Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Europa Universalis 4 oynayan var mı?
Ben yeni başladım. Baya da oynayan var.
Çok efsane oyunmuş. Yahu 2-3 kere baştan başladım hatalar yaptığım için. Harika bir oyun doyamadım şu aralar.

Sorumu da şuradan sorayım.
Osmanlı iken kimlerle dost olmamı önerirsiniz?
Timur ve Memlüklüler hep rival olarak ekliyor. Altınordu da onlar gibi düşman oluyor. Sonra al başına belayı. Doğuda Akkoyunlular ve Kırım ile dost olup Altınordu'yu onlarla uğraştırdım fakat Akkoyunlular Timur ve Memlük için yardım etmiyor. Şaka gibiler. :D
Çok güzel ilerliyordum ikisi oyunu zehir ettirdiler doğuda.
Timur ile dost olmaya çalıştım. Fakat gene düşman oldular bir şekilde. Doğu tarafı çok sıkıntı. Batıyı bir şekilde hallettim ama.
İkisinin de ülkesindeki isyanları destekledim. Yüzdeleri de fazlaydı ama çare olamadı. :(

Ben yeni başladım. Baya da oynayan var.
Çok efsane oyunmuş. Yahu 2-3 kere baştan başladım hatalar yaptığım için. Harika bir oyun doyamadım şu aralar.

Sorumu da şuradan sorayım.
Osmanlı iken kimlerle dost olmamı önerirsiniz?
Timur ve Memlüklüler hep rival olarak ekliyor. Altınordu da onlar gibi düşman oluyor. Sonra al başına belayı. Doğuda Akkoyunlular ve Kırım ile dost olup Altınordu'yu onlarla uğraştırdım fakat Akkoyunlular Timur ve Memlük için yardım etmiyor. Şaka gibiler. :D
Çok güzel ilerliyordum ikisi oyunu zehir ettirdiler doğuda.
Timur ile dost olmaya çalıştım. Fakat gene düşman oldular bir şekilde. Doğu tarafı çok sıkıntı. Batıyı bir şekilde hallettim ama.
İkisinin de ülkesindeki isyanları destekledim. Yüzdeleri de fazlaydı ama çare olamadı. :(
Bende yeni başladım sayılır bir ay oluyor daha :D.

Öncelikle şunu söyleyim oyunda Doğudan daha ziyade Batıdan kendine müttefik bulmaya çalışmak daha mantıklı. Çünkü Doğudaki devletlerden güçlü olanları historic rival konumunda bunlarla ne yaparsan yap müttefik olamazsın. Doğurdaki diğer devletler ise küçük ve güçsüz. Senin pek işine yaramaz. Batıdan ise rakibini rakibine göre seçmen gerekir. Batıdaki en büyük rakibin Avusturya. Stratejini buna göre ayarla. Fransa sana bu noktada tavsiyemdir ama bu mor ülke bazen Avusturya ile kanka olabiliyor böyle bir durumda yapacak bir şey yok İngiltereyi seçeceksin. Ayrıca Bohemya gibi Avusturyaya rakip ülkeyi ve seni rival eklememişse Polonya ile müttefik olmakta çok mantıklı.

Tabi bunlar Batı için geçerli Doğuda benim oynadığım oyunlarda Timur ile Memlük rakipti şansına küs. Genelde Batılı panpalarda yardım etmezler bunlara karşı iki strateji yapabilirsin, bir yerden sonra Timur dağılıp İran kurulacak. O zamana kadar Batıya gidip bu dağılma sürecinde Memluklere ayar verebilirsin. Ya da Batıda uyguladığın stratejinin bir benzerini burada da yap. Yani onlar kimi rival yapmışlar kimi yapmamışlar bak. Onların Rivallerine oyna ama ikiside dediğim gibi güçlü devletler ve Doğudaki devletlerde maalesef güçsüz. Ama bunlara karşı İspanya ile müttefik olursan sana bayağı yararı olur o zaman. Tabi yardım eder mi bilmiyorum afrikada yayılmaya başlamışsa memlükleri zayıflatmak işine gelecektir her türlü.

Tabi oyunun hangi sürüm o da önemli. Ben ilk oynadığımda korsan oynuyordum ve ilk sürümlerdendi. O ilk sürümde senle aynı dinde olmayan bir devletle müttefik olmak devlet çok güçsüz değilse sana göre imkansız :D

Birde bu devlet benle niye müttefik olmuyor dediğin varsa çarp işaretinin üstünde olmama nedenleri yazar genelde.

Bu arada flood olacak ama sormaktaki asıl amacımı unuttum şimdi diğer mesaja eklersem bildirim gitmez malum forum özelliği:(

Oyununuz orjinalse online oynayabiliriz diyecektim öylesi daha zevkli olur

@MRTFR @Monkey D. Luffy

Orjinal ama online hakkında bir fikrim yok. Nasıl oluyor tam olarak, biliyor musun?
Tam olarak bilmiyorum nasıl olduğunu ama çoklu oyuncu seçeneğine bakmıştım işte ağ kuruyorsun falan normal çoklu oyuncu şeklinde oynananlardan pek farklı değil sanırım. Aynı haritada her bir birey farklı bir devleti seçiyor vs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık