Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bana göre bu nesilin kralı tartışmasız Rdr2’dir.
Yerde koşan tavşan bile çoğu oyundan kaliteliydi.

Onun dışında Ps exclusivleri için altın çağıydı.
Gow olsun, Bb olsun , spiderman ve Uncharted4 olsun baya iyiydi.

Beni pozitif şaşırtan oyun
Star Wars: Jedi Fallen Order oldu.

Bu nesilde en benzersiz/ilginç oyun deneyimi ise
Death Stranding’de yaşadım.
Gelecek nesilde de Kojima’dan böyle bir performans bekliyorum.

Rdr2’yi saymadan Top3 seçecek olursam
1.God of War
2.Witcher 3
3.Final Fantasy 7 Remake

Ghost of Tsushima’yı oynamadım henüz ama oynasaydım o da belki listemde yer alabilirdi.

Sekiro daha iyi değil mi ya?
Sekiro daha büyük bi oyun için yapılmış deneme demosu gibi. Getirdiği posture sistemi ve akıcılığı gayet iyi. Shuriken gibi şeyleri diğer souls tarzı oyunlardan daha akıcı kullanabiliyorsun. O sistem ve akıcılıkla bloodborne’dan iyi oyun yapabilirdiler ama sadece kılıç verip bi de 1 tane skill kullanma hakkı vermişler. O şekilde bloodborne’un 1 tane build’iyle karşılaştırılır anca oyun. Tüm silahları düşünürsek bloodborne daha çok şey sunuyor ve atmosfer, level dizaynı falan bence daha hoş.

Sekiro’da efsane duellolar var ama hayvani bosslar bloodborne’da daha iyi. Sekiro’da bi maymun bi de demon of hatred hatırlıyorum. Ve bloodborne duello konusunda da sekiro etmese de geride sayılmaz. O konuda sekirodan sonraki en iyi oyundur zaten. Boss’lar haricindeki kombata bakarsak orda posture sistemi pek zevkli diyemem ben. Miniboss ve bosslarda iyiydi o sistem. Onun haricine tek atıyorsun deflect yapıp.

bloodborne’da 10 küsür trick weapon var. Başka oyunlarda eşi benzeri yok onların. Ve oyuna alıştıktan sonra hepsinin oynayış tarzı da kendince farklı.

Örnek verirsem dark souls’ta bıçak hızlı ama düşük vurur, büyük kılıç yavaş ama yüksek vurur bi de sarsar. Bloodborne öyle değil. Tüm silahlarda her şey var gibi ama hepsinin kendince ustalık alanı var, bazı şeyler saha etkili.

R1 spam için mesela saw cleaver en iyi dps’yi veriyor. Ama etrafta dans edip dash saldırısıyla dövüşeceksen bıçaklar daha iyi hareketlere sahip. Ve hasarı da yüksek. Çift bıçağın dash saldırısı oyundaki en yüksek hasara sahip greatsword’un normal R1 saldırısı kadar vuruyor mesela. Vur kaç yapıyorsan greatsword kadar vuruyorsun. Onu destekleyen vur kaç hareketi de vardı (aynı anda geri çekilirken vuruyor). Ama sadece açık bekleyip R1 spam yapmaya kalkarsan diğer silahların gerisinde kalıyorsun.
Hafif diye hiçbir şeyi sarsmıyor da değil. Gerektiğinde L2 kombosuyla şişko düşmanları bile sarsıyor ama küçücük bıçak olduğu için çok stamina yiyor.

Daha çok sayılır onun gibi şeyler. Baston mesela kombo sırasında geri kaçıp silahı kırbaça çevirerek uzaktan da son kez vurmayı destekler baya. Onda geri adım saldırıları epey iyi o yüzden.
Baltanın R2 basılı tutması sadece diğer oyunlar gibi zor sarsılmıyor veya yüksek vurmuyor. “Balta daha çok kan akıtır” mantığıyla daha çok can geri veriyor sana. Yani boss’la bile saldırı değiş tokuşu yapmayı destekliyor o silah. Boss’un bile saldırısını sallamayıp kafasına baltayı indirmek ve kaybettiğin canın geri geldiğini görmek zevkli onda.

Her silahla tecrübe ettiğin oynayış değişiyordu kısaca. Her oyunda illa silahlar arası oynayış farkı oluyor ama bloodborne’unki daha farklıydı. Anlatmak zor biraz. İşin içine sadece bloodborne’daki dodge’la yapılan şeyler ve silahı dövüş ortasında dönüştürüp yaptığın şeyler eklendiği zaman onu DS ve sekiro oyuncularına anlatmak zor oluyor.

Ben ds’de mesela alan vurmak için farklı tek kişi için farklı silah kullanırdım. Bb’de ise aynı silahla gerektiğinde alan saldırısı gerektiğinde tek kişiye göre saldırı kullanıyorum çeşitliliği saolsun. Sekiro’da ise hem çeşitlilik yok hem başka silah yok oyun 1v1 duello oyunu.
40-50 saatten sonra sekiro’da ninja aletleriyle güzel fantezi yapılıyor ama o hale gelene kadar ben oyundan sıkılmıştım zaten. 2-3 boss’la dalga geçip kapamıştım.

edit: aynı şeyi daha önce kesin yazmışımdır:D bloodborne olunca insanın hemen yazası, övesi geliyor. Bi ara skyrim böyleydi benim için.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık