Ya biraz Elden Ringin hitboxları sıkıntılı gibi geldi bana ya. Adam taa nereye vuruyor dodge atıyorum yine hasar yiyorum...
Alan hasarı desem değil anlamadım...
Hitboxları temiz de yere vurdukları saldırıların etki alanı geniş olabiliyor. Belki o gelmiştir başına.
Bazı ash of war saldırıları var saldırı sırasında karakterin biraz eğilse seni azcık üstten sıyıran saldırı sana işlemiyor. Ya da zıplasa alttan geçiyor falan. Emote hareketleriyle bile saldırıdan sıyrıldığım oldu (yanlışlıkla). Çok güzel hitbox anları yaşadım yani.
_________
Tabi başka sorunları vardı. Elden ring’de yuvarlağa basınca değil yuvarlağa basıp bıraktıktan sonra karakter yuvarlanmayı algılıyor. Bu da gecikmeye yol açıyor. O tuşu bıraktıktan sonra bile sıyrılma dark souls 3’e kıyasla bi tık geç başlıyor testini yapanlar var. Ama o kadar az ki fark etmek zor.
Bu gecikme dark soulsa yakışan bişey. Kasten yapılması gerekir biraz öngörüye dayalı oyunlarda. Ama elden ring’e öyle boss’lar koymuşlar ki artık öngörü değil direk aksiyon oyunlarındaki gibi reaksiyona ihtiyacın var. Sekiro’daki gibi sıyrılma lazım ama iframe’i de tabi elden ring kadar olacak.
Daha sayılacak başka şeyler de var düşmanların tuş okumasının abartılması gibi. Artık karakter estusu cebinden çıkarmadan düşman tuşa bastığın an tepki veriyor. Eski oyunlarda iyileşmeye tepki veriyormuş gibi görünüyordu en azından.
Yavaş büyü atıyorsun. Düşman sen büyüye bastığın an bi sıyrılma yapıyor. Sonra göz göre göre 10 tane ağır topu yiyor. Anca tuşa basmana tepki veriyor çünkü gelen büyüye değil.
Çoğu kişinin top 20 veya 10 oyununa rahat girer de en iyi demek abartılı olabilir. Her şeyi öldürmeye dayalı oyun ama aksiyonunda çağdışı şeyler var. Kendi 2015’te yaptıkları oyundan kötü bazı konularda. Karakteri güçlendirme konusunda da açık haritaya göre bi sisteme geçmeleri lazımdı. 10-15 saat boyunca aynı level bi bölgede kalıyorsun. Levelin tıkanıyor hemen. Normalde 1-2 saat sonra bi boss kesip daha güçlü bölgeye geçerdik eski oyunlarda. Millet bu yüzden elden ring’de hep level kasma yerlerinde vakit geçiriyor. Normal keşif yapmak çok yavaş ilerletiyor.
silah yükseltme itemleri de baya az. Bu sebeple oyunun en güzel yönü olan silah ve build çeşitliliğinden yararlanmak zor oluyor. Birine bağlı kalıyorsun çok güçlendirdin diye.