Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Kingdom come 2 ye başladım. Bu dünyanın en sefil varlığı benim. Cebimde 5 altın varken sokaktaki lavuğun teki içki ısmarlayıp ardından beni soyup tamamen çulsuz bıraktı. Önümü kesen her hayduttan kaçmaya çalışırken ölüyorum. Hamama gidecek param yok millet kokumu alınca sokak değiştiriyor. Açlıktan milletin yemeğini gizli gizli yiyip hayatta kalmaya çalışıyorum. Yakalanırsakta param olmadığı için sadece dayak yiyip aşağılanıyorum. Milletin uyumadığı saatlerde evine girip yatağında uyku ihtiyacımı gidermeye çalışıyorum. Sonra uyandırdıklarında da hızlı hızlı kaçmaya çalışıyorum. Tek iyi gelişme yardım ettiğim bir avcı bana evini değil ama ahırını açtı. Artık samanlıkta uyuyabiliyorum. Hayattaki değerim şimdilik bir öküz kadar.

Orta çağda bir şövalye macerası yaşayacağız diye geldik hayatta kalma simülasyonu oynatıyorlar. Bir gün intikamımı herkesten alıcam ama yakın bir zamanda olacak gibi değil.
Orta çağda yaşasam iki kılıçla kendi klanımı kurup seferlere başlardım moruk diyen gençlerin gerçekte yaşayacağı günlük hayatı deneyimlemişsin la

Zamanında Ps4 olmadığı için last of us 2 yi oynayamamıştım.Şimdi pc ye gelince oynamaya başladım.Oyunun daha yarısında bile değilim çok net birşey söyleyeceğim:Teknik anlamda,oynanış anlamında,sunum anlamında bu oyun ile bu oyunun hemen arkasından gelen oyun arasında mesela Rdr 2 diyelim 20 yıl var.Oyunu oynarken duyduğum öfke aldığım hazzın önüne geçiyor çünkü bu da oyun diğerleri de oyun bize çöpleri oyun diye satıyorlar.O çöpler 50 dolara satılıyorsa bu oyunun 1000 dolara satılması gerek fark o kadar büyük.(Elden ring i bu değerlendirmenin dışında tutuyorum o başka bir vaka)

Zamanında Ps4 olmadığı için last of us 2 yi oynayamamıştım.Şimdi pc ye gelince oynamaya başladım.Oyunun daha yarısında bile değilim çok net birşey söyleyeceğim:Teknik anlamda,oynanış anlamında,sunum anlamında bu oyun ile bu oyunun hemen arkasından gelen oyun arasında mesela Rdr 2 diyelim 20 yıl var.Oyunu oynarken duyduğum öfke aldığım hazzın önüne geçiyor çünkü bu da oyun diğerleri de oyun bize çöpleri oyun diye satıyorlar.O çöpler 50 dolara satılıyorsa bu oyunun 1000 dolara satılması gerek fark o kadar büyük.(Elden ring i bu değerlendirmenin dışında tutuyorum o başka bir vaka)
Tlou2, Ps4 gibi eski bir sistem baz alınarak yapıldığı halde ve çıkışının üzerinden 5 yıl geçmiş olsa da, 10 yıl sonra bile bu oyuna teknik ve oynanış açısından yaklaşan sadece bir avuç oyun çıkmış olacak.
Şunu fark ettim her geçen yıl bu oyuna olan saygı artıyor ve gittikçe artacak da. Çünkü yeni nesilde Tlou2 seviyesinde oyunlar çıkacağını düşündüler ama bu seviyede oyunların öyle kolay çıkmadığını anlamaya başladılar.

Tlou2, Ps4 gibi eski bir sistem baz alınarak yapıldığı halde ve çıkışının üzerinden 5 yıl geçmiş olsa da, 10 yıl sonra bile bu oyuna teknik ve oynanış açısından yaklaşan sadece bir avuç oyun çıkmış olacak.
Şunu fark ettim her geçen yıl bu oyuna olan saygı artıyor ve gittikçe artacak da. Çünkü yeni nesilde Tlou2 seviyesinde oyunlar çıkacağını düşündüler ama bu seviyede oyunların öyle kolay çıkmadığını anlamaya başladılar.
Tlou 1 de çok iyiydi zamanında ps3 vardı oynamıştım ama Tlou2 de olay değişmiş yaşam simülasyonu diyorlar ya bu oyun da ellie simülasyonu.Boğuşmalar esnasında hem öldürenin hem kurbanın yüz ifadeleri çıkardıkları sesler,birini vurduğunda veya sen vurulduğunda gerçekten o kurşunu hissetmen,yapay zekanın davranışları karşında bir npc değilde kendi hikayesi olan yaşamı olan arkadaşları olan senin gibi birini katlettiğin andaki duygu karmaşası ve sayamadığım birçok olay.Mesela hikayenin sunumunu geçtim,hissettirdiklerini geçtim o vuruş hissini yıllardır tek bir oyun yapamadı yapamayacak gibi de görünüyor.Birinin kafasına sıkınca o an vücudunun yüzünün aldığı hal silahın seni sarsması gerçekten bir insanı öldürmenin ne kadar vahşice bir his olduğunu sonuna kadar hissettiriyor.Oyun çıktığı zaman senin de dediğin gibi herkes artık oyunlardaki yapay zeka konusunda da,hikaye sunumu konusunda da özellikle teknik konularda da bu oyun çağ değiştirecek her oyun böyle olacak sanıldı ama yok yapılamadı.Hala oyunlarda kılıcı duvara vurur gibi npclere vuruyoruz veya kurşunu kum torbasına sıkar gibi hissiz duygusuz npclere sıkıyoruz.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 5, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık