Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] OverGeared

Son sayı güzeldi. 5 mitik item ve ifşa oldu sonunda :D Veled hala farkında değil ama ''dinginlik'' asıl ihtiyacı olan şey. Hem teçhizat yapımında hem bosslara karşı. O kadar badire atlattı, hala farkına varamadı bu durumun.
Bu yorum mangaya mi, novele mi? Mangayi biriktiriyorum, kisin guncele gelince birakmistim.
 
Koreliler OverGeared için yeni LMS diyorlardı. İkisinde de geldiğim yerlere kadar düşünürsem Overgeared hikaye ve kurgunun düzeni açısından LMS'nin yanına yaklaşamaz. Karakterler açısından benzerlik olsa da yetenekli bir oyuncu olan Weed'in aksine Greed aşırı yeteneksiz bir oyuncu. İkisinin ortak yönleriyse azimli oluşları.

Karakter gelişimi olarak baktığımızda Weed'in gelişimi çok bariz değil ama hafif ve tatlı bir geçiş var. Arkadaşlarının olmaması onu yalnızlığa itmemiş. Tam tersi büyük oranda maddi sebeplerle o tercih etmiş yalnızlığı. Bir süre sonra maddi problemlerini çözünce ister istemez arkadaş çevresi de onun etrafında şekillenmeye başlıyor. Karakterler Weed'in çekim gücüyle etrafında toplanıyor ama LMS'nin -okuduğum yere kadar- tek büyük eksiği bu çekim gücünün sebebi tam olarak bize geçiremiyor. Biliyoruz ama hissedemiyoruz.


OG'de ise uzun bir sürece yayılmış net bir karakter gelişimi var. Asosyallikten ve dışlanmışlıktan kaynaklı insan ilişkilerinde problem yaşayan, bencil ve beceriksiz olan Greed öğreniyor. İnsan olmayı, arkadaş olmayı, ailesi dışında birini sevmeyi... Hatta oyun oynamayı.

Yine aile konusunda LMS'nin hissettirdikleri daha net. OG'de aile daha kalabalık olmasına rağmen aile içinde çok net şeyler hissedemiyoruz. Ama Weed'in kardeşine ve nenesine duyduğu sevgiyi anlayabiliyoruz.

Para konusunda da LMS çok daha temiz ve nizami ilerliyor hikaye boyunca. OG'de ise çok dengesiz bir para sistemi var bence.
 
Kız kardeşi osurdu hidden class kazandı,arkadaşı sıçtı kinght'ı oldu :D Disc-priest ve holy-priest yan yana ne güzel. Biraz saçma bir class kazanımı oldu baya havadan geldi p2w oyunu oynar gibi...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık