Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Roronoa Zoro vs. Portgas D. Ace

Bu kapışmayı kim alır?


  • Kullanılan toplam oy
    319
Zoro'yu Luffy'ye endekslemeyip herifi yaptıklarıyla değerlendirirseniz daha sağlıklı olur. Zoro'nun yapabilecekleri neden Luffy ile sınırlı ya da Luffy'ye bağlı olsun ? Bir de şu konuyu bırakalım abi artık ya. Zoro bu işi bitirdi. İlla yeni konu mu açayım ?
Zoro son bölümde yaptığı saldırıyı, Luffy'nin 10 yıldır dövüşerek hem kendine hem bize azap çektirdiği düşmanlarına atsa hepsi tek yer, gelmişler hala Luffy şöyle Zoro böyle diyorlar :hhh:
 
Hiç mantıklı gelmedi. O halde yalnızca zaman atlaması öncesinde aksiyon halinde gördüğümüz Mihaw'kın da mı herkes içinden geçer diyeceğiz? Zaman atlaması öncesinde dövüşler bambaşka dinamikler üzerinden ilerliyordu ama Ace'in konumu, karşısındaki rakipler belliydi. Mesela henüz Beyazsakal Korsanları'na katılmadan önce Jinbe'yle aynı seviyedeydi, tayfaya katıldıktan sonraki zamanını da aktif geçirdiğini ve ününe ün kattığını da biliyoruz. Ya da örneğin senin verdiğin Aokiji'nin saldırısını durdurma örneği var. İki yıl önceki her doneyi çöpe atmaya gerek yok.

Ayrıca o zamanki Ace-Zoro farkını günümüzdeki Zoro'ya uygularsak yani Ace, Zoro'dan aynı oranda güçlü olacak olsa Kaido'yu tek parmağıyla falan yenerdi herhalde. Çünkü o zamanlar Zoro'nun 100 katı gücündedir herhalde. Böyle bir bakış açısının anlamı yok.
Şimdi şöyle bir durum var senin söylediğinde öncelikle one piece ahmet mehmeti yendi mehmet ali yi yendi yani
Ahmet > Ali olayı şeklinde ilerlemiyor.
Ace e baktığımız zaman güçlüydü. Gercekten luffy ile zoro ya karşın ciddi anlamda güçlüydü. Ama bu güce sebep olan sahip olduğu meyve gücüydü. Ace nin hakiside iyidir ama şuanki zoro ve luffyle haki olarak arasında dağlar vardır. Ayrıca Ace vs Jinbei olarak örnek vermişsin ama
Jinbei de bu süreçten sonra gelişmiş olabilir yani şuan gördüğümüz jinbei ile o zamanki jinbei arasında da farklar var.

Seri artık hakiye kayıyor.
Ve bahsettiğiniz ace iyi bir haki kullanıcısına karşı birşey yapamazdı kolay kolay. Şöyle düşünelim
Acenin meyvesi ateş ve ace tamamen meyve üzerine bir karekter. Karşısına akainu geldi ne oldu? Meyve de gelişmiş olan ace tamamen işlevsiz oldu. Ancak hakiye sahip olsaydı meyve yerine hakisini kullanırdı ve durumu eşitleme çalışırdı.
Bak bunu jinbei yaptı işte.
Jinbei magma yumruğu bloklarken ace bloklayamadı.
Aokiji ile ace meyve salınımı yapmış olabilir ve eşit gibi gözükmüş olabilir ama bu aslında aokijinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Çünkü neredeyse tamamen meyve üzerine karekter olan ace var ve aokiji onun karşısında sadece meyve gücüyle bile durumu eşitliyor. Onunla meyve kontrolü , gücü anlamında çarpışıyor. Bunun yanında iyi bir hakiye sahip.
Şimdi şunu diyorum. Ace meyve bazlı bir karekter eğerki elinden meyve gücünü alırsan birşey yapamaz. Bu gayet normal birşey bu arada zayıflık gibi algılanmasın.
Şimdi balık adam arctaki luffyden meyveyi alsak bile luffynin ciddi bir hakisi vardır . Yani gene güçlüydü. Üstelik luffyde meyvesine epey hakim. Yani ace i başkalarından ayıran özellik meyvesi.
Eğerki karşısındaki aleve üstlük gelmeyecek bir meyve gücü ve hakisi ace den fazla olan biri değilse ace güçlüdür. Ama karşısındaki sadece meyve üstünlüğü kursa ace gg oluyor.



Şunuda unutmamak lazım. Ace yaşasaydı şu olurdu , falan filan bunlar tamamen bizim düşüncelerimiz. Bu seride ne kadar uzun yaşadıysan okadar güçlü olmuyorsun.
Zoronun güzel bir lafı var bununla ilgili
Eğer burada ölürsem buraya kadar gelebilecek bir adamım demektir.
Yani zoro ace yi geçeli çok oldu.
Kinemon dan ateş tekniğini almasa bile tek vuruşta indirir di ace i. Son sayıda bu garantilendi en azından.
 
Bir şeyi de beğen be.. Yine ne oldu :(
Sabo>Zoro büyük bir denklem hatası.

Zoro son bölümde yaptığı saldırıyı, Luffy'nin 10 yıldır dövüşerek hem kendine hem bize azap çektirdiği düşmanlarına atsa hepsi tek yer, gelmişler hala Luffy şöyle Zoro böyle diyorlar :hhh:
Roronoa Zoro yine soğuk duş etkisi yaptı yine şok etti. Bu kadarını beklemiyorlardı. Sonuçta Who nereeeeee, hibrit Kaido nere :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık