olun.
Tam tersine çok detaycı biri Oda. Ama parayı bulduktan sonra değiştiyse bilemem.

Tam tersine çok detaycı biri Oda. Ama parayı bulduktan sonra değiştiyse bilemem.
Detaycı değil demiyorum ama 30 yıllık seri ve pek çok önemli olay sonradan değiştirilmiş olabilir, tutarsızlıklar çok fazla. Foreshadowing muhabbetini kolpa buluyorum ben şahsen, kendim de amatör olarak bu işlerle uğraşan biri olarak yapılması inanılmaz zor bir şey değil.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık