Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

1. ve 2. oyunu oynamadan Witcher 3 oynamak bir şey kaybettirir mi?
Oyunu oyan çoğu kişi (misal ben) o şekilde oynamaya başlıyor. Oyunun yan görevlerde falan bazı eksiklikler oluyor ama genel anlamda hikaye akışını bozan, eksik hissetiren bir şey yok. 3. oyundan sonra bir 2. oyun oynanabilir, zaten sadece 2. oyunun save'i 3. oyunda bir şeyler değiştiriyor. Tarihi yok ama 1. oyunun da remake çıkacak.

Ben oynadım öyle, hikayenin bazı yerleri için iyi olabilir oynaman ama aldığın zevki değiştirebileceğine ihtimal vermiyorum, keşke ben de hiç oynamayıp tekrar deneyimleyebilseydim oyunu, kıskandım seni :D
Değiştiriyor ya, yani şöyle diyim. Önceki oyunları oynamadan/hikayesini bilmeden oynayan birisi çok keyif alır mı? Kesinlikle çok keyif alır. Peki hikayeyi bilen kadar keyif alır mı? Hiç sanmıyorum. Hatta mümkünse önce kitaplar da okunsa güzel olur ama o da iş artık. En azından o dünyayı tanımak, kilit karakterleri, geçmişi ve olay örgüsünü öğrenmek için ilk iki oyunun özeti izlenebilir. Eminim YouTube'da bir sürü W3 baslamadan önce bilmeniz gereken bilgiler/detaylar tadında video vardır. Hatta ingilizce biliniyorsa özet yapan bir sürü site var diye kalmış aklımda, açıp 25-30 dk genel fikir kazanmak, ana hatlarını öğrenmek adına okunması oyundan alınan zevki artırır diye düşünüyorum.

Değiştiriyor ya, yani şöyle diyim. Önceki oyunları oynamadan/hikayesini bilmeden oynayan birisi çok keyif alır mı? Kesinlikle çok keyif alır. Peki hikayeyi bilen kadar keyif alır mı? Hiç sanmıyorum. Hatta mümkünse önce kitaplar da okunsa güzel olur ama o da iş artık. En azından o dünyayı tanımak, kilit karakterleri, geçmişi ve olay örgüsünü öğrenmek için ilk iki oyunun özeti izlenebilir. Eminim YouTube'da bir sürü W3 baslamadan önce bilmeniz gereken bilgiler/detaylar tadında video vardır. Hatta ingilizce biliniyorsa özet yapan bir sürü site var diye kalmış aklımda, açıp 25-30 dk genel fikir kazanmak ana hatlarını öğrenmek adına okunması oyundan alınan zevki artırır diye düşünüyorum.
Doğru olabilir dediğin ama Witcher 3 ve RDR2 benim nezdimde ayrı yerdeler, ikisinin de öncesini oynamadım, ikisinde de inanılmaz zevk aldım, hatta ara ara tekrardan indirip tekrar oynuyorum, çok özel yapımlar olduğu için daha fazla zevk alabileceğimi düşünmedim ondan :D

Özet videosu var 1. ve 2. oyunun onları izleyip oynayabilirsin.
Mesajı attıktan sonra keşfettim videoları. Teşekkürler.

Ben oynadım öyle, hikayenin bazı yerleri için iyi olabilir oynaman ama aldığın zevki değiştirebileceğine ihtimal vermiyorum, keşke ben de hiç oynamayıp tekrar deneyimleyebilseydim oyunu, kıskandım seni :D
Teşekkürler.

Oyunu oyan çoğu kişi (misal ben) o şekilde oynamaya başlıyor. Oyunun yan görevlerde falan bazı eksiklikler oluyor ama genel anlamda hikaye akışını bozan, eksik hissetiren bir şey yok. 3. oyundan sonra bir 2. oyun oynanabilir, zaten sadece 2. oyunun save'i 3. oyunda bir şeyler değiştiriyor. Tarihi yok ama 1. oyunun da remake çıkacak.
Teşekkürler.

Değiştiriyor ya, yani şöyle diyim. Önceki oyunları oynamadan/hikayesini bilmeden oynayan birisi çok keyif alır mı? Kesinlikle çok keyif alır. Peki hikayeyi bilen kadar keyif alır mı? Hiç sanmıyorum. Hatta mümkünse önce kitaplar da okunsa güzel olur ama o da iş artık. En azından o dünyayı tanımak, kilit karakterleri, geçmişi ve olay örgüsünü öğrenmek için ilk iki oyunun özeti izlenebilir. Eminim YouTube'da bir sürü W3 baslamadan önce bilmeniz gereken bilgiler/detaylar tadında video vardır. Hatta ingilizce biliniyorsa özet yapan bir sürü site var diye kalmış aklımda, açıp 25-30 dk genel fikir kazanmak, ana hatlarını öğrenmek adına okunması oyundan alınan zevki artırır diye düşünüyorum.
Hikaye olarak bir şey kaçırır mıyım diye sordum bende. Kitaplarla bire bir mi hikaye peki?

Hayır. Belli kısımlarda 1-2 oyun karakterlerini görüyorsun ama hikayeye etki etmiyor. Anlarsın her türlü. Kafan karışırsa yazarsın spo olmadan söyleriz.
Teşekkürler.

Doğru olabilir dediğin ama Witcher 3 ve RDR2 benim nezdimde ayrı yerdeler, ikisinin de öncesini oynamadım, ikisinde de inanılmaz zevk aldım, hatta ara ara tekrardan indirip tekrar oynuyorum, çok özel yapımlar olduğu için daha fazla zevk alabileceğimi düşünmedim ondan :D
Çok zevk alınacağına katılıyorum canım. Ama ilk kez oynayan biri Roche'yi Triss'i Emhyr'i Ciri'yi Dandelion'ı Yennefer'ı vb vb birçok karakteri gördüğünde önceki oyunları ve kitapları bilen biri gibi tepki vermiyor/veremez. Birisinin belkide binlerce sayfalık ve onlarca saatlik mazisi varken bu karakterlerle diğeri ilk kez görüyor, elbette aynı olamaz. Arada diyaloglara yapılan küçük göndermeler, hikayede tam açıklanmayan şeyler vbi için de bunlara bakmak gerek. Dediğim gibi herkese aslında bütün seriyi tüketmesini tavsiye etmek isterim ama çoğu kişinin ne bu kadar vakti ne de isteği vardır. Ama nunun yerine oyuna girmeden bi yarım saat genel özete bak kimseye bir şey kaybettirmez diye düşünüyorum.

Her türlü arkadasa ben de imrendim, hikayeyi bilsin bilmesin güz saatler bekliyor kendisini

Teşekkürler.

Teşekkürler.

Hikaye olarak bir şey kaçırır mıyım diye sordum bende. Kitaplarla bire bir mi hikaye peki?

Teşekkürler.
Oyunlar kitapların sonrasını anlatıyor. Şöyle anlatayım, hikayeyi bilmezsen bir şey kaçırdığını da fark etmezsin büyük ihtimalle. Yani 7 kitap (yanlış hatırlamıyorsam) +2 oyun es geçtiğin için elbet kacirdigin noktalar olacak ancak öyle aşırı bir yabancılık çekmezsin. Bence en güzeli dediğim gibi kısa bir özet bakıp girmek. Ha yok ben üşeniyorum dersen böyle de oynayabilirsin, aşırı bir kaybın olmaz olsa da olduğunu fark etmezsin :D

Teşekkürler.

Teşekkürler.

Teşekkürler.
Özet videolar dan ziyade aç oyna. Görüntü kalitesi kötü oynanış combat kötü denir de salla bence bitir. Hele ki 2.oyunun kombinasyon yapsan 12 farklı sonu var. Anlatan hangisini anlatacak ? Bence 1 den başla bir witcher'ın cenevar avında ki zorluğunu daha net anlarsın hazırlık bakımından.3.oyun ne siyasete giriyor ne başka şeye %70 1 kişi için gidiyor. Ha vaktim yok uğraşamam dersen direk 3 den başla uğraşma kaybın olmaz. Oyun içinde zaten eski karakterler kendilerini sen diğer oyunları oynamamışsın gibi tanıtıyor.

Oyunlar kitapların sonrasını anlatıyor. Şöyle anlatayım, hikayeyi bilmezsen bir şey kaçırdığını da fark etmezsin büyük ihtimalle. Yani 7 kitap (yanlış hatırlamıyorsam) +2 oyun es geçtiğin için elbet kacirdigin noktalar olacak ancak öyle aşırı bir yabancılık çekmezsin. Bence en güzeli dediğim gibi kısa bir özet bakıp girmek. Ha yok ben üşeniyorum dersen böyle de oynayabilirsin, aşırı bir kaybın olmaz olsa da olduğunu fark etmezsin :D
Üşenmiyorum. Hatta tutuldum şimdi 1 ve 2yi indireceğim.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık