Ödülü 550 milyon adamın. Thatch ile tavla atarak kazanmamıştır herhalde bu ödülü? İlla bir şey görmen de gerekmiyor. Mangakanın arada verdiği bilgileri objektif bir şekilde yorumlaman yeterli. Zaten ödülünün gördüğümüz güç seviyesine göre bana şişirilmiş geldiğini de 2-3 mesaj yukarıda yazmıştım. Ortaya temeli olmayan varsayımlar atmıyorum. Mangakanın elime verdiği bilgileri değerlendiriyorum.Ace'nin ne yaptığını gördük? Varsayımlar üzerine yorum yapmak saçma olur. Luffy'nin yaptıklarını eminim çok az kişi yapmıştır. Adam dünya hükümetine meydan okudu, yonkoulara meydan okudu, denizcilere meydan okudu. Kafa tutmadığı kişi kalmadı. Düşman sayısı devrimcilerden bile fazla hasır şapka tayfasının.
ace hümete meydan falan okumadı.shichibukai'lik teklifini kabul edersen başına konan ödül donuyor ve denizciler müttefik sayıyor. teklifi kabul etmezsen zaten korsansın her türlü peşindeler.Ace'in Shichibukai'lık teklifini reddetiğinide yazalım kenarda dursun, hükümete meydan okumak marifetse o da aynı kapıya çıkmaz mı ?
Yeni dünyada isminden söz ettirmek, çaylak bir korsanın hükümete meydan okumasından daha önemli demek ki. Hükümet, One Piece'i kimse bulmasın diye korkuyor heralde.Demek istediğim Luffy'nin dünyayı yerinden oynattığı One Piece evreninde ödülü hala Ace'den az. Öyleyse Ace gayet de efsane bir korsan olarak anılabilir. Serideki karakterler genelde orta yaşlarında en güçlü hallerinde olurken bu çocuk gencecik haliyle oldukça yüksek bir ödüle sahipti.
Whitebard Marineford'da yeni çağın korsanlarına One Piece'in gerçek olduğunu haykırdığında Sengoku'nun yüzünün aldığı şekil de bunu kanıtlar nitelikte. Savaşı kaybetse bile o şekli almazdı suratı.Yeni dünyada isminden söz ettirmek, çaylak bir korsanın hükümete meydan okumasından daha önemli demek ki. Hükümet, One Piece'i kimse bulmasın diye korkuyor heralde.
Ya bırak Cracker'ı ve Jack'i gördüğün halde mi yazıyon bunları.Dof'un gözümdeki yeri ayrı. Dof parçalar. Ace ölmeseydi 2 yıl sonra harcardı ama Dof'u.