Benim arabanın üzerine 1 milyon biriktirip, 0 full+full renault clio alma niyetim var. Bakalım becerebilecek miyiz.2013 yazında sıfır Dacia Sandero aldım 10 bin dolara.
10 yıldır biniyorum.
20 bin dolar veriyorlar şimdi, satmıyorum
Benim arabanın üzerine 1 milyon biriktirip, 0 full+full renault clio alma niyetim var. Bakalım becerebilecek miyiz.2013 yazında sıfır Dacia Sandero aldım 10 bin dolara.
10 yıldır biniyorum.
20 bin dolar veriyorlar şimdi, satmıyorum
Aldığın araba tam olarak nasıl ? Değişmiş parçası, km'si nasıldı ?Yakın zamanda 2013 model 1.6 TDI Manuel Polo aldım. B segment 500-600 bin arası araba arayanlara tavsiye ederim.
Abi Clio modellerinde 1.3 TCE opsiyonunda arabanın termostat gövdesi yanlış bilmiyorsam plastikten yapıldığı için zamanla çatlayıp birleşme noktasından sızmaya sebep olduğu için hararete yol açabiliyor. Keza aynı motorun üç silindirli 1.0 halinde silkeleme, vuruntu ve rölantide aşırı titreşimli çalışma var. 2023 yılından itibaren vuruntu konusunda problemler yazılım ile çözüldü denmesine rağmen hala daha aynı problemden şikayet eden pek çok insan var. Aynı zamanda motor hacmi düşük olduğu için sürekli dur kalk yapılan yoğun şehir içi trafikte fabrika verilerinin çok üstünde bir tüketim söz konusu. Bunun haricinde 1.6 benzinli hybrid opsiyonu var 145 beygirlik olan. Onun hakkında pek fazla bilgim yok lakin kullanan tanıdıklarım gayet memnun. Ek olarak 1.0 TCE ile sunulan paketin aksine hybrid modelde multimode şanzıman mevcut.Benim arabanın üzerine 1 milyon biriktirip, 0 full+full renault clio alma niyetim var. Bakalım becerebilecek miyiz.
Arabanın durumu gayet iyi. Tramer kaydı ve değişeni yok ama sağ ön ve sol arka çamurlukta sürtmelerden dolayı boya var. Motor ve turboda herhangi bir sıkıntı yok. 122 bin kmde aldım.Aldığın araba tam olarak nasıl ? Değişmiş parçası, km'si nasıldı ?
Araban 2 yıllık mıydı. Satışı kolay mı elindekinin ?Benim arabanın üzerine 1 milyon biriktirip, 0 full+full renault clio alma niyetim var. Bakalım becerebilecek miyiz.
Aga kullandığın terimlere çok yabancıyım. Korktum bir tık. Şunu merak ediyorum. yakıt tüketimi konusunda yeni nesil araçları almak mı daha mantıklı, yoksa eski ucuz memur araçları almak mı daha mantıklı ?Abi Clio modellerinde 1.3 TCE opsiyonunda arabanın termostat gövdesi yanlış bilmiyorsam plastikten yapıldığı için zamanla çatlayıp birleşme noktasından sızmaya sebep olduğu için hararete yol açabiliyor. Keza aynı motorun üç silindirli 1.0 halinde silkeleme, vuruntu ve rölantide aşırı titreşimli çalışma var. 2023 yılından itibaren vuruntu konusunda problemler yazılım ile çözüldü denmesine rağmen hala daha aynı problemden şikayet eden pek çok insan var. Aynı zamanda motor hacmi düşük olduğu için sürekli dur kalk yapılan yoğun şehir içi trafikte fabrika verilerinin çok üstünde bir tüketim söz konusu. Bunun haricinde 1.6 benzinli hybrid opsiyonu var 145 beygirlik olan. Onun hakkında pek fazla bilgim yok lakin kullanan tanıdıklarım gayet memnun. Ek olarak 1.0 TCE ile sunulan paketin aksine hybrid modelde multimode şanzıman mevcut.
Bir de bu boya konusunu hala anlamam. Bir aracın parçasının değişmesi ve boyanması araca ne kadar eksi yazar ?Arabanın durumu gayet iyi. Tramer kaydı ve değişeni yok ama sağ ön ve sol arka çamurlukta sürtmelerden dolayı boya var. Motor ve turboda herhangi bir sıkıntı yok. 122 bin kmde aldım.
2013'te 0 km almıştım dacia sandero.Araban 2 yıllık mıydı. Satışı kolay mı elindekinin ?
3 silindirli 1.0 versiyonuna gözümü kestirmiştim. Hibrit zaten düşünmüyorum. Hibrit düşünsem direkt suzuki swift'e yönelirim. (edit : veya toyota yaris)Abi Clio modellerinde 1.3 TCE opsiyonunda arabanın termostat gövdesi yanlış bilmiyorsam plastikten yapıldığı için zamanla çatlayıp birleşme noktasından sızmaya sebep olduğu için hararete yol açabiliyor. Keza aynı motorun üç silindirli 1.0 halinde silkeleme, vuruntu ve rölantide aşırı titreşimli çalışma var. 2023 yılından itibaren vuruntu konusunda problemler yazılım ile çözüldü denmesine rağmen hala daha aynı problemden şikayet eden pek çok insan var. Aynı zamanda motor hacmi düşük olduğu için sürekli dur kalk yapılan yoğun şehir içi trafikte fabrika verilerinin çok üstünde bir tüketim söz konusu. Bunun haricinde 1.6 benzinli hybrid opsiyonu var 145 beygirlik olan. Onun hakkında pek fazla bilgim yok lakin kullanan tanıdıklarım gayet memnun. Ek olarak 1.0 TCE ile sunulan paketin aksine hybrid modelde multimode şanzıman mevcut.
Abi bütçen sıfır Clioya yetiyorsa ve illa sıfır olmasına gerek yoksa ben şahsen Golf 8 falan öneririm.2013'te 0 km almıştım dacia sandero.
Bilmiyorum, satmaya da çalışmadım, almaya da çalışmadım hiç.
Ama sanırım kolayca satılabilir ya, 70 bin kilometrede daha.
3 silindirli 1.0 versiyonuna gözümü kestirmiştim. Hibrit zaten düşünmüyorum. Hibrit düşünsem direkt suzuki swift'e yönelirim. (edit : veya toyota yaris)
Yakıt tüketimini düşünen gitsin toplu ulaşım kullansın, umurumda değil yakıt tüketimi.
Ben mevcut arabamdan da memnunum aslında, 1.2 litre 75 beygir 4 silindir manuel atmosferik. Bulsam gene atmosferik manuel tercih ederim aslında ama, 10 yıl sonra satıcam diyelim kimse manuel araba almaz. Elde kalır manuel diye tahmin ediyorum.
Ama çok boş işte benim araba. Ve çok konforsuz. Çok ucuz. O yüzden dolu bişey alasım var. Asıl derdim donanımla yani.
Japon ve Kore'den şaşma, gerisi boş. Hem dayanıklılık açısından, hem parça fiyatları, hem de satabilirlik...Son zamanlarda sarı sitede çok dolanmaya başladım. Askerlik yaptıktan sonra veya öncesinde kardeşimle bir araba almayı düşünüyoruz. Her zaman arabalara ilgim vardı ancak bu ekonomide benim için lüks bir istekten başka bir şey değildi. Hatta imrenmeyeyim diye pek piyasayı takip etmezdim ve ehliyet almayı bile niyetlenmiyordum. Sonuçta toplu taşıma işimi görüyor kafasındayım. Ancak son zamanlarda babam hurdacılığı bıraktı ve yeni bir işe yöneldi. Elindeki Kia Bongo da boşta kaldı. Onu satacağım. Yerine de iyi bir araç almayı düşünüyoruz kardeşimle.
Bu yüzden bu konuda bol bol dolanacağım, sarı sitedeki arabaları size soracağım. Bayağı bilgisiz olduğum konu. Arabaları severim ve izlerim o ayrı tabi
Sarı sitede dolandığım sürece bana araba fiyatları pek gerçekçi gelmedi. Ben de bundan dolayı bir araç alırken ne istediğimi, nelere dikkat etmem gerektiğini iyi bilmemin gerektiğini düşünüyorum. Bana kalırsa Japon malı ve diğer klasik araçları seven biriyim. Ancak realitede belli bir bütçem var. Hatta aldığım aracı sadece özel günlerde ve annemi iş yerine alıp götürmek için alacağım. O yüzden arabayı alırken de arabanın ömrü, satılabilirliği, parça teminatı, yakıt tükemi gibi bir sürü unsura dikkat etmek zorundayım.
Kısaca bol bol burada gezineceğim. Size sabırlar dilerim.
Şuan kafamda, para biriktirmeye ve tasarruf yapmaya teşvik olmam için bi imaj var. O imaj da bi araba şeklinde şuan, 1-2 yıl içerisinde ulaşabilir bir araba olması lazım aynı zamanda.Abi bütçen sıfır Clioya yetiyorsa ve illa sıfır olmasına gerek yoksa ben şahsen Golf 8 falan öneririm.