The Game Awards senenin oyunu seçiminde oyuncuların da katıldığı bir kategoride akıllara zarar bir hata var.
Öncelikle bilmeyenler için oylama birkaç günlük aralıklarla 3 turdan oluşuyor.
İlk turdan Elden Ring ve Gow aynı puanla ilk sırada çıktı. Şahsen ben bu iki oyuna da oy kullanmıştım.
2. Turda ise ne Elden Ring seçebildim ne de Gow seçebildim çünkü üstlerine tıkladığımda seçimimi kabul etmedi.
2. turun oylamaya bir baktım Sonic ve Genshin bütün oyunları geçmiş.
Dedim sadece bende hata olsa böyle bir sonuç çıkması mümkün değil o yüzden hemen kısa bir araştırmayla bir sürü kullanıcının Elden Ring veya Gow seçerken sorun yaşadığını gördüm. Sonra sorunu çözmek için birkaç şey denedim ve ilginç bir çözüm buldum.
Oylamada önce Sonic'e oy verip ardından o oyu iptal ettiğinizde o hata kalkıyor ve Elden Ring veya Gow'u seçebiliyorsunuz.
Dedim neyse 3. turda bu sorunu çözüp kaldırırlar diye düşündüm ama feci yanılmışım.
3. Tura en yüksek 5 oyu alan oyunlar katılıyor ve son turda herkes sadece 1 oy verebiliyor. Yine Elden Ring veya Gow'a basmaya çalıştım yine olmadı.
Sonuçlara bakayım dedim dehşete kapıldım resmen.
Sonic bütün oyunları katlayarak geçmiş ve bununla birlikte Gow ve Elden Ring'in oyları diplere batmış resmen.
Yine 2. turda uyguladığım taktiği denedim, Sonic'e oy verip iptal etmeden diğer oyunlara oy verilmiyor dolayısıyla Sonic'in bütün oyları sayılırken Gow ve Eldern Ring gibi oyunlara oy verilemiyor.
Game Awards'ın en ilginç kategorilerden biriydi ve oyuncular için en büyük oylamalardan biriydi ve bu sene bu oylamanın böyle berbat hataya maruz kalması çok üzücü.
Oylamayı iptal ederler mi bilmiyorum ama belki de hiçbir şey yaşanmamış gibi yapıp ödülü Sonic'e de verebilirler.