Tamam işte senin dediğin tamamen yerel fiyatlandırma ile alakalı cd ile alakalı değil ki. Ulan dregın
Ps Türkiye kura göre oyunlarını avrupadan daha uyguna ve daha çok indirim yaparak satıyor ve indirim günlerinde cd fiyatıyla dağ kadar fark oluyor mesela spiderman örneği gibi.
120 Tl ye aldım sonra bir gün Teknosa’ya gitt 420Tl yazıyordu bi gülümseme olmuştu yüzümde.
Ben çoğu oyuna sahibim ve şu ana kadar aldığım en pahalı oyun 300 liraydı. Onu da çıktığı gün aldığım için .
Ondan sonrası 220 sanırım. Ve bu fiyata aldığım oyun sayısı maximum 3-4. Bu arada cd ile asla bu fiyatlara alamazdım.
Bu arada benim ps plus ile 12 TL’ye 600 liralık oyun almışlığım var.
Ps denettirmiyor direkt hediye ediyor yani üyeliğin bitse bile oyunlar senin.
Yerel fiyatlandırmaya gelirsem buna bende kızmıştım ama indirimle aldığım için henüz sorun yok.
Yerel fiyatlandırmada Pc zaten daha önde çünkü daha ucuz bu yüzden Türkiye’de oyun oynamak isteyen gitsin pc toplasın. Konsol Türkiye’de lüks işi artık. Zaten Türkiye hiç Konsol ülkesi olmadı yoksa bunları şu an tartışmıyor olurduk.
Cd’ye gelirsek Ps5 ile ps4 oyunlarını oynayabiliyorsun ve ps4 döneminde cd toplamış adamın her türlü diske ihtiyacı var.
Neyse bunları tartışmak anlamsız cd nasıl olsa birkaç yıla yalan olur ve Türkiye’deki oyun fiyatları artmaya devam edecek. Acı gerçek bu.