Bu da bir fikir.
Kırmızı altı çizili cümleyi ben de yazacaktım. Fakat şurada köyün reisinin çanın yerini bilmesi ya da ona yakın bir cümle kullanması beni bundan vazgeçirdi. Şef diyorki gökyüzünden yüzmekte olan değerbiçilmez bitmek bilmez cyandia ışığı. Demeki çanın bulutların üzerinde olduğunu bilen birileri var. Zaten çan mevzunu aslında Dragon ve Roger arasında bir bağ kullanmak amacı ile yazmıştım. Asıl mesele konunun devamından da anlaşıldığı gibi Dragon ve Roger ilşikisi gibi.
Mavi kısma gelirsek ki orası biraz tehlikeli. Ben de öyle düşünenlerdenim. Ama zoro olayı biraz kafa kurcalıyor gibi değil mi? Hani benim kafamı kurcalamıyor ama illaki kafası kurcalananlar olabilir.

Malum Alabasta kılıcının taşın arkasında durduğunu biliyordu?
Roger'ın çanın buna benzer bir şekilde herşeyin sesini duyarak bulması Zoro'nun kılıcının yerini sezmesine benziyor sanki.
Ayrıca bu Noland ve Karagura hikayesinde de Noland'ın kilometrelerce uzaklıktan tayfasındakilerin hiçbirşey duymazken çanın sesinin duymasıda biraz enteresandır.
Bu adam da birşeyler duyuyormuydu ne?
Şurada okumuşcasına verdiği izlenim de enteresan.
Sonuda Roger gibi olmuş enteresan.
Burada Noland. King Of Liars.
Burada da Roger. King of Pirates.
Burada da Ace. Çekiyor birşeyler.
Ayrıca şurada Karaguranın kullandığı zincirli dev gülle, benzer ve altın olan şekli ile Luffy tarafından kullanıldı.
Burada da Sandianlar şefinin giydiği başlığa benzer bir başlık takan Garp tarafından.
Ana karakterimiz Luffy maceracı ve savaşçı kişiliği ile bu iki milletin birleşimi gibi birşey olmuş sanki.
O kadar sahne o kadar benzerlik şans olmasa gerek. Biraz konudan saptık ve dağıldı gibi ama olsun.