Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Silksong yeni çıkan xbox konsoluyla birlikte geliyormuş sanırım. Switch 2 konsol duyurusunda da gösterdildiğinde ben belki sattırmak için onda çıkarırlar demiştim xbox yapmış.

Uncharted 2 yi çok beğendikten sonra araya bir last of us 2 sıkıştırıp uncharted 3 e geçtim ve şok oldum. Yahu bu adamlar niye böyle ışık hızında sağa sola koşturuyor. Lan öyle bir koşma ki analoğu çevirene kadar herif arkama geçiyor. Geçerken de silahı bana doğrultmuyor Allah ne verdiyse koşuyor. Arkama geçip sıkıyor onları da tutturamıyor. Teknik açıdan 2 nin çok gerisinde gibi hissettirdi bana bu oyun. 2 çok daha tok hissettiriyordu. Bana mı öyle geliyor anlamadım ama acayip hevesle başlamıştım ciddi hayal kırıklığına uğradım.

115 saatlik bir oynama süresinden sonra tüm görevler dahil Kingdom Come Deliverance 2'yi bitirmeyi başardım.

Oyun genel olarak ilkinden iyi, üzerine çok fazla şey koymuş. Fakat atmosferini kaybetmiş. İlk oyundaki o Orta Çağ hissiyatını tam alabildiğimi söyleyemem. Dünyası Witcher dünyasına daha çok benzemiş.

Görevler genel olarak iyiydi, ama ilk oyunda daha çok terse yatıran görevler vardı. Bir de ilk oyuna çok fazla atıf yapılmış. Oynamayan için pek anlam ifade etmeyen çokça diyalog gördüm. Mesela Kuttenburg celladı kendisi için yeni kılıç yapmamızı istiyor. Nedenini sorunca da Rattay'da üç kişiyi idam etmeye çalıştığında başına gelen talihsiz olaylardan bahsediyor. Bunun gibi daha önce ilk oyunda gördüğümüz şeyler sık sık soruluyor. İki oyun arasındaki bağlantının koparılmamış olması güzel olmuş.

Seri katil görevinden umutluydum, pek istediğim gibi olmadı. Duvardaki Delik hanının görevleri bir yere bağlanmadı, keşke ihbar etseydim dedim. Ana görevler fena değildi. Ben en çok yan karakterlerin gereksiz görevlerini sevdim. Mesela fakir bir eleman zengin bir kızı tavlamak için bize bir şeyler çaldırıyor. Sonradan öğrendim ki eleman çaldırdığı şeyleri okutup kaçmış. "Kimse bana kazık atamaz" düsturuyla hareket ettigim için tüm Kuttenberg'i dolaşıp buldum. Yalvarsa da darağacına gönderdim.

Rastgele karşılaşmalar ilk oyundan daha iyi olmuş. İlk oyunda çok bir anlamı yoktu. Haydutlardan farklı sadece dilenci, hacı ya da bir tane bilmece soran adam denk geliyordu. Bu oyunda çeşitlilik artmış. Perişan halde bir adam gördüm. Hikayesini anlattı yardım ettim. Adam soyluymuş cidden, bir sonraki karşılaşmada bir kamyon para verdi. Beni soymaya kalkan biriyle konuştum. Adam şövalye çıktı. Düelloda yenilip eşyalarını kaybetmiş, gittim geri aldım. Yine bir haydut çetesi yolumu kesti. Adamlarla eskiden tanış çıktık. Bu karşılaşmaların hepsi ben adamlara dalsam ölümle bitecekti.

Fakat yaşadığım en garip karşılaşma yaşlı kadın kılığına girmiş olan ölümle olandı. Hep yanımda olduğunu söyledi ve adımı söylememiş olmama rağmen "Bir gün senin için de geleceğim, Skalitzli Henry" deyip gitti. Öldürmeye çalıştım, hiçbir saldırı işlemedi. Hatta dönüp bakmadı bile. Tüm bu olay da benim yüzümden asılan bir adamın ağaçta sallanan cesedi altında oldu.

Arada bir sıksa da genel olarak keyif aldım. Yılın oyunu seçilsin isterim.

Resident Evil oyun serisinde mevcut dünya ne alemde, ne seviyede kendini koruyabilmiş bilen var mı?
Resident evil hakkında pek bilgim yok ama Raccoon Cityde yaşanan salgının yayılmaması için orayı bombaladıklarını ve ara sıra yeniden bio terörizm saldırıları yaşandığını ama güçlü ülkelerin genel olarak bizim dünyamız gibi olduğunu okumuştum. Salgın çıkan yerlerin etrafına duvarlar örülüyor fakir ülkeler etkileniyor ama günlük yaşam normal gibi.

Resident evil hakkında pek bilgim yok ama Raccoon Cityde yaşanan salgının yayılmaması için orayı bombaladıklarını ve ara sıra yeniden bio terörizm saldırıları yaşandığını ama güçlü ülkelerin genel olarak bizim dünyamız gibi olduğunu okumuştum. Salgın çıkan yerlerin etrafına duvarlar örülüyor fakir ülkeler etkileniyor ama günlük yaşam normal gibi.

Filmde dünya yok oluyordu, demek sadece isim ve başlangıç benzer.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık