Valla ilk oyunu bilmiyorum ama benim oynadığım kısma kadar olay doğru zamanda parry yapıp karşı saldırı yap. Genelde bunu bekliyorsun zaten. Kırmızı oka göre saldıracağın yeri değiştirip saldırabiliyorsun ama parry mantığı çok basit olduğu için öyle oynamak daha kolay. Parry yapıp zayıf yönünden vurman yeterli. Komboyla uğraşmaya dodge atmaya ihtiyaç duymadım.Daha oynamaya niyetim yok zaten. İstediğim indirimin gelmesi belki 1 yılı bulur.
Kombatı katlanılmaz yapan şeyler değişmiş gördüğüm kadarıyla. Masterful strike her silahla, sadece doğru zamanda bloklamakla yapılan bişeydi. Yeni oyunda sadece kılıç yapabiliyor ve sadece rakibin duruşunun tersi yönünden vurabiliyorsun.
Eğer doğru anladıysam rakibin silahına ve duruşuna baktığın sürece bu saldırıyı asla yemezsin yeni oyunda. İlk oyunda ise max level şövalye ol. En çöp düşman masterful strike'la senin kafana vurup kritik hasar verebiliyordu. Bunun olmamasını istiyorsan saldırı tuşuna asla basmayacaksın. Rakip sana vuracak sen kontralayacaksın.
Bunu düzeltmiş olmaları yeterdi zaten ama çok düşmanla savaşırken düşman yapay zekası da düzelmiş. Dodge butonu yoktu ilk oyunda onu da koymuşlar.
Oynadığımda kombatı öveceğimi sanmıyorum ama öyle sinirlenip oyunu sileceğimi de sanmam. Beni o hale getiren şey masterful strike ve 3 düşmanla savaşmanın berbat olmasıydı onları da düzeltmişler.