Corona döneminde absürt bi vergi geldi konsollara. Fiyatları abartılı uçtu bu yüzden.Uzun zamandır kontrol etmedim ama eylül sonunda bitecek deniyordu. Bi araştır, öyleyse bekle en azından.PS4 almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı ya da kısaca ne tavsiye edersiniz?
%20-30 gibi bi zamdan bahsetmiyorum bildiğin 2 katına çıktı.
Bana sorarsan alma. Ps5’e az kaldı ve bazı ps4 oyunları ps5’e bedava update edilecek. Exclusive’ler %99 dahildir bunlara. Yani ps5’te ps4 oyunlarını oynayabileceksin ve ilerde bu yeni neslin oyunlarını da oynayabileceksin.
_______
Tabi bu neslin oyunlarını baya kaçırdıysan o ayrı. Yani bilgisayarda falan oyun oynamışsan ve 3-4 exclusive için alıyorsan gereksiz diyorum ben. Eğer başka bi konsolda ya da bilgisayarda bu neslin oyunlarını oynamadıysan ps4’ü almak mantıklı.
en az 3 yıl götürür seni bozulmazsa. Ps+ alıp bir sürü güzel oyunu bayramlarda %80 indirimle ps store’dan alırsın(kesinlikle bekle onları). Her ay 2 bedava oyun da geliyor ps+‘a. 3-4 yıl sonra ps5’in slim’i çıkar. Hem ps5’in düzgün exclusive’leri de anca çıkmış olur. O zaman ps4’ünü satıp ps5 slim’e geçersin istersen.
_________
kısaca: vergi’nin kalkmasını kesin bekle.
Eğer ki bu nesil pek oyun oynamadıysan, sadece 3-4 oyun için değilse al.
Kasımda “black friday” var. Ps4 için oyun alacaksan ps store’dan o zaman alırsın. Üstte bahsettiğim %80 indirimleri yakalarsın. İkinci eller bile o kadar ucuz değil.
edit;
Bahsettiğim ek vergi burda anlatılmış. Normalde 3500 iken ek %50 vergi bu u 5300 yapmış. 1 ekimden itibaren %20’ye ineceği söylenmiş. Bekle onu. En az 800 lira iner.