Ray, Oden, Prime Zoro dışındaki sağ kollar amiral altıdır.
Şimdi bu yorumuna pek katılmıyorum. Bu adamlar yıllarca yenişemediği için zaten yonko diye bir kavram var. Her amiral eşit değil dersin eyvallah ama Yonkolar baya baya denk karakterler. Bm ne kadar kepaze de olsa kesinlikle güç olarak Kiado'nun çok gerisinde bir isim değil aralarında çok ufaklı farklar vardır. yaşlı Wb'nin de bunlardan üstün olduğunu hiç sanmıyorum. Wbnin gençliğinde ise muhtemelen bu tür bir kavram yoktu. Zaten ödül sıralaması bile çok şey açıklıyor. 4 yonko 4 milyar civarı; Roger ve Beyazsakal 5 yani bu ikiliyi güç ve konum olarak diğer imparatorlardan ayrı tutuyorum demenin bir başka yolu.Nerede ?
Neyse mesajımı tekrarlıyorum.
Öncelikle her yonko'nun eşit güçte olmadığını ve sonrasında da her amiralin de eşit güçte olmadığını anlamak gerek.
Amiral deyince Akainu, Sengoku gibi Filo Amiralleri de var,Filo Amiraline neredeyse denk Kuzan gibileri de var. Bir de Garp gibi bir anormal var.
Kizaru gibi daha ortada kalanlar da var. Fujitora gibi bunların daha da aşağısında henüz yeterince tecrübesi olmayan da var. Ryogyoku ise belirsiz. Bunların hepsi bir değil.
Yonkolar da öyle, Big Meme gibi bir kepaze de Yonko, Wano başındaki Luffy 'de Yonko. Öte yandan Shanks, Karasakal, Kaido da yonko, Prime WB de yonko.
Hepsi birbirinin dengi değil. Nasıl savaş lordları değilse bunlarda değil.
Nasıl "Shichibukai diye bir güç sınıfı yoktur" diyebiliyoruz. Açıkçası bence artık Yonko diye bir sınıf da yok (Amiraller daha istikrarlı ve sabit o yüzden onlar gene bir sınıf gibi hissettiriyor).
Bu çapta bir fark olmasa da , belirli bir fark var.Savaş lordları zaten ap ayrı bir olay onlara pek girmeye lüzum yok. Mihawk çok ayrı kulvar, Moriah çok ayrı kulvar.. Ne amirallerde ne de yonkolarda bu kadar uçurum seviyelerde güç farkı yok.
Yenişememek sadece güce dayalı değil. Bir sürü politik ve ticari sebepleri de var bunun.Bu adamlar yıllarca yenişemediği için zaten yonko diye bir kavram var.
Shanks ve BB'^yi görünce ya da büyük savaştaki Luffy'i BM ne kadar geride daha da iyi anlayacağız. Hatta kaido bile geride hissettirecek.Bm ne kadar kepaze de olsa kesinlikle güç olarak Kiado'nun çok gerisinde bir isim değil
Roger öleli 20 yıl oldu ve WB öldüğünde 79 yaşında idi. Yani WB 60 yaşında Yonko olmuş olsa uzunca bir süre alayından belirgin bir biçimde güçlü olduğu açık ve net.Wbnin gençliğinde ise muhtemelen bu tür bir kavram yoktu.
Açıkçası bu bilginin senin argümanından çok benimkine yararı var.Zaten ödül sıralaması bile çok şey açıklıyor. 4 yonko 4 milyar civarı;
Katılıyorum. Benim mesajıma dikkat edersen ben yakınlık ya da denklik yoktur demedim. Eşitlik yok dedim.Yine de aralarındaki seviye yakınlığını üçünün birlikte yaptığı savunmadan bile belli açıkçası.