Mizaçla alakası yok. Aidene yazdığın şeye bak mesela çok ciddi duruyor. Sakazuki derken Sakazuki bey dersen sevinirim bu aradaEditledim :d Mizacim bu benim uzgunum. Yoksa niye bubkadar buyuteyim konuyu. Maksat zaman geçsin![]()

Mizaçla alakası yok. Aidene yazdığın şeye bak mesela çok ciddi duruyor. Sakazuki derken Sakazuki bey dersen sevinirim bu aradaEditledim :d Mizacim bu benim uzgunum. Yoksa niye bubkadar buyuteyim konuyu. Maksat zaman geçsin![]()
Doğru ne? Kim karar verecek? Meşhur örnek ile insanlığı kurtarmak için bir bebek öldürmek doğru mudur? Kim nasıl cevaplayacak bunu?Her gerçek doğru değil ki ? İyi o zaman insan öldürmek gerçek doğru bir davranış mı? Hayır.
O vakit Sakazuki nefreti anlam ve takdir kazanır. Kısasa kısa, göze göz, dişe diş, lex talionis, insan dediğin böyle olmalı.Oharalıysa ne olmuş?
![]()
Bu ülke de demokrasi ile yönetiliyor.Ne güzel dimi?Yahu dünya sistemi totaliterlik ile yönetiliyor zaten. Ee sende onu savunuyon ne yapalim reyix :d
Uff Reis tarihe girişeceğiz ama ilk kuruldugunda tek partili sistem ile yonetiliyordu bu ulke. Cok partili sistem erken ve hazir olmayan zamanda geldi o kadar. Sirf Istanbul'u Sovyetlere vermemek icin ABD''nin Tr'yi savunmasina karsilik one surdugu cok partili yonetimden dolayi bu hale geldik. Beni suclama, Amerikalilari sucla.Bu ülke de demokrasi ile yönetiliyor.Ne güzel dimi?
Siyasi ve Politik teorilerle ilgilenmedigim icin bilmiyorum ama Makyavelist anlayista " halk devlet icin" gibi bir anlayis mi var?Sakazuki'den neden nefret edildiğini anlamıyorum demiştim.
Gerçekten de öyle. Benim anladığım kadarıyla Sakazuki, makyavelist anlayışıyla seride devleti temsil ediyor. Siyasetten çok anlayan birisi değilim ama öğrendiklerim kadarıyla geçmişten günümüze devletler tarafından benimsenmiş bir anlayış bu.
Günümüzde nasıl "önce devlet anlayışı" söz konusuysa Sakazuki için de öncelikli olarak mutlak adalet ve o adaleti sonuna kadar savunan denizciler geliyor. Sakazuki bunu kendi bencilliğinden ya da zevkinden yapmıyor. Eğer benmerkezci bir karakter olsaydı kendisi korsan olup kendi zevkinin ve özgürlüğünün peşinden koşardı. Hepimiz de kabul edebiliriz ki istese meşhur bir korsan olabilirdi kendisi. Ancak Sakazuki adaleti ve halkın refahını her şeyden üstün tuttu ve denizcilerin en büyük kozu olarak korsanların korkulu rüyası oldu. Bence kendisinden nefret etmemiz için bir sebep yok. Kendisi görevini gerektiği gibi yerine getiren bir denizci.
O rejim de totaliter rejimdi.Uff Reis tarihe girişeceğiz ama ilk kuruldugunda tek partili sistem ile yonetiliyordu bu ulke. Cok partili sistem erken ve hazir olmayan zamanda geldi o kadar. Sirf Istanbul'u Sovyetlere vermemek icin ABD''nin Tr'yi savunmasina karsilik one surdugu cok partili yonetimden dolayi bu hale geldik. Beni suclama, Amerikalilari sucla.
"Hükümdar hem sevilen hem de korkulan olmalıdır..."Siyasi ve Politik teorilerle ilgilenmedigim icin bilmiyorum ama Makyavelist anlayista " halk devlet icin" gibi bir anlayis mi var?
Tamam da o sistem tam olarak özgür bir anlayışa zemin hazırlamak içindi. Doğuda çıkan isyanlar,halkın monarşi isteği etc. gibi nedenler varken gerekli bir yönetimdi. Istekli degil.O rejim de totaliter rejimdi.
Halk böyledir işte.Ezmezsen yola gelmez.Tamam da o sistem tam olarak özgür bir anlayışa zemin hazırlamak içindi. Doğuda çıkan isyanlar,halkın monarşi isteği etc. gibi nedenler varken gerekli bir yönetimdi. Istekli degil.