Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Otaku: Japonya’nın Veri Tabanı Hayvanları / Hayvanlaştırılmış Postmodernite

Milliyetçilik gerek toplumsal gerek siyasi konjonktür gereği dönem dönem değişkenlik gösteren oynak bir kavramdır. Bu koşullar altında geleneksellik daha oturmuş, değişkenliğe direnen ve köklerine sıkı sıkıya bağlanmış daha eski ve güncelliğini her zaman koruyacak bir kavram olarak kalacaktır. Kökeni çok daha eski, hatta şu an vatansız da olsa pek çok farklı milletin azınlıkta olsa hala günümüze kadar gelebilmesi bunun açık göstergesi.

Dikkatli okuduğunda kitabın bir felsefesi olmadığı söylemiyorum, günümüz koşullarında felsefeden daha çok sosyolojik bir değerlendirme olduğunu özellikle belirtiyorum. Bunu belirtirken de halihazırda kişilerin okuduğu dönemi baz alıyorum doğal olarak yani bugünü. Takdir edersin ki 20 yıl önce okusaydık görüşlerimiz o an bulunduğumuz dönemin etkileriyle daha farklı olacaktı. Ayrıca kitabın yayınlandığı tarih 2001 3.dalga olsa da 70’li yıllara dayandığını da yazımda ben görüyorum. 3.dalga anime kültürünün yaygınlaşmaya başladığı dönem.

“Nesnellikten uzak” tabirini zaten güncel olmayan bir fikir için konunun neresine bağlıyorsun acaba? Nesnellik felsefede gerçeklikle bağlantı kurmada faydalanılan bir terim olsa da sadece bir varsayımdan ibarettir sonuçta. Bu bağlamda konuyu defalarca benim eğitim alanımı sorgular şekle getirmende bir sakınca yok ta bunu yapanın kim olduğu da benim açımdan önemli oluyor. Şu yazının her yerinde ben de idea, kritisizm, diyalektik, determinist, ampirik, alogisme gibi, hatta daha da eski terimler kullanarak konuyu anlaşılması zor hale getirebilirim ama sonuçta burası bir forum ve katılımcısı olmayan bir konu da konu değildir. Kendim çalıp kendim oynamakta istemediğimden daha anlaşılır olmanın da faydasına inanıyorum. Zaten zamanında konuşulmuş, tartışılmış neredeyse 10 yıldır da bir yerde rastlamadığım bir konuydu. Ne hikmetse sadece Zürih Üniversitesi kayıt altına almış konuyu.

Merakından sorduğun soruyu da cevaplayayım: klinik değil bilişsel nöropsikoloji alanım. Sanırım aynı üniversiteden mezunuz Boğaziçi mezunuysan. Ben yüksek lisans ve doktora eğitimine Cenevre Üniversitesi’nde devam ettim. Şubat ayına kadar da bir çalışma için Sorbonne’da misafir olacağım. Bu taraflara gelirsen de seni ağırlamaktan memnuniyet duyarız yakınlarımda olan, bu forumda da bulunmuş 2-3 arkadaşla.
Eğitim alanını sorgulamak haddime değil fakat safsataya kapıldığını düşündüğüm noktalarda bunu eğitsel arka planından ötürü daha iyi anlayacağını varsayarak belirtiyorum. Ayrıca kendini daha iyi ifade etmeni sağlayacaksa kavramlardan faydalanmalısın tabii ki, kendin çalıp kendin oynacağını bilemezsin; nitekim benim, forumda senin gibi biri olduğundan (arka plan açısından) haberim yoktu bu konu açılana kadar. Bu düşünceyle dilimi indirgemekten esirgiyorum ben konulara yazarken.

Mezunu değilim, hâlen okuyorum. Bu sene bi' Avrupa gezisi düşünüyordum fakat yaza doğru yapabilirim ancak okuldan ötürü. Denk gelecek olursam yine de seve seve haber ederim.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık