Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Otomotiv Sohbet

Zaten, alınabilecek en iyi markalar bunlar, bunlara birde Hyundai/Kia eklenebilir.

Yani, aile arabası ise size Focus, Corolla veya Civic geliyor ellam.

Tucson çok yakıyor. Birde suvlar şehir içi için kullanışlı değil gibin. Hem yakıt, hem de görüş açısı olarak. Çokça köy ve dağ bayırda işin yoksa.

Benim gönlümde de bu aralar Elantra var. 2022-2023 kasaları hoşuma gidiyor.
Abi Elantra kasa olarak hoş ama gerek iç mekan malzeme kalitesi gerekte atmosferik motoru ile kötü bir kombinasyon oluşturan CVT şanzımanı ile performans ve konfor için çok iyi bir seçenek değil. Performans umrumda değil diyorsan LPG takar sanayiye uğramadan gayet iyi kullanırsın. Buna ek olarak bagaj kapasitesi de C segment bir otomobil için gayet yeterli.

Abi Elantra kasa olarak hoş ama gerek iç mekan malzeme kalitesi gerekte atmosferik motoru ile kötü bir kombinasyon oluşturan CVT şanzımanı ile performans ve konfor için çok iyi bir seçenek değil. Performans umrumda değil diyorsan LPG takar sanayiye uğramadan gayet iyi kullanırsın. Buna ek olarak bagaj kapasitesi de C segment bir otomobil için gayet yeterli.
Benim atmosferikler ile sorunum yok. Trafikte çılgın atmayacağım. Bana sağlamlık ve sorunsuzluk lazım. Sanayiye düşmeyecek. Bu yüzden Toyota, Honda, Hyundai/Kia diyorum. Elantra 1.6 motoru tork olarak o kadar da kötü değil.

Malzeme kalitesi muadillerinde de aynı, premium bir araç almadıkça kaltesizlikten kurtulamazsın.

Normalde Hyundai Genesis ve Toyota Lexus ile premium araçta üretiyor. Yani istedikleri zaman yapabiliyorlar. Ama ona göre de fiyatı oluyor.

Son düzenleme:
Benim atmosferikler ile sorunum yok. Trafikte çılgın atmayacağım. Bana sağlamlık ve sorunsuzluk lazım. Sanayiye düşmeyecek. Bu yüzden Toyota, Honda, Hyundai/Kia diyorum. Elantra 1.6 motoru tork olarak o kadar da kötü değil.

Malzeme kalitesi muadillerinde de aynı, premium bir araç almadıkça kaltesizlikten kurtulamazsın.
Hyudai, Kia'nın hangi modelleri iyi ?

Hyudai, Kia'nın hangi modelleri iyi ?
Yeni modellerinin hemen hemen hepsi iyi, sorunsuz yani. 2015 üzeri diyelim. Hyundai otomobillerinin sorunu fazla yakıt yakmaları, yakıt sarfiyatı. Bu konuda Toyota ve Hyundai daha iyi. Bu da lpg takılarak aşılıyor. Tabii, lpg takarsan bazı sorunlar olunabiliyor. Ama o da çok ileride oluyor (LPG'nin doğası gereği) veya düzgün takılmadığında. Bazı motor türlerine lpg'de pek uyumlu olmuyor. Mesela T-GDİ motorlara veya alaşımlı motor bloklarına. T-Gdi'ye takılıyor ama randıman vermiyor.

Benim arkadaşımda Tucson T-GDİ var. Lpg ile tasarruf yapamıyor. Çünkü klasik motor gibi değil. Turbo olunca, sistemi değişik oluyor. İkide bir sistemi temizlemek/soğutmak için benzine de geçiyor. Lpg, kuru yakıt ve benzine nazaran yüksek sıcaklıklarda çalışıyor.

Geçen izlediğim. Yapılan yerlerde çoğunlukla lpg ile ilgili sorunlardan.

Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık