Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Orta Dünya Genel Başlığı

Kartal konusunda yanlış yaptılar Thorondor ya da Gwaihir'den bahsedilse, kartalların bir iradesi olduğu bilinse, bu kadar sırıtmazdı.

Manwë'nin kartalları değil mi bunlar, bi emir verse alıp Frodo'yu hüküm dağına götürseler ellerine mi yapışıyor sanki, silmarillion'da sürekli elflere yardım ediyorlardı..

Manwë'nin kartalları değil mi bunlar, bi emir verse alıp Frodo'yu hüküm dağına götürseler ellerine mi yapışıyor sanki, silmarillion'da sürekli elflere yardım ediyorlardı..
Kartala binip de Mordor'a gitmek kolay olsaydı, emin ol öyle yaparlardı. Mordor'a girebilmenin tek yolunu Gollum biliyordu. Kara Kapılar'dan geçmek imkansız, dağların üzerinden aşamazlar, yolda indirirlerdi onları. Hikayenin gidişatı, Hobbit'ten belliydi. Yüzük kendi sonunu hazırladı aslında. Yüzük Kardeşliği'ndeki en zayıf kişiyi seçti, ama o kişi aynı zamanda onu yok edebilecek tek kişiydi. Başka biri olsa Gollum ortaya çıkamaz, çıksa bile öldürülürdü. Aynı zamanda Gollum'dan Minan Morgul'deki gizi merdivenlerin yerini de sadece Frodo öğrenebilirdi.

Kartalların dağları havadan aşamayacağı nerede geçiyor ki.? Aksine dağlar kartalların yuvası olması için tasarlanmış yerler, gayette geçebilirler. Valar özellikle Manwe şirinler köyü misali anlatılmışlar, tek hataları bu yüzük olayı da değil zaten, az düzgün düşünebilen tipler olsalar orta dünyada kötülük çoktan yok olmuş olurdu ya neyse..

Nazgullar boşa durmuyor :) Sauron rahatlıkla yüzüğün kartalda olduğunu görüp, bütün ''Fellbeast'' denen uçan canlılarını yüzüğü taşıyan kartala yönlendirebilirdi diye düşünüyorum, tabi ''kartala binip gitseydi ya...'' geyiği aslında çokta konuşulması yanlış bir şey değil, hikayedeki tek açık gibi gözüküyor, yazarda uzun zaman önce rahmetli olduğu için yeni bir açıklama ile bu olayı düzeltme şansları da yok.

Onu geçtim her nekadar souron olsada manwë orta dünya politikalarına olabildiğince az etki etmeye çalışıyor. Çunkü bu dünya elfler ve insanlar için yaratıldı manwë için değil.

@Marco,

Tüm yolu öyle gidip gidemeyecekleri tartışılır tabi ama yinede kartalların frodo ve gandalf'ı taşıması olayı çok daha kolay hale getirirdi orası kesin, nereye kadar kısmı tartışılır ancak,

@ichigo

Şirinler köyü benzetmesi noldor olayları öncesi içindi, sonrası için ise "manwe'nin feanor'a trip atması" tabiri kullanılabilir..

Kartalların dağları havadan aşamayacağı nerede geçiyor ki.? Aksine dağlar kartalların yuvası olması için tasarlanmış yerler, gayette geçebilirler. Valar özellikle Manwe şirinler köyü misali anlatılmışlar, tek hataları bu yüzük olayı da değil zaten, az düzgün düşünebilen tipler olsalar orta dünyada kötülük çoktan yok olmuş olurdu ya neyse..
Mavi Dağlar ve Mordor Dağları aynı yerler değiller. Saouron'un uçan güçleri bunu her türlü engelleyebilirdi. Onun gücünü hafife alıyorsun. Valar'ın yapısını bilen biri, Manwe'ye laf söylememeli. Çünkü o Morgoth'un içindeki kötülüğü anlamlandıramıyor. Onun lugatında yok yani öyle şeyler. Ayrıca Noldor kendi kaşındı, tavsiyeye uymadılar. Galadriel bile Tek Yüzük'ü reddettiği için tekrardan Valinor'a kabul edildi. Yazar yeterince açıklama yapmış anlayana.

Kartal, gandalf balrog'u yenip tüm xp leri topladıktan sonra taşırken kendi demişti "çok uzağa taşıyamam" diye. Yani "tüy gibi hafif" dediği gandalf'ı bile ancak belli bir yere kadar taşıyorsa onca yolu gidemez istese de. Filmdeki gibi ha deyince olmuyor herşey, 1 sene geçiyor neredeyse.
Kaldı ki bütün operasyonun amacı gizliliğe dayalı. Yüzük kardeşliği mümkün olduğunca az kişiden oluştu doğru düzgün zırh bile almadılar yanlarına. Sonra Isengard düştüğünden itibaren en çok kullanılan cümle "Gözün dikkatini çekin. Frodo ve yüzük aklından çıksın" idi. Koskoca kartalla yüzüğü göstere göstere Sauron'un hemen arkasındaki dağa atmaya gitmek yüzüğün yok edileceğini aklının ucundan geçirmeyen birine göstere göstere "bak kedi gözü yüzüğünü yok etcez ehüehüehe" demektir. Zaten bu engellenmeye çalışılıyor. Kaldı ki nazlıgülleri hep devriyede ve kendi görme yetisi malum. Yani bizimkiler mordorun kapısına dayanıp Sauron'a "Çık bi konuşcaz" demese Frodo onca gizliliğe rağmen gene giremezdi lavların oraya.
Herşeyi geçtim Yüzük Frodoyu ele geçirmişti son anda. Yani oraya gitmek mesele değil. Yüzük'ü atacak irade göstermekte mesele. İşi o noktaya isildurda getirmişti ama atmadı. Frodo gitti o da atmadı. Gollum yüzüğü parmağıyla birlikte alıp şans eseri lavlara düşmese yüzüğün yok edilmesi diye bir şey söz konusu olmayacaktı hatta.
Bir de üstü açık bir yer değil ki. Öyle miydi yoksa? Ben mağara diye hatırlıyorum öyle yanardağ gibi üstü açık değil

@darkspeed Güzel noktalara değinmişsin, katılıyorum. :)

Dağa giriş için ayrı bir kapı var ama üstü açık, zaten yanardağın üstünün kapalı olmasının imkanı olacağını zannetmiyorum. Haritası şöyle ;

Kartallardan ziyade, Sauron neden bu dağa gidilecek tek yol olan bu girişi yıktırmamış zamanında asıl aklıma yatmayan kısım orası. :)

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık