Bu işin arkasından CP0 çıkacak bence. Zou' dan daha önce hiç ayrılmamış olduğu halde Carrot diyesim var. Kimse şüphelenmez, bu iş için biçilmiş kaftan. Hiç alakası olmadığı halde gemiye gizlice sızdı, Wano' ya kadar geldi.
Tam tersi şöyle düşün senin bir çetenin içinde köstebeğin var.Kostebektede bir yer tespitini sağlayan GPS (vivre kart)var.Ceteyi takip etmene gerek yok köstebek nerede ise çete oradadır mantığıyla jack adaya gitti.Yani vivre kart sayesinde jack Raizonun yani kostebeginin orada olduğundan emindi..Ansalmiyacak ne varki...Dandik bir ninja için değil bence.Jack onu bulmayı çok istiyordu kaç gece ve gündüz savastilar en azindan Raizo yu bulduğunda diğerlerinin nereye gittiğini ogrenebilirdi.Ancak oda ne Raizo zincirle bağlanmış şekilde saklanmış.. . isteğinin dışında hemde ..Bu kadar ip ucundan sonra Raizoya hain dememek imkansız...Sağ gösterip sol vurmuşsun resmen.
Düşünce tarzın Raizo'nun hain olmadığını ispatlıyormuş gibi görünüyor ancak bitirirken Raizo hain demişsin. Raizo adamların köstebeği olsa Jack onun için niye ortalığı birbirine katsın. Adam zaten düşman klanın içinde dolanıyor. Ki istedikleri bu. Orada bulunup onlara istihbarat sağlaması.
Bence Raizo net hain değil.
Ben de hainin Kanjuro olduğunu düşünüyorum. Jack, Momo ve Kin'emon'nun peşinden gitmedi. Çünkü gerek yok. Zaten köstebekleri adamların yanında.
Ben hain olmadığını düşünenlerdenim. Ama bir hain çıkarsa da çok şaşırmam. Buna rağmen hain olmadığını destekleyecek şeyleri söyleyeceğim. Bunu da soru cevap olarak yapacağım.
1)Jack, Zou'da sadece Raizo'yu arıyordu. Nasıl?
C) Evvela Doffy, Kanjuro, Momo ve Kinemonu biliyordu. Onların yanında sadece Raizo'nun olmadığı bildirdi. Hatta Shisseheddo yenildiğinde Raizo burda yok gidelim dediler. Eğer Raizo'nun yaşam kardı Jackte varsa en yakın adamının bunu bilmemesi imkansız. Ve bu durumda fili Jack'ın öldürmeye çalışması da saçma olur.Raizo'nun yaşam kartı bence yoktu ellerinde.Kaido'nun bunları aramasının sebebini de onlardan bilgi koparmak olduğunu biliyoruz. Ki Zou da 3 kın bir Momo varken böyle birşey yapması elinde kınlardan birinin yaşam kartına değil Zou'nun ya da Zoudan birinin yaşam kartına sahip olduğu anlamına gelir. Ya da bilmediğimiz bir yöntemle yerini de bulmuş olabilirler.
Bu yolla Kanjuro da Raizo da temize çıkmış oldu. Zaten Momo ve Kinemonun hain olma olasılığı bence sıfır. O konuya bile girmeye gerek yok.
2)Jack Zou'ya gideceklerini ve Zou'yu nasıl buldu?
C) Jack Raizo'nun Zou'ya gideceğini nasıl bildiğine gelirsek benim tahminim burda Viola'nın meyve giriyor devreye. Kanjuro yakalanmış Viola hafızasında bunu görmüş Doflamingo da bildirmiştir. Buna rağmen Kanjuroyu niye teslim etmediklerine gelince hepimiz biliyoruz ki Kanjuro kendine mekan yapmış gizlenmiştir. Hatta Kanjuro'nun hain olmamasına kanıt Kinemon, Doflamingo kılığına girip Glaidiusa Kanjuro'yu sorunca kaybolan samuray mı diye sorması bile yeterli bence. Niye hainlik yapıp taraftarı olduğu adamlardan saklansın ki?
Zou'yu Jack'ın 2 defa bulma olayı ise adamlar senelerdir yeraltı dünyasıyla ilgisi olan büyük bi korsan tayfası bi şekilde bulmuşlardır. Tayfalardında Minglerden biri olabilir. Ya da bu avareler giderken Zou'nun yaşam kartını düşürmüş olabilir. Ya da Kanjurodan Doflamingo almış Jack'a göndermiştir. Herşey olabilir.
3)Peki Wanodaki istihbaratı Orochi nerden elde etti ve ediyor.?
C) Bu istihbarat sizin de gördüğünüz gibi garip. Kaido bilse böyle bir şeyi orayı yıkar ama sadece anladığımız kadarıyla Orochi biliyor. 4000 kişilik savaş gücünün yeri hakkında bilgi yok. Ve Udon'un ele geçtiği bilgisi yok. Bunlar kritik işler bunların kasıtlı olarak verilmiş bir yem olduğunu düşünüyorum. Yani burdan da hain çıkmaz. Orochinin pimpirikli olduğunu bilen X Drake ve Law'ın ortak planı gibi geliyor. Okuyanlara teşekkür ederim inşallah yanılmam. Ama yanılırsam da şaşırmam. Kesin böyledir demiyorum çünkü.
Son karedeki ifadeyi ilk gördüğüm andan beri ürkütücü bulurum. Seinen bir seri olsa tam sapık sahnesi olarak tanırdım bunu.Sayıya baktım da Orochi tam olarak ne yaptı diyor. Orochi yapmış.
Kiku okama olduğundan en günahsız karakter o çıkar. Oda ne derece kadın düşmanıysa o derece de okama sever. Hikayedeki bütün okamalar çok harika insanlar. Onlardan kötü ya da hain çıkmaz.Kiku'yu çok seviyorum ama davranışları bir o kadar şüpheli ve garip ilk gördüğümüz andan beri. Inu ve Neko'yu düşünenleri ise esefle kınıyorum.