Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Orta Dünya Genel Başlığı

Tabi zenginlik başka şey. :(
Hea, ben de öyle düşünüyorum. Varsa zengin biri burada, anlatsın bize biraz nasılmış diye.

Ayrıca, Hobbit için çok fazla beklentiye girmişsin. Film film olarak gayet başarılıydı, eğlenerek seyrettim. Kitabı işe en başından karıştırmaman lazımdı. :S

Aa amazondan siparişle zengin mi olunuyor. Yani kargoya ödemek istemiyorsanda gümrükten kendin alabilirsin. Bem şahsen çoğu kitabı bu şekilde aldım.

Seni de pes ettiren ne?
Kitaplardaki dili kastetmiş sanırım.

Bu kadar kasmaya ve zorlamaya gerek yok. Çevrilmemiş kitaplardaki önemli bölümler diğer kitapların başına sonuna ufak ufak eklemelerle verilmişti diye hatırlıyorum. Aşırı detaycı ve Orta Dünya manyağı değilseniz boş uğraştan ileriye gitmez çevrilmeyen kitapları okumak. Kaldı ki Türkçesini bile sokağa çıkartıp okutsan çoğu kişi anlamaz.

Orijinallere bakmamıştım hiç. O kadar ağır mı?
Robinson Crusoe 18. yydan, Lotr 20. yydan. Robinson zorlasa da devam ettiğime göre bunu da bir şekilde hallederim heralde. :D
Ben senin gibi sözlüğe bakarak okumaya alışkın değilim. Kasar beni. Manga çevirirken bile anlamadığım bir cümle olunca, 5-10 dakika başka şeylerle ilgileniyorum, sonra devam ediyorum. Dilin ağırlığından ziyade, anlatım biçimi, devrik cümleler falan kasıyor.

Hea, ben de öyle düşünüyorum. Varsa zengin biri burada, anlatsın bize biraz nasılmış diye.

Ayrıca, Hobbit için çok fazla beklentiye girmişsin. Film film olarak gayet başarılıydı, eğlenerek seyrettim. Kitabı işe en başından karıştırmaman lazımdı. :S
Kitap uyarlamalarını kitaptan bağımsız düşünün saçmalığını zaten hiç tasvip etmem de, bu kez göz ardı edip kitaptan bağımsız baktım; yine de film çok kötüydü. Birçok standardın altındaydı, ruhu yoktu, destansılığı yoktu, dile dolanan müziği yoktu. Zorlama komedi, basit çatışma sahneleri, gereksiz ilişkiler ağı, kesilmiş güzelim sahneler vesaire.
Sıradan bir fantastik "aksiyon" filmi olarak mı bak diyorsun? Ona rağmen bile vasat seviyede bir film.

Yüzüklerin Efendisi'nde de kitaplardan onca sapma oldu, onca değişiklik yapıldı. Neden o üçlemede hemen hiç sırıtmadı da bunda bu kadar sırıttı? Neden Yüzük üçlemesi kült filmler arasındayken bu üçleme o değeri alamıyor? Neden ondan aldığımız tadı bundan alamıyoruz? İkisini de aynı yönetmen ve hemen hemen aynı ekip yapmadı mı? Bu üçlemede daha fazla teknolojik imkan varken, daha fazla sermaye varken, daha fazla hayran kitlesi varken, daha fazla imkan varken; neden ilk üçlemenin gölgesi bile olamadı? Neden ilk üçleme için tam 5 yıl önceden çalışmalar başlamışken; bu üçleme, yapılacağı kesinleştikten 2 yıl sonra vizyona girdi? Bana sorarsan sebebi para hırsı, popüler kültüre boyun eğmek, garanti gelirin verdiği rahatlık ve beraberinde getirdiği özensizlik.

Otra Dünya filmleri böyle bir finali hak ediyor muydu? Ona da sen karar ver artık.

Kitap uyarlamalarını kitaptan bağımsız düşünün saçmalığını zaten hiç tasvip etmem de, bu kez göz ardı edip kitaptan bağımsız baktım; yine de film çok kötüydü. Birçok standardın altındaydı, ruhu yoktu, destansılığı yoktu, dile dolanan müziği yoktu. Zorlama komedi, basit çatışma sahneleri, gereksiz ilişkiler ağı, kesilmiş güzelim sahneler vesaire.
Sıradan bir fantastik "aksiyon" filmi olarak mı bak diyorsun? Ona rağmen bile vasat seviyede bir film.

Yüzüklerin Efendisi'nde de kitaplardan onca sapma oldu, onca değişiklik yapıldı. Neden o üçlemede hemen hiç sırıtmadı da bunda bu kadar sırıttı? Neden Yüzük üçlemesi kült filmler arasındayken bu üçleme o değeri alamıyor? Neden ondan aldığımız tadı bundan alamıyoruz? İkisini de aynı yönetmen ve hemen hemen aynı ekip yapmadı mı? Bu üçlemede daha fazla teknolojik imkan varken, daha fazla sermaye varken, daha fazla hayran kitlesi varken, daha fazla imkan varken; neden ilk üçlemenin gölgesi bile olamadı? Neden ilk üçleme için tam 5 yıl önceden çalışmalar başlamışken; bu üçleme, yapılacağı kesinleştikten 2 yıl sonra vizyona girdi? Bana sorarsan sebebi para hırsı, popüler kültüre boyun eğmek, garanti gelirin verdiği rahatlık ve beraberinde getirdiği özensizlik.

Otra Dünya filmleri böyle bir finali hak ediyor muydu? Ona da sen karar ver artık.
Hobbit ile Yüzüklerin Efendisi 'ni karşılaştırmak ne derece mantıklı? İçerik bakımından ne kadar denk kitaplar ki? Para hırsı ve popüler kültür tabi ki var işin içinde ama en başından bir Yüzüklerin Efendisi beklemek de saçmaydı bence.

Ben senin gibi sözlüğe bakarak okumaya alışkın değilim. Kasar beni. Manga çevirirken bile anlamadığım bir cümle olunca, 5-10 dakika başka şeylerle ilgileniyorum, sonra devam ediyorum. Dilin ağırlığından ziyade, anlatım biçimi, devrik cümleler falan kasıyor.
Robinson'da tamam da Lotr'da sözlüğe çok ihtiyacım olmayacak gibi geliyor. Malum Robinson'da şimdi kullanılmayan sürüyle kelime var. Ayrıca alışınca cümle kurulumuna ve adamın diline işler daha hızlı ilerliyor ve sözlük kullanımı sıfıra yaklaşıyor.

Valla Yusuf, beklentiyi çok çok üstte tutmuşsun yoksa sen de zevk alarak izlerdin. Kitapları okumadan önce Lotr'i seyretmiştim ve gerçekten çok beğenmiştim. Kitapları okuduktan sonra gene izledim o zevki alamadım. Bundan olsa gerek kitap uyarlamalarında beklentiyi aşağıda tutup filmden zevk almaya bakıyorum, tavsiye ederim. :D

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık